Ake mate auto?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Holubar
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ake mate auto?

Príspevok od používateľa Holubar »

Ja mam letne 205/55/16 a zimne 195/65/15. Ak by som mal znova vybrat letne, tak idem do balonov. Pred tyzdnom som prezuval na zimne balony a ten rozdiel v komforte na nerovnostiach je priepastny. Hlavne pri aute s tvrdsie ladenym podvozkom. Ked budu vsade natiahnute nove koberce, tak kludne 45ku profil, ale dovtedy kaslat na vyzor a radsej si setrit chrbat a napravu...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

hojko - vsetko prekrutis a ides si len svoje... skoda reci :roll:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nizkoprofilovky su zabijak pre auto vsade na Slovensku a to najma v BA po zime.

Co je prekrutene?
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

nie kazdy si chce "zohavit" auto balonami
nizkoprofilkovky su nizkoprofilovky :wink:

RATZI6: samozrejme ked to das na nejaku starinu tam to je citit.. inak nevidim problem ked je cesta OK
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

Trussardi: pokial vidim, nikto sa tu nebavi o vyzore :roll: diskutuje sa o bezpecnosti a o stabilite na ceste...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

trend nizkoprofilovych pneumatik na kazdej druhej plecke ma nejak neoslovuje :-) ... limity kazdeho lepsieho auta na beznych gumach s vysokym profilom su aj tak ovela dalej, ako si 99% z vas dovoli, takze nizkoprofilove vam na vasej Felde v nicom nepomozu ... a ak chapem spravne, tak sa tu nebavime o autach u ktorych je nizky profil potreba :-) ... jednoducho z praktickeho hladiska vam pri prizdisracskej jazde nizky profil v nicom nepomoze ... ovela dolezitejsie su ine parametre gum - sirka, typ a material behuna ;-)

a to co tu predvadza Freerider ? k tomu sa snad ani nejdem vyjadrovat ... co cakat od cloveka, ktory chcel zavarit diff a mysli si, ze Schadewagen 120LS je najlepsie sportove naradie pod slnkom :-) :-)

Trussardi je presne ten typ cloveka, ktory si kupi nizkoprofilove gumy na akekolvek auto :-D ... to su vlastne najlepsi zakaznici ... maséri, co si daju 225 s nizkym profilom, o 2" vacsim priemerom na 307CC a potom sa im to nepohne z krizovatky :-D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

FR33RIDER: Skusim to vysvetlit este raz a zrozumitelnejsie. Grim pisal o tom, ze znalost auta z konstrucknej stranky (mal rozobrate auto, robil si servis, opravoval spojku ci prevodovku a pochopil tejto problematike) z neho robi lepsieho vodica. Ty (FR33RIDER) si napisal, ze si dal kratsie pruziny a nizkoprofilove pneumatiky, co je fakticky uz samotny zasah do auta a ide o upravu auta. Su to dve odlisne veci a dva odlisne pripady, teda tvoj a grimov pripad nemozno posudzovat rovnako. Keby si napisal, ze si mal rozobrate tlmice, pozeral si sa na pruziny, pozeral si sa na pneumatiky, pozeral si sa na loziska a bol si pri nastavovani geometrie, tak je to porovnatelne s tym co napisal Grim. Inak ti to uz vysvetlit neviem.

Mrk: Zase az tak za pravdu by som ti nedal. Nedavno som isiel na Mercedese S320 CDI 4Matic, su tam Bridgestone Potenza 255/40/R19 na AMG kolesach a auto v zatackach plavalo a hadzalo. Predpokladam, ze auto disponuje vzduchovym podvozkom, no ked si to porovnam s Audi A8 3.0 TDI Quattro, ktore ma tiez vzduchovy podvozok a automaticky sa nastavuje podla jazdy, tak ta jazda na Audi bola podstatne pohodlnejsia, hoci bol podvozok nastaveny dynamicky, pri jazde mesto je podvozok vyssi, pri jazde vo vysokej rychlosti sa povozok znizi. Takze to nie je len o pneumatikach, ale je to dost aj o podvozku, tak ako pise linuxak.

Holubar: Vedel by som ti povedat aky je prechod z letnych 245/35/R19 na zimne 205/55/R16, resp. momentalne uz 245/40/R19.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

nordkapp_pb napísal: Trussardi je presne ten typ cloveka, ktory si kupi nizkoprofilove gumy na akekolvek auto
ved otom som pisal ze na akekolvek nie :) pri vacsine novsich stylovejsich aut je to bezna vec.. aj tovarenske 18 ci 19 kolesa
na to predsa nepotrebujes 500 koni
Mrk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mrk »

Hojko: ja som uvazoval o jednom aute a dvoch rozdielnych gumach, ktore nedisponuje pneumatickym podvozkom a podobnymi vecami, jednoducho seriovy podvozok od vyroby, na nizkoprofilovych gumach a napr na seriovych balonoch 175/70R13, ako to je v pripade tych premakanejsich neviem posudit
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

37369_1213977129965_1844923297_392559_5726945_n.jpg
Nepomohlo ani 4X4.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

nordkapp_pb napísal:
a to co tu predvadza Freerider ? k tomu sa snad ani nejdem vyjadrovat ... co cakat od cloveka, ktory chcel zavarit diff a mysli si, ze Schadewagen 120LS je najlepsie sportove naradie pod slnkom :-) :-)
Hm tak tuto perlu som si precital az teraz tak som ostal pomerne zaskoceny, myslim ze raz ta uz mojimi znalostami stacilo uzemnit, zrejme ta potrebujem strapnit este viackrat aby si uz konecne zaliezol do kuta... :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Nie, tema sa tykala konstrukcie a harmonickeho vyplachu vyfukoveho potrubia, cize nic co by sa nejako tykalo tvojej oblasti motorizmu...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

trhni si nohou, rypak :wink: mozem poprosit link?
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Nemozes, vidim ze si dost iniciativny prehrabavat sa historiou mojich prispevkov nato aby si na mna vytiahol spinu tak si to tam taktiez mozes kludne najst ak ta to tak velmi zaujima...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

a to som si ja debil po minulej diskusii s Tebou fakt myslel, ze si aspon trochu normalny... holt, asi som sa opat zmylil... nechcem na Teba vytahovat ziadnu spinu, chcem si to iba precitat, lebo si na hentaku temu vobec nespominam...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Bohuzial, nespominam si na vsetky diskusie na tomto fore, viem ze som akurat tercom obrovskeho hejtingu lokalnych odbrnikov koli tomu ze "neidem s prudom" Co sa tyka mojej temy, fakt to neviem najst narychlo, riesil som tam cosi s certifikatom od vyfuku a zvrtlo sa to ako inak do offtopiku...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Nespominas ale zaroven spominas ;)
Pokial ide o tvoje smerovanie "proti prudu", tak to aspon z mojej strany nie je hejting (yo bitch) ale len snaha o vysvetlenie preco to nie je spravny smer. A nie je to ako diesel vs. benzin alebo automat vs. manual, ale zdravy rozum vs. mrhanie peniazmi a casom.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

keby si hned povedal, ze je to Tvoja tema, nasla by sa hned, je totizto lahko dohladatelna v zozname tem vytvorenych uzivatelom v profile, a sice http://www.hojko.com/certifikat-od-vyfuku-t151288.html no, aj ked posledne, na co mam teraz naladu je polemizovat nad tym, co znamena "uzemnit znalostami" a "strapnit", a zaujimalo by ma, preco ho teda "nezotieras vedomostami" pri kazdej prilezitosti; je fakt, ze nord tam zacal zaparat, ale potom sa myslim, aspon slusne ospravedlnil, ked uz nic ine...

ale este stale nerozumiem, co Ta stale sponuje na tom, ze tu ludia do Teba rypu s tuzingom... kazdy ma pre tento styl zabavy ine hranice, a na tych extremnych sa kludne s nami zhodnes - nikto nema rad kartonove spojlery a spataky olepene foliou vo vzore uhlikovych vlakien... pre niekoho je tuzing aj akakolvek mozno ano mozno nie zbytocna uprava na starom aute, ktora je viac nakladna ako uzitocna... ja som Ti svoj postoj k tomu uz minule vysvetlil, tie upravy som Ti dokonca schalil pod podmienkou, ze z toho-ktoreho auta ma byt auto na napr. hobbyrally apod., povedal som Ti, co sa mi nepaci, a aj to, co sa mi paci, napr. ten plan s tou stodesinou, prip. tie fotky myslim tisicky, co si mi kedysi posielal, pretoze takymto veciam ja fandim...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Gothar - ale niekedy to je proste o niecom inom nez o "vyhodnosti" upravy... ja som srdcom skodovkar a tak to aj ostane.. bez ohladu na to kolko to stoji a ci sa to vyplati

Ratzi - Ok tvoje odovodnenie beriem, a tym padom sa za svoje spravanie ospravedlnujem...
Napísať odpoveď