DrayTek Vigor 2700VGST

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
lilNoth
Novice
Novice

DrayTek Vigor 2700VGST

Príspevok od používateľa lilNoth »

Caute potrebujem poradit. Mam router DrayTek Vigor 2700VGST cize od T-comu + magio a balik netu turbo 2 - neobmedzeny. Kupil som si na neho antenu presnejsie tuto Ovislink WAI-101, 2,4GHz, 10dBi, všesmerová, SMA Reversed Male a link: http://www.sofos.sk/pc.aspx?content=TVR ... d_id;16086 .Mozte mi poradit ale ako zlepsit signal. Cakal som, ze v rodinom dome budem mat na dolnom poschodi signal 100% a ledva je 60-70% a vypadava sem tam... alebo budem mat pokrytie na zahrade a tak tam ale slabe a to nehovorim, ze pri tejto antene co som cital s 10dBi silou by mal byt v dosah v zastavanom 700-1000metrov a nezastavanom 5x viac... Da sa to nejako zlepsit? Alebo co odporucate? Dakujem
Shano
Darca
Darca

Re: DrayTek Vigor 2700VGST

Príspevok od používateľa Shano »

presne tuto istu antenu na vigora kupil aj sused a ma presne aj ten isty problem
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

záleží od toho aké steny máš, železobeton je peklo pre wifi signál, ďalej je treba vedieť kam router postaviť a ako nasmerovať anténu najlepšie na nejaké miesto kde ti na záhradu prekáža max 1-2 steny a do ostaného domu tiež nieje veľa prekážok (u mňa napr v kúpelni nieje signál lebo tam sú dlaždice a na nich ďalšie dlaždice to je ako atómový kryt a tam signál neprejde max pri dverách je trocha)
skús sa pohrať s umiestnením routera
iná chyba by mohla byť aj notebook, kým môj asus sa nemá prblém pripojiť kdekoľvek tak kamarátov HP má problémy

dúfam, že také veci ako pingovať router si skúšal a podľa toho si zistil výpadky
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Nie je náhodou potrebné aj zvýšiť vyžarovací výkon routera pre danú anténu?
lilNoth
Novice
Novice

Príspevok od používateľa lilNoth »

hrban napísal:záleží od toho aké steny máš, železobeton je peklo pre wifi signál, ďalej je treba vedieť kam router postaviť a ako nasmerovať anténu najlepšie na nejaké miesto kde ti na záhradu prekáža max 1-2 steny a do ostaného domu tiež nieje veľa prekážok (u mňa napr v kúpelni nieje signál lebo tam sú dlaždice a na nich ďalšie dlaždice to je ako atómový kryt a tam signál neprejde max pri dverách je trocha)
skús sa pohrať s umiestnením routera
iná chyba by mohla byť aj notebook, kým môj asus sa nemá prblém pripojiť kdekoľvek tak kamarátov HP má problémy

dúfam, že také veci ako pingovať router si skúšal a podľa toho si zistil výpadky
tak az taky vzdelany ohladom tohto niesom... ako sa to robi? Mne sa zda ale ten router strasne slaby :(

//autoeditácia príspevku (16 Jún 2010, 8:38)
DjBass napísal:Nie je náhodou potrebné aj zvýšiť vyžarovací výkon routera pre danú anténu?
no neviem o tom zeby nieco take existovalo... ake to ma oznacenie? Alebo kde to najdem?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ako napísal DjBass musíš zvýšiť v routry transmit power ak to zvýšiš tak sa ti zvýši aj vysielací výkon , mam tento router doma ale žiaľ to nepodporuje
Sinteus
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Sinteus »

mam 2 tieto zariadenia a som s ich wifi velmi spokojny :!:
byvam v rodinnom dome a signal mam v intenzite 70-80% vo vzdialenosti do 25m (cize aj na zahrade) a to mam pouzitu standardnu pribalenu antenu.
je pravda, ze wifi spociatku vypadavalo ale potom som skusil zmenit vysielaci kanal zo standardne preddefinovaneho c6 na c10.
rozdiel je ako nebo a peklo :)
Shifty
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Shifty »

Mam tento router, kupil som k nemu tuto antenu:
http://www.alza.sk/ovislink-wai-101-vnitrni-d84255.htm

A signal sa oproti povodnej ani trosku nezlepsil. Ako tu citam, malo by to byt kvoli tomu transmit power ale inde zasa citam ze ta antena by mala fungovat a netreba nic nastavovat (a ze by mala fungovat naplno).

Skusal som v nastaveniach nahadzovat par roznych kanalov ale nepomohlo.

Mohol by mi prosim niekto presne vysvetlit co mi treba ? Mam kupit novy router ? Chcem sa uistit nie ze zasa kupim novy router a signal sa nezlepsi.
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

poraďte prosím, u mňa ten istý problém - ten istý router, tá istá nová anténa a signál sa absolútne nezlepšil
Napísať odpoveď