VoIP PROBLEM nutne potrebujem POMOCT!

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ReGiSeRkO
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

VoIP PROBLEM nutne potrebujem POMOCT!

Príspevok od používateľa ReGiSeRkO »

Zdravím,
prosím Vás, ak sa vyznáte niekto vo VoIP a Asterisku, potreboval by som pomôcť pretože je to pre mňa veľký problém a dostal som to urobiť ako ročníkovú prácu. O čo vlastne ide?
Potrebujem v asterisku na debian serveri rozbehnúť telefónnu sieť ale nie len lokálnu, teda že volajú SIP klienti len medzi sebou ale aj do iných verejných sieti ako napr. T-mobile a Orange príp. O2. Je niečo také možné uskutočniť? Ak áno, dá sa to vyriešiť nejakým spôsobom zadarmo prípadne za minimálne prostriedky? Prosím čo najskôr reakcie, je to pre mňa dosť nutné. Pekný deň prajem.
davtex
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Re: VoIP PROBLEM nutne potrebujem POMOCT!

Príspevok od používateľa davtex »

Pozri T-Com, pouzivam od nich SIP ucet, ktory mam k Magiu zadara - mohli by mat aj SIP zvlast. Ak nie tak nejaky iny operator urcite. Potom uz len nahodis asterisk clienta a mas skoro vyhrate.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Možno trochu OT ale rád by som sa informoval.

Máme doma pevnú linku od poskytovateľa internetu (Prvá internetová SL). Je to len jeden telefón no neviem či to nie je nejako prepojené aj s inými v dedine (lebo medzi sebou máme telefonáty zdarma). A pred určitým časom nám stále večer okolo 23:00 volal niekto koho telefón identifikoval ako ASTERISK. Môže byť že to majú prepojené cez VoIP a preto sú telefonáty medzi ľuďmi s pevnou linkou od nich zdarma?
Btw tá pevná ako aj internet beží cez bezdrôtový prijímač na dome. Teda to nie je káblami cez zem či telefónne stĺpy.

Vďaka
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aha. Ale potom kto nám to volal pod označením Asterisk ? To by ma zaujímalo najviac. Telefón zvonil okolo 2 minúty pár krát týždenne medzi 22:00 až 00:00 (niekedy aj v iný čas) a stále na displayi ukazovalo meno Asterisk.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nooo. Ja som niekedy ani nevedel kto volá. To mi povedala mama a niekedy som pevnú až do pivnice či na dvor nepočul lebo v takej dobe som chodil na zdravotnú pauzu od PC (zapáliť si). Ale zdá sa mi že mama raz zdvihla a nebolo počuť nič (ani že o 7 dní zomriem :D).
Napísať odpoveď