škaredé steny
škaredé steny
Dobrý den. Mam garáž v ktorej nemám moc pekne steny. Sú dosť obúchané, nemienim do nej ale vrážať peniaze tak som sa chcel spýtať či nepoznáte nejaké lacne obklady na steny ktoré by tie obúchané steny prikryli. Prípadne či sa nedá urobiť aj doma.
Dakujem...
Dakujem...
Re: škaredé steny
sadrokartón
manipulácia s ním je veľmi rýchla a dosť dobre to vyzerá
manipulácia s ním je veľmi rýchla a dosť dobre to vyzerá
No najlepsie a najlacnejsie by asi bolo hodit na to jednoduchu omietku (vapno, piesok, cement+voda). Len pomer ani mnozstvo na m2 ti neviem povedat, to si musis zistit sam. Bude stacit ked to zarovnas a potom natries nejakou obycajnou farbou, to bude na garaz akurat.
Ku gotharovmu sposobu este primiesat lepidlo, aby to neodpadlo tak jednoducho. V garazi moze byt vlhko a tak by to chcelo vysusit najskor.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
jo, natiahnut omietku alebo stierku bude asi najrozumnejsie, najlacnejsie a najodolnejsie... so sadrokartonom je dost roboty, potrebujes zohnat profily, kotvy, tabule, sroby do steny, sroby do tabul, potrebujes akuvrtacku, potrebujes to zapucovat, apod... byvaju starosti s dovozom materialu kvoli rozmernosti... a nie je taky trvacny, este k tomu v garazi...
ja som sadrokarton lepil, ziadne sruby, ziadne vrtanie
-
RATZINGER666
Darca
mozes aj lepit, ale iba na rovnu stenu... co v garazi asi mat nebudu...
Ja by som sa pri sadrokartone bal hlavne vlhkosti, moze sa lahko znehodnotit a aj tak by s tym bolo asi viac roboty ako s normlanou omietkou.
-
rufus59
Light Professional
Už keď použiť sadrokartón, tak zelený ktorí sa používa do kúpeľní tam sa vlhkosti bať nemusíš. Není to veľmi pracné ale do garažu zbytočné. Kúp lepidlá flexibilné alebo na dlažbu. Natiahni sietku na steny, nane lepidlo vyrovanáš do vodorovna a nato vápennocementovú omietku. Tak ťa to vyjde najlacnejšie a kvalitno. Na omietku penetrák a nafarbiť steny z primalexom.
http://urobsisam.topky.sk/navody/stavba ... y-162.html
http://urobsisam.topky.sk/navody/stavba ... y-162.html