INFO PRACA PODVODNIK

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mr1kubo
Amateur
Amateur

INFO PRACA PODVODNIK

Príspevok od používateľa mr1kubo »

Dobry den, pracoval som v cesku za jedneho podnikatela na cierno /velka chyba/ , boli sme slovne dohodnuty na 4eur/hod. Po mesiaci mi doniesol vyplatu 180eur. Pritom som mal odrobenych 148hod. Nemam zmluvu ani dohodu tak ho nemozem nikde nahlasit ze ma podviedol o 308eur.
Ale mozem vyuzit jeho nedostatky: ma obchod v ktorom najdete fejk kazdej znacky /chodi sam na aute do brna k vietnamcom na tovar/, vsetok tovar je polepeny s ciernu foliu, az po zakupeni tovaru vam tu foliu strhne a mate zrazu znackovy tovar. Pomoze celona sprava?
Dalej je s vedlajsej dediny a chodi do nasej dediny denno denne na pivo a tak soferuje. Pomoze policia?
Tie peniaze budem vymahat a robit mu napriek kym ich nedostanem , nema niekto take iste skusenosti popripade ako by to inac riesil?
Dakujem za odpoved.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: INFO PRACA PODVODNIK

Príspevok od používateľa audiotrack »

volať políciu alebo colnú správu je dvojsečná zbraň v tvojom prípade. Zabúdaš na to že si pracoval dobrovolne načierno.
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

ak mu chceš robiť napriek daj podnet na SOI resp. ČOI ak je to teda v čechách, pracuj u ňho ďalej na čierno a zavolaj daňovákov, tebe nespravia nič, jemu naparia pokutu, tieto riešenie ale neriešia tvoj problém, peniaze od neho už nedostaneš
mr1kubo
Amateur
Amateur

audiotrack napísal:volať políciu alebo colnú správu je dvojsečná zbraň v tvojom prípade. Zabúdaš na to že si pracoval dobrovolne načierno.
Tak dobrovoľne, v nedeľu o 12 prišiel za mnou či nechcem isť o 13.00 do prace na papiere nebol čas. Colná sprava a polícia vôbec nebude vedieť o tom že ja a on sa poznáme alebo že som za neho pracoval na čierno keďže ma ďalších 2 ktorý pracujú v CZ na čierno, jedna škoda že sa s nimi nemôžem skontaktovať.
Axelik.m
Star
Star

Príspevok od používateľa Axelik.m »

uskodit mu uskodis peniaze ti to nevrati a este ak ta bude podozrievat ze mas v tom prsty a ty si mu zrusil biznis tak ti moze urobit krusne chvilie podla mna
mr1kubo
Amateur
Amateur

Axelik.m napísal:uskodit mu uskodis peniaze ti to nevrati a este ak ta bude podozrievat ze mas v tom prsty a ty si mu zrusil biznis tak ti moze urobit krusne chvilie podla mna
na to nema ,,gule,,. ma gule na o*ebovanie ludi.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a aký je v tom rozdiel?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla mna uz svoje peniaze za normalnych okolnosti neuvidis, nakolko si nemal ziadnu zmluvu a dokazat, ze si pre neho pracoval bez papiera by bolo asi dost tazke.

Ak mu chces uskodit, tak ako je pisane vyssie, podat podnet na colnu spravu, podat podnet na obchodnu inspekciu, mozno sa najdu aj ine urady, ktore by sa mohli o jeho obchod zaujimat (Danovy urad). To, ze chodi na pivo autom a ty zavolas policajtov, tak si treba premysliet, ci by vobec stihli prist, kym sa on prepravi domov.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

Skusal si si od neho tie peniaze vypytat? Povedz ze porusil dohodu a ze si si vedomy jeho biznisu ktoremu mozes ublizit ak si otvoris hubu.... ak sa nezlakne, tak urady mu creva prevetraju.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

realne tie peniaze neuvidis...to, ze si pracoval bez papierov, nemusi nutne znamenat pracu na cierno, zakonik prace sice uklada povinnost pisomnej zmluvy, no zaroven jej nedodrzania nesakcionuje neplatnostou, tz ak ste sa dohodli ustne, tak ste uzavreli platnu pracovnu zmluvu...ale v praxi, je to tvrdenie proti tvrdeniu a vymozitelnost tych penazi v tomto pripade je temer nulova...no aspon ti odpada limitacia a nemusis sa bat volat policiu...ak chlasce a pije, musia ho pri tom chytit...v ostatnom by som kontaktoval obchodnu inspekciu
mr1kubo
Amateur
Amateur

Ake urady by som mal kontaktovat v tomto pripade?

VO SVOJOM OBCHODE KTORÝ VLASTNÍ NEVYDÁVA POKLADNIČNÉ BLOČKY A V OBCHODE PREDÁVA NAPODOBENINY VŠETKÝCH ZNAČIEK /OBLEČENIE, OBUV, HODINY/. TOVAR DOVÁŽA S UKRAJINY A OD VIETNAMCOV Z CZ.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

SOI
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

SOI a Colny urad (ci sa to vola Colna sprava?).
mr1kubo
Amateur
Amateur

dakujem, kontaktoval som aj inspekciu aj colny urad v KE. hned na to mi prisla odpoved:
Ze kontrola bude vykonana a o jej vysledku budem informovany :))

Dokonca inspekcia mi poradila ohladom tej prace na cierno kontaktovat dalsie urady a to ze nebola zmluva nic neriesi, staci ustna dohoda :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ked budes chciet spravit niekomu problemy, tak akoze staci kontaktovat niektore urady a hajit sa tym, ze staci ustna dohoda??? Trosku nelogicke a aj prekvapive.
mr1kubo
Amateur
Amateur

no prisiel dalsi mail ze potrebujem to nejko dolozit, tak som dolozil: traja sme tam pracovali na cierno, taze 3 proti 1, fakutra z ubytovni, fotky z pracoviska

ako odpoved pisla: toto su dostacujuce informacie a fakty :oops:
Napísať odpoveď