Rozšírenie siete
-
Jaccobinho
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Rozšírenie siete
Zdravím. Vopred sa ospravedlňujem za zakladanie novej témy, ale po dlhšom snorení som riešenie môjho problému nenašiel. Mám 2 Mbit DSL internet od T-Comu, router Vigot 2700VGST a ten je umiestnený takpovediac v rohu domu - v pracovni kvôli počítačom, ktoré sú napojené cez kábel (nech nie je potrebné ťahať kábel cez pol domu). Cez router mám spustenú wifi sieť, ktorej signál ale končí vo vedľajších izbách. Kúpil som aj silnejšiu 10dBi anténu OvisLink, ktorá ale nič nezlepšila. Preto sa chcem spýtať, aké zariadenie je treba zakúpiť, keby chcem signál wifi rozšíriť- natiahnutím kábla z Vigoru popod podlahy cez pivnicu a vyvedením na druhej strane domu a zapojením do zariadenia, ktoré by rozširovalo wifi sieť - tú istú, nie druhú. O aké zariadenie sa má jednať? (zvládne to každý router alebo?) Vďaka
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rozšírenie siete
Da sa najprv zacat uplne jednoduchou vecou. Spravit si stit z folie. Toto dokaze zlepsit signal trosicku. Ako inspiracia moze posluzit toto video:
Pripadne si mozes kupit zariadenie, ktoremu sa hovori WiFi Repeater, najdes napr. tuto.
Dalej mas moznost stiahnut inSSIDer - je to aplikacia, kt. ked spustis, tak s nou mozes chodit po byte (s notebookom) a hladat optimalne miesto pre umiestnenie routeru vdaka sile signalu.
Potom mozes skusit vymenit antenu na routeri, nejake najdes tu.
Ako si spominal, mozes spojit 2 routery (ten sucasny a novy, kt. by si kupil). Tu mas kompletny navod, ako na to.
Moznosti je vela, je na tebe, aku si zvolis a kolko mas penazi, chuti a casu.
Pripadne si mozes kupit zariadenie, ktoremu sa hovori WiFi Repeater, najdes napr. tuto.
Dalej mas moznost stiahnut inSSIDer - je to aplikacia, kt. ked spustis, tak s nou mozes chodit po byte (s notebookom) a hladat optimalne miesto pre umiestnenie routeru vdaka sile signalu.
Potom mozes skusit vymenit antenu na routeri, nejake najdes tu.
Ako si spominal, mozes spojit 2 routery (ten sucasny a novy, kt. by si kupil). Tu mas kompletny navod, ako na to.
Moznosti je vela, je na tebe, aku si zvolis a kolko mas penazi, chuti a casu.