rada ohladom vrátenia penazi za NB

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
kompi
Medium Professional
Medium Professional

rada ohladom vrátenia penazi za NB

Príspevok od používateľa kompi »

Zdravím
Mám nasledovný problém na mojom ntb už boli urobené 4 rôzne reklamácie
problem čislo jeden nemám dva protokoly bobužial zničily sa ale predajca povedal ze to neni problem požiadali o ne servis...
problem číslo dva na jednej reklamacií nič nevymenily ale obnovily disk do továrenskeho stavu čize reklamaciu uznali je to tam aj naznačené moja otázka znie je to závada kedže nič nevymenily?
V lenove mi tvrdily pri poslednej reklamacií ze mam pravo na peniaze ale ze ho opravia poslu a mam ist za predajcom a ked pride o peniaze poziadať.
Poradte čo robiť?
energy00
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: rada ohladom vrátenia penazi za NB

Príspevok od používateľa energy00 »

U notebookov je reklamacia trosku ina - vo vztahu predajca - servis. Ty mas prava rovnake, cize 3x rovnaka reklamacia alebo 4x rozna reklamacia. Takze ty skoc na predajnu, kde si to kupoval, povedz chlapom, ze vzhladom na to, ze si ho mal 4x v reklamacke, ziadas o vratenie penazi - pripadne vymenu za iny produkt. A to je vsetko. Reklamacne protokoly si vie predajca od servisu vyziadat aj sam (kezde si to stratil), na zaklade serioveho cisla notebooku, pretoze servisy maju vsetko evidovane. :)
energy00
King
King

prepac ale toto velmi naivny pohlad na vec. kebyze veci fungovali ako pises, tak zarucne listy a pokladnicne blocky mozes rovno v predajni vyhodit do kosa, ved ked danu vec pojdes reklamovat tak predajca o tom ma v systeme doklad a teda tebe ziaden zarucak netreba.
Zjavne si to nepochopil. Ty sa musíš preukázať na predajni, že si si daný výrobok kúpil u nich - potvrdeným záručným listom + dokladom o kúpe (ktorý si v najnutnejšom prípade vie predajca zistiť aj sám v systéme).
Servisné protokoly nemajú nič spoločné so zárukou, ani s bločkom o kúpe. Čo sa týka spečiálnej záruky - 3 a viac rokov, tak tam sa vypĺňa špeciálne tlačivo (certifikát o záruke) ktoré pošleš bud cez net, alebo poštou priamo danej spoločnosti, kde si to ONI zaevidujú a potom sa to už rieši inak. U notebookov by si napríklad vôbec nemusel riešiť záručnú opravu cez predajňu, pretože ty len zavoláš na servisné stredisko, nahlásiš tam tvoje sériové číslo notebooku a oni ti pošlú UPSku, ktorá ti notebook vyzdvihne a dopraví do servisu. Servis ho opraví a pošle ti ho naspäť. Ak sa však stane tento prípad (že zákazník chce po 3-4 reklamáciách) vrátiť peniaze, tak servis pošle notebook distribútorovi, distribútor vystaví dobropis, dobropis pošle na predajňu, zákazník si vyberie buď nový tovar, alebo mu vrátia peniaze.
energy00
King
King

Potrebuješ sa hádať ? Veď ty vytrhneš vec z kontextu, potom to samo o sebe nemá význam. Robil si niekedy v elektre ? Koľko notebookov si poslal do reklamácie ? Koľkokrát si vracal zákazníkovi peniaze a koľko krát si potvrdzoval predĺženie záruky ? Videl si niekedy záručný list ? A videl si niekedy záručný list na notebook ?
energy00
King
King

Nikde som nepísal, že reklamácia ntb je inak špecifikovaná v zákone. Prečo si myslíš, že je to agresívny prejav ? Lebo tam niesú smajlíky ? Myslím, že odpoveď človeka, ktorý má v týchto veciach prax je hodnotnejšia, ako úvahy laika a chytanie sa za slovíčka.... Dostal si priame otázky, na ktoré niesi schopný odpovedať, tak sa urazíš a odídeš. Maj sa :smt006
Napísať odpoveď