Button vo VisualStudiu C#

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
pokrivnik
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Button vo VisualStudiu C#

Príspevok od používateľa pokrivnik »

Zdravím, riešim menší problém. Mám vo forme tlačítko a po jeho stisknutí sa vykoná odoslanie príkazu cez seriovy port. Potrebujem ale odoslať príkaz aj po uvoľnení tlačítka a tam je môj problém. Už celý deň prehľadávam msdn no nič som nenašiel. Prosím, ak niekto viete ako na to, budem veľmi vďačný.
ServerApp
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Button vo VisualStudiu C#

Príspevok od používateľa ServerApp »

onMouseUp..... Skúšal si?
.... http://www.csharp-station.com/Articles/ ... Sharp.aspx ...
pokrivnik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ServerApp napísal:onMouseUp..... Skúšal si?
.... http://www.csharp-station.com/Articles/ ... Sharp.aspx ...

toto by mi ale podla mojho predpokladu odoslalo prikaz zakazdym co prejdem mysou na tlacitko a potom z neho zidem, respektive ked prejdem tlacitkom myskou. to nieje idealne riesenie :(
ServerApp
Zablokovaný
Zablokovaný

Budem asi nútený ubezpečiť ťa, že v mojich aplikáciach funguje toto riešenie, a teda vychádzajúc z nielen môjho predpokladu, ale aj z tvrdení inak ako činov firmy Microsoft, že posledná verzia programovacieho jazyka C# je len jedna a triedy System.Windows.Forms pre poslednú verziu .NET frameworku (4.0) tiež, dochádzam k výsledku, že tvoj predpoklad je nesprávny.
Zjavne si mýliš tento event s MouseHover eventom, alebo MouseLeave + MouseEnter eventom.
(Neber to ako urážku, ale do budúcnosti radšej neútoč (inak povedané nereaguj) na pokusy pomôcť ti predpokladmi...)
Prosím ťa, nabudúce si vyskúšaj riešenie, ktoré ti človek podarí skôr, ako budeš predpokladať.
pokrivnik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

ServerApp: ospravedlňujem sa ti, mal si pravdu, celé sa mi to poplietlo.

To čo som chcel sa mi už podarilo pomocou tých mouseup a down, ďakujem za radu. Teraz to ale chcem rozšíriť tak, aby som mohol daný príkaz odoslať aj tlačítkom vo Forme, aj klávesou na klávesnici. Ibaže ak to mám zapísané ako button1_KeyDown, tak to funguje len ak je tlačítko vo forme aktívne, respektíve ak kliknem myšou na iné tlačítko tak sa musím prekliknúť s5 na to button1.

Ak to zapíšem ako Form1_KeyDown, tak mi to na stlačenie klávesy nefunguje. Predpokladám že kvôli tomu, že je aktívne tlačítko. Dá sa to nejak nastaviť aby bol po kliknutí aktívny nadradený objekt alebo niečo podobné?

prikladám kód:

private void Form1_KeyDown(object sender, KeyEventArgs e)
{
if (e.KeyCode == Keys.T) //otestuje klávesu
{

richTextBox1.Text = "acd"; //vypíše text
}
}
ServerApp
Zablokovaný
Zablokovaný

To iba nemáš zapnutý KeyPreview. Toto daj do konštruktoru formy, alebo do danej metódy.

Kód: Vybrať všetko

this.KeyPreview = true;
Inak osobne by som radšej použil

Kód: Vybrať všetko

...
if (e.KeyChar == 'T')
                richTextBox1.Text = "Stissol si T! [té]. A teraz vyskúšaj iné písmenká!";
...
Napísať odpoveď