Windows 7 po inovacii nefunguje zvuk

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
frajo102
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Windows 7 po inovacii nefunguje zvuk

Príspevok od používateľa frajo102 »

Zdravim, myslim ze nazov topicu hovori sam o sebe. Skratka vcera som inovoval WVista 32bit business na W7 Ultimate 32bit. Na viste vsetko slapalo ako malo ale akonahle osm spustil 7 vypisuje tu "Nie sú zapojené žiadne reproduktory ani slúchadlá". Co som pocital fora vsade odporucaju aktualizovat ovladace, co som aj spravil ale bez zial bez vysledku. Viete mi nejako s tymto problemom pomoct?
Shwollo
Darca
Darca

Re: Windows 7 po inovacii nefunguje zvuk

Príspevok od používateľa Shwollo »

ak máš notebook - aký?
ak máš desktop - akú máš zvukovku/prípadne dosku?
frajo102
Expert
Expert

Mam desktop, zvukovka integrovana na maticnej doske - Intel Guardfish DQ965GF. Niesom v pocitacoch nejaky profik ale v minulosti som mal problemy s grafickou kartou neustale sa mi menilo rozlysenie obrazovky, jednoducho sa vypla o 3 sekundy znova zapla a rozlysenie bolo sice 1440x900, teda tak ako ma byt ale obraz bol neostry. Riesil som to odinstalovanim driveru a naslednym nainstalovanim. Akonahle som tento driver odinstaloval nesiel zvuk. Neviem ci to ma nejaku spojitost grafika a zvukovka, ja len chcem podotknut ze mozno aj tu niekde je chyba. Grafiku mam ATI Radeon HD 5670 (1024 MB). Drivery grafiky som preinstaloval 2x, prvy krat z cd ktore som dostal ku grafike a druhy krat som si stiahol zo stranok najnovsiu verziu. A este jedna vec, pri kazdom zapnuti mi pravo dole vypise problem s kompatibilitou nejakeho StarForce driveru, ale netusim presne co to je a ci je to zdroj tohto problemu.
Shwollo
Darca
Darca

Ovládače si aktualizoval ako? Stiahol si ich priamo zo stránky intelu príp. z CD?
frajo102
Expert
Expert

Ovladace som stahoval zatial iba na grafiku, na dosku som sice stiahol ale nedostal som sa k instalacii pretoze v tom zapakovanom subore co som stiahol boli subory ktore som nnevedel.otvorit..nebol tam klasicky .exe takze do toho som uz netrufal ist kedze neviem ako na to.
Shwollo
Darca
Darca

skús toto mali vy to byť ovládače na tvoju dosku.
frajo102
Expert
Expert

Nainstaloval som to restartoval som ale stale nejde :( .. a este do toho mi ani SP1 nejde nakonfigurovat..vzdy to zamrzne na 15%..
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Otvor Správcu zariadení (klik pravým na Počítač » Spravovať » Správca zariadení), nájdi si tam tvoju zvukovú kartu, klikni na ňu pravým » Vlastnosti » karta Obecné a pozri, či ti tam nevypisuje nejakú chybu.
frajo102
Expert
Expert

Takze problem vyrieseny:):) pozrel som to co proadil denco jedno zariadenie mi tam fungovalo spravne ale druhe nemalo naistnalovany codec. Konkretne SigmaTel high definition audio codec. Stiahol som si tento codec na vistu kedze na 7 som najst nevedel a zacal instalovat. Najrpv to zacalo hladat hardware, uspesne naslo a zvuk sa spustil pritom instalacia sa ani nedokoncila..stlacil som next vypisalo to chybu a zvuk s a vypol :D ..toto som spravil este 2x, pri kazdej instalacii vypisalo chybove hlasenie. Tak som si povedal ze idem najst iny codec respektive inu verziu a windows sam od seba zacal hladat hardware a uspesne ho nainstaloval. :D ..takze zvuk by sme mali..ostava mi doriesit Starforce (co to je) a zamrzanie konfiguracie Service Pack-u 1.. Diky za pomoc:) keby mi viete pomoct aj s tymito dalsimi problemami bol by som rad:)alebo mam zalozit radsej new topic?
Napísať odpoveď