Darovanie krvi
Darovanie krvi
Zdravim, kocur ma vcera trochu doskriabal a dnes chcem ist darovat krv, nebude to prekazka k darovaniu krvi?
Re: Darovanie krvi
nemala by byt, ak sa ti tam nechytila nejaka infekcia, resp ak ti neoddrapil polovicu ruky...kazdopadne im to povedz, najlepsie ti poviedia tam...ked budu robit krvny obraz ukaze sa im ci si nechytil nejaku infekciu a zrejme podla toho sa zariadia
Takže bola to prekážka, nemohol som darovať, pretože chceli potvrdenie od zverolekára, že kocúr je zdravý a zaočkovaný, lenže to potvrdenie nemám.
Zdravím, mám otázku... Môže darovať krv človek, ktorý bol liečený na atopický ekzém ? Momentálne sa už nijako neliečim a ekzém až na jedno miesto úplne zmizol. Niečo som čítal (aj dotazník na internete) je tam otázka ohľadom toho ale sú tam zahrnuté aj iné kožné ochorenia, čiže nie som si istý, či môžem, alebo nie... Vďaka
-
Old Dirty Bastard
Guru
tie pravidlá čo sa tam určujú pri darovaní sú dosť prísne. v dotazníku uvádzaš aj kožné problémy/exémy. opäť budú chcieť potvrdenie od kožného a na základe toho bude rozhodovať lekárka, ktorá ťa pred darovaním vyšetruje. akúkoľvek diagnózu, ktorú zdelíš v dotazníku, s tebou pri vyšetrení budú riešiť. ak máš problémy s pľúcami, srdcom, kožné atď.. na všetko chcú potvrdenia/vyjadrenia daného odborníka a potom z toho robia závery. bez potvrdenia tam nechoď, zbytočne stratíš hodinu času.,najskôr ťa pekne pošlú domov
už sa mi to tiež stalo a nie raz. sám som sa vzdal možnosti darovať krv už dávnejšie, lebo som nemal na tieto srandičky čas..
rovnako nemôžeš ísť darovať krv pol roka po operácii a jeden mesiac po lokálnej anestéze (zubár a pod.). taktiež piercing/tetovanie a akékoľvek iné zásahy do tela.. tam sa taktiež čaká myslím pol roka.
samozrejme ak v dotazníku nezaznačíš kožné problémy, tak to nikto nerieši a spokojne ťa pripustia k darovaniu, tož premakaný systém
rovnako nemôžeš ísť darovať krv pol roka po operácii a jeden mesiac po lokálnej anestéze (zubár a pod.). taktiež piercing/tetovanie a akékoľvek iné zásahy do tela.. tam sa taktiež čaká myslím pol roka.
samozrejme ak v dotazníku nezaznačíš kožné problémy, tak to nikto nerieši a spokojne ťa pripustia k darovaniu, tož premakaný systém
Tu je dotaznik pre darcu krvi, v nom su uvedene vsetky prekazky, ktore mozu znamenat vylucenie z darovania natrvalo alebo na urcity cas.
http://www.ntssr.sk/o-darovani-krvi/dotaznik-darcu-krvi
http://www.ntssr.sk/o-darovani-krvi/dotaznik-darcu-krvi
Gothar ten dotaznik som čítal. Moja diagnóza nie je pri trvalom vylúčení ani pri dočasnom. Čítal som aj otázky a odpovede a viac menej pokiaľ sa neužíva nejaká liečba, tak s tým nie je problém...
Old, vďaka za príspevok, takže odporúčaš skočiť za kožnou najprv ? Bojím sa, že bude robiť problémy... Okrem toho ja nemám žiadny iný problém. Prešiel som aj testami za vojaka (samozrejme to kožné som zatajil) ale výsledky z krvi nič neukázali ani ďalšie iné vyšetrenia, takže predpokladám, že som zdravý...
Old, vďaka za príspevok, takže odporúčaš skočiť za kožnou najprv ? Bojím sa, že bude robiť problémy... Okrem toho ja nemám žiadny iný problém. Prešiel som aj testami za vojaka (samozrejme to kožné som zatajil) ale výsledky z krvi nič neukázali ani ďalšie iné vyšetrenia, takže predpokladám, že som zdravý...
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
napis rovno na narodnu transf. sluzbu
Ako prvé som písal na http://www.ntssr.sk/otazky-a-odpovede No moja otázka sa nikde nezobrazila a ani email mi neprišiel. Pre istotu som to odoslal ešte raz, ale nič, tak neviem.
A posledný pridaný príspevok je 7.11 (a pochybujem, že sa nikto odvtedy nič nespýtal, keď tam boli aj 5 dotazy denne)
A posledný pridaný príspevok je 7.11 (a pochybujem, že sa nikto odvtedy nič nespýtal, keď tam boli aj 5 dotazy denne)
-
Ryan Giggs
VIP
Tak tam jednoducho zavolaj a spytaj sa. A odpoved dostanes hned.
-
Old Dirty Bastard
Guru
hovorím ti ako to bude prebiehať, ak v dotazníku zaznačíš kožné problémy, budú sa ťa na to pýtať a budú chcieť vyjadrenia od kožného. to, že aktuálne s tým ekzémom problém nemáš ich zaujímať nebude. nepustia ťa na odber. to by musel byť nejaký súrny prípad kde by šlo o život.. inak tam majú stále darcov dosť. dôchodci povinne chodia, lebo nemajú čo iné na práci a študenti tiež, lebo dostanú potvrdenie do školyNHISPVM napísal:Old, vďaka za príspevok, takže odporúčaš skočiť za kožnou najprv ? Bojím sa, že bude robiť problémy... Okrem toho ja nemám žiadny iný problém. Prešiel som aj testami za vojaka (samozrejme to kožné som zatajil) ale výsledky z krvi nič neukázali ani ďalšie iné vyšetrenia, takže predpokladám, že som zdravý...