Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa Jungle »

Ja tiež pokladám škodovky 105, 110, 120 za trest vyššej moci obyvateľom bývalého Československa, ale nepríde mi na mieste robiť také haló okolo toho, že FR33RIDER do nej vráža prachy a energiu. Prečo niektorí vyhadzujete peniaze za cigarety, trávu, alkohol, keď je to pre niekoho 100x väčšia blbosť, ako nejaká stará škodovka?
k!ko
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa k!ko »

Mat take auto, tak sa teda nesnazim uputat pozornost ludi...a este duplom nie takto upravenym.
Kazdy normalny co zbada na ulici taketo auto, tak si pomysli svoje...
A mam rad, ked na krizovatke vedla mna takyto zastavi a tvari sa, ze ma najlepsie auto a chce ma vyzvat...ked mam naladu, tak mu ukazem, ze co ma za auto :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a ty máš čo za auto?...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ja mam napr 12 rocnu 1.6 Octaviu ale i tak ked vidim taku skodovku (aj obycajne neupravenu, ladu a podobne suntiky) tak si tiez pomyslim svoje.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Michaelo...to nemáš ty to auto, ale tvoja mamina...a neviem čo je k zamýšľaniu sa na neupravenej škodovke (o ktorú sa ale majiteľ aspoň ako tak stará)...nie každý si môže dovoliť drahé auto a nie každý ho chce...a ak niekomu vyhovuje obyčajná škodovka, tak prečo nie?...nechápem, prečo by si si mal myslieť svoje...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To auto tak isto ako aj Peugeot 207 je moj ;) Oba su napisane na moje meno.
No pre to ze to auto ma uz svoje za sebou. Niekedy sa divim ze prejdu STK a Emisnu kedze ani z daleka nemaju take filtre jak novsie auta a pekne to z nich cmudi a smradi. Horsie jak ist za traktorom ci LIAZkou toto.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ale samozrejme, že oficiálne sú tvoje, ale neplatil si ich ty, ale ti ich niekto kúpil...moje auto je tiež z väčšej polovice otcove...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ten Peugeot je z väčšej polovice môj (nie o moc ale predsa) ;)
Octavia má cenu tak 1.500 € a otec mi ju vlastne daroval k 18tinám :D

Hlavne že jazdí a je živšia ako iné autá. Mám aj menšiu spotrebu ako na tom Peugeote 207 (1.4 motor)

Nehovorím že som si ich platil ja. Na to nemám príjmy aby som si to zaplatil celé. Ale čo to som prispel ;)
No radšej mať auto na poly ako mať vlastnú dymiacu škodovku. Nebyť úplatkov tak by väčšina neprešla STK a Emisnou.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

jedno musim suhlasit s Michaelo, tiez sa cudujem ako mozu take skodovky pustit na cesty ked ja krizovatke stoji a vali sa z neho dym ako keby horelo. ze si jazdia ma netrapi, su ludia ktori nechcu nove auto a su zvyknuty aj na tu skodovku :))
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Grim napísal:...ale samozrejme, že oficiálne sú tvoje, ale neplatil si ich ty, ale ti ich niekto kúpil...moje auto je tiež z väčšej polovice otcove...
Nemám rád ľudí, ktorí sa tvária ako veľkí páni a pritom sa o to, čo majú nezaslúžili oni.

Veľmi oceňujem tých, ktorí si takéto veci vedia priznať. Pretože to nedokáže hocikto. K+
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

skodovka o ktoru sa majitel stara prejde cez stk bez vacsich problemov, pre stare auta platia aj stare emisne normy, sa tu rozplyvate ako to dymi, ale taka nacipovana octavia tdi narobi vacsi bordel, su to sice stare auta ale imho naucia lepsie soferovat ako nejake modernejsie auto
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Syfon napísal:su to sice stare auta ale imho naucia lepsie soferovat ako nejake modernejsie auto
Prosim o vysvetlenie logiky v tomto tvrdeni.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...pretože mladí si v aute s posilovačom riadenia, ABS a inými prkotinkami pripadajú neohroziteľnými vládcami ciest a tak aj potom vyzerá ich jazda mestom...spoliehajú sa na tieto elektronické prvky, že ich vytiahnu zo šlamastiky a tak niesú vedení k prirodzenému vedeniu svojho vozítka...keď sa ale naučí zvládať starú rozheganú škodovku, tak potom už zvládne všetko okrem tanku...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Toto je podla mna skor o povahe. Ak ma mlady clovek rozum, tak vie jazdit normalne aj na modernom aute a uvedomuje si, ze auto netreba hnat na hranu a spoliehat sa na elektroniku. Mam totiz tu skusenost, ze na rozheganych skodovkach jazdia nevybureni jedinci, ktori si myslia ze s tym mozu driftovat kde sa im zachce. Pripadne, ze ich upravy podvozka vyrazne zlepsili jazdne vlastnosti a tak sa rozhodnu skusat ich. Ja ked stretnem nejakeho mladeho agresivneho vodica, tak je vacsinou v nejakom starom crepe. Cize by som to zhrnul: na starom aute sa da naucit lepsie jazdit (pochopit mechaniku a fyzikalne zakony pri jazde autom), ale treba chciet a rozmyslat pri tom, preto sa da rovnako dobre naucit jazdit aj na novom aute, aj ked mozno trochu bez emocii, pretoze spojenie s mechanikou auta nie je take vyrazne.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ešte jeden postreh k GothaRovmu príspevku:

Tie škodovky sú staré a lacné. novú zoženieš za pár šupov a preto si aj mladí veľa na nich dovoľujú. Veď čo, buchcem alebo odpálim niečo tak dám 150€ a mám novú.

Ja na svojom aute jazdím rýchlo len tam kde viem že si to môžem dovoliť a aj to neidem 170 Kmph ale možno 120. Ale len čo prídem do mesta/dediny tak spomalím na 60Kmph (tachometrových) a idem takto.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Grim, dovolim si tvrdit opak a podporit tvrdenie GothaR-a. Ja som autoskolu absolvoval na Fiat Punto. To auto malo uz to spominane servo (aj nejake tlacitko, ze ked si stal na mieste, resp. si parkoval, tak servo bolo este maksie) a nejake dalsie prkotiny. Potom som jazdil na Renault Scenic, Renault Scenic II, Golf Plus (auta mojich rodicov), kym som si nekupil vlastnu Skoda Octavia II a Ford Focus ST. Preco ich menujem? Presne preto, lebo v kazdom z nich boli rozne prvky, ci uz tie bezpecnostne alebo take, ktore by ulahcovali vodicovi zivot. A nemyslim si, ze som sa v takom Renault Scenic tvaril inak, resp. jazdil inak, ako napr. v mojom sucasnom Forde, ktory je co sa tyka techniky urcite ovela nabuchanejsi, ako spominany Renault. Jedine, coho som si vedomy, ze tam mam o 115 koni viac, tak viem, ze v ktorych situaciach si mozem dovolit viac, ako na tom predchadzajucom aute.

Za ten cas odkedy mam vodicak som ale moznost jazdit, ci uz na Felicii, Formane alebo A8, ci S500. A je to presne o tom, ako pise GothaR. O povahe. Nic viac, nic menej. A ku pocudovaniu, asi prvy krat budem suhlasit aj s Michaelom na tomto fore. Mladi si kupia nejaku lacnu Skodu (mam rad Skodovky, obhajoval som ich na fore viackrat) za 200 EUR a ide tlacit nejake svoje principy a skusat co to da s vedomim presne, ze to stalo 200 EUR, ved co, rozbijem, dam do srotu, nieco mi z toho ostane a kupim dalsiu. A tymto spravanim neohrozuju len seba, ale aj ostatnych.

Rovnako sa naucis jazdit, ci uz na Punte, Skode 120L alebo na S500. Pointa je, ci to mas v sebe alebo nie a kolko mas rozumu. Urcite, ze Skoda 120L nebude sediet na ceste, ako Impreza WRX STi, ale zakladom soferovania ta nauci. To ostatne, ako su parkovacie senzory, cuvacie kamery, ESP a pod. veci su len pomocka.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Suhlasim s Gotharom, je to vzdy individualne kto ako soferuje. Niekto dokaze ist pomaly aj na tristokonovom mercedese a nema s tym ziadny problem. Nemylim si vsak, ze clovek sa dokaze lepsie soferovat na starej skodovke, nakolko taketo auto nema ziadne elektronicke a bezpecnostne prvky a tak sa viac venuje riadeniu auta a nevnima mozno ostatne veci pocas jazdy, pretoze sa sustredi na zly spojkovy pedal, tuhu prevodovu paku, nefunkcne kurenie, klepotanie pod motorom, padajucu slnecnu clonu..., nedajboze kolko ludi zabudne zapnut svetla. Co z toho, keby clovek aj lepsie soferoval na takomto aute, ked nedokaze lepsie reagovat ako leketronika, takze v pripade nebezpecnej zatacky a vody ci snehu na ceste sa urcite inteligentnejsie zachova system ABS a ESP ako nejake prudke slapnutie na pedal. A nehovorte mi, ze clovek zareaguje lepsie, pretoze len malokto si v tom zlomku sekundy dokaze uvedomit ako sa ma zachovat, na druhej strane to za mna zvladne v prevaznej miere elektronika, ja len drzim volant a pribrzdujem.

Dnes uz aj tie lacnejsie auta maju standardne vo vybave ABS, ESP, navyse to Europska komisia prikazala a tak to od roku 2014 bude povinne v kazdom vyrobenom automobile, tak ako sa uz teraz predavaju auta s povinnym automatickym dennym svietenim.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Hojko: hlavne v pripade ESP clovek nema sancu zareagovat lepsie, pretoze nedokaze pribrzdovat jednotlive kolesa oddelena, to je hlavny argument pre tych, ktori tvrdia opak :) Pri ABS by sa dalo polemizovat, ale napriklad v krizovej situacii je lepsie dupnut na pedal a venovat sa vyhybaniu prekazke namiesto toho aby sa clovek musel sustredit na to ci sa mu uz blokuju kolesa.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...máš zaujímavé argumenty, ale aj tak si trochu svojej pravdy nechám a síce v tom, že ťa lepšie naučí škodovka, ako nejaké elektronikou nabúchané vozítko...už aj v tom, že škodovku si doma opravíš aj s kombinačkami, zatiaľčo s niečím novším musíš aj kôli výmene obrysovej žiarovky utekať do servisu...niečo ti poviem...kým som si nekúpil "svoje" (tiež postaršie z roku 1996) auto, nevedel som o autách nič...teraz ti bez problémov nájdem akúkoľvek časť v motorovej časti auta a aj ti zhruba vysvetlím fungovanie tých najdôležitejších...keby som si neopravoval viac ako dva roky to auto sám, vedel by som prd aj pol, lebo by som s tým hneď letel do servisu...samozrejme tieto znalosti mi potom objasnili viaceré princípy a spôsoby jazdy, ktoré som z autoškoly mal iba v teoretickej rovine bez relevantných argumentov "prečo to tak je"...samozrejme, nemožno poprieť, že je to aj o prístupe k jazde, životu svojmu a iných a o uvedomení si rizika a následkov riskantnej jazdy...ak je niekto povahové hovado, tak je v podstate jedno, či má škodovku s prehnitým podvozkom, alebo najnovšiu audinu...na audine môže spôsobiť možno ešte väčšie škody ako so škodovkou, ktorá sa ledva rozbehne na 100km/h a aj to po 5 km s plynom na podlahe...navyše, ak niekto nikdy nejazdil bez tých elektronických hračiek a naraz je nútený odšoférovať nejakú "šunku" tak pozerá ako vyoraná myš...a nie ešte aby s tým nebodaj zaparkoval bez senzorov...to je prípad typických blondíniek, ktoré sa vozia na BMW s automatom od pasáka...potom sadnú do niečoho malého s manuálnou prevodovkou, kde vrcholom elektroniky sú smerovky a je z toh úplne mimo...

hojko - presne v tom je problém, že človek sa SPOLIEHA na tú elektroniku...každý by mal vedieť, čo robiť, keď sa mu náhodou tá elektronika poserie...a toto sa naučí jedine v starom črepe...a človek, ktorý jazdí stále v elektronikou opancierovanom aute sa ťažko prispôsobí "komfortu" v škodovke...a problém je na svete...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Goťar, lenže ak nemáš ABS tak môžeš sa snažiť vyhýbať kolko chceš, pôjdeš viacmenej stále rovno. Kdežto pri ABS môžeš korigovať smer, nie moc ale predsa...
A čo sa týka ESP, tak súhlasím s hojkom že človek nemá sancu byť rýchlejší. Raz som dostal aquaplaning, a skôr než som si to stihol uvedomiť bolo po všetkom. Stať sa mi toto s deaktivovanym ESP, som v priekope :)
Napísať odpoveď