Telekom - predĺženie viazanosti - nový mobil

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
ArAsHiD
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Telekom - predĺženie viazanosti - nový mobil

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Michaelo napísal: Vie ho využiť. Možno nie dostatočne ale stále to bude IMHO rýchlejšie ako Andorid so 600MHz CPU ;)
Bude to tak +- narovnako...
Suffel napísal:tu nokiu so Symbianom by som zahodil po psovi.. ako nic proti ale ja tieto nokie zo symbianom za telefon nepovazuje (samozrejme na volanie a sms postacuje)..

na tvojom mieste to spravim bud tak ako ti radili hore zober nejaky mobil predaj doloz peniaze a kup z ruky.. alebo ak by si bol ochotny doplatit 79€ tak zober HTC Wildfire S: http://www.telekom.sk/osobne/telefonova ... ire-s-grey
Uplny suhlas...Symbian je jedna velka katastrofa v porovnani s ostatnymi OS....mama ma teraz tu hybridnu nokiu s tymto OS v servise, tusim 3krat...nakolko je to neznesitelne pomale a stale to seka...
Michaelo napísal:Nehádajte sa tu. na to som tu ja :D

Nad ním som aj ja rozmýšľal ale ti displaye mi prídu nekvalitné. 256 tis. farieb je málo ak chceš pozerať filmy.
Ja som pôvodne chcel Nokiu 600 no kvôli tomuto čomusi ju zrušili :(
Rozdiel nerozoznas, ako uz bolo viac krat povedane
Michaelo napísal:V porovnaní je stále lepší ako ten čo si dal ty. Ale s porovnaním Nokia 500 je to taký Low-end.

Ale nebavme sa o iných paušáloch.

Ako som povedal. Chcem to hlavne na Internet, Hudbu, Filmy a Hry a GPS.

Nájdi mi niečo čo splní moje požiadavky naozaj lepšie ako Nokia 500 a ja si o tom prečítam recenzie a porovnania ;)
http://www.telekom.sk/osobne/telefonova ... peria-live
Co vravis na toto...viem, ze to je drahsie, ale ked uz budes na nieco doplacat, tak toto je parametrovo inde ako HTCcko ;-)
Pokial sa Ti doplacat nechce, ber LG! :wink:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Jo .Na ten SE som pozeral. Je pekný a ak by som nahrabal 15000 klubových bodov tak ho ihneď beriem, len tá cena. Ale možno nahrabem lebo som prišiel na to že viazanosť mi nekončí v polke decembra ale začiatkom septembra (3 týždne je dosť času na získanie 30€).

Ale ten fón mi príde tak že má menší display ako moja 5800. Ale to bude asi len optický klam, či? Lebo je to 3.2"
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

ten SE som ti radil v prvej odpovedi a tvrdil si, že ho nechceš zrazu je fajn, ujasni si čo chceš a potom sa pýtaj, načo sa pýtaš na názor druhých, keď máš vlastný názor na veci (android, počet farieb, rozlíšenie) a nechceš si do toho nechať hovoriť...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

horovil si o inom SE. Ak to bol tento tak som ja zaškrtol Porovnať u iného fónu (potom pardon). Lebo tento je s N 500 viac než zrovnateľný. Len tá pamäť. Ale je k nemu 2GB Micro SD ktorú dám do N 5800XM a 8GB MicroSD z nej dám do SEčka ;)

Btw.: Prečo pri tom SE nie je napísaný prehliadač JPEG? Pochybujem že by nevedel otvoriť obrázky :D
Alebo prečo nemá Wap? Veď to je prehistorický základ.
O jave už viem že sa dá cocnúť ap ktorá to sprístupní no aj tak nejdú všetky java aplikácie. Ale predsa ani do symbianu nedávam Javu kým existuje vo formáte SIS/SISX
ArAsHiD
Professional
Professional

Pokial viem, tak Javu Android neotvara....Otvara len aplikacie prislusneho formatu z Marketu...WAP nema, pretoze vnom funguje samostatny Androidovy prehliadac v ktorom sa nemusis bat o vypadky internetu ;)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

O jave som cital ze ju ma ale nie preinstalovanu ako ostatne OS.
Je to taky "Urob si sam OS". Cital som ze staci nainstalovat jednu APP a potom pojde dost vela Java aplikacii (ale nie vsetky).
Hmm ma vlastny prehliadac, to je pekne ale ja by som rad pouzival Operu. Dufam ze to pojde.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

valki250 napísal:Povedz mi 3 dovody preco by si uprednosti ten WildFire pred spominanym LG,uplne zbytocne preplatis 79€.
Aha sorry ked mas HTC-ecko alebo Iphone tak si iny frajer.
kde som napisal ze by som uprednostnil HTC pred LG? ja som len napisal ze mu osobne radim zobrat Wildfire lebo mam s nim len dobre skusenosti.. k tym dovodom:
1. ak mam byt uprimny ja tejto znacke vobec nedoverujem.. kazdy druhy clovek co mal LG ho minimalne raz reklamoval.. kamarat reklamoval LG dokonca 5 krat za rok..
2. lepsi fotak u Wildfire..
3. vecsia vydrz baterie..
To ze aky ma kto telefon je myslim kazdeho osobna vec.. kazdy si kupi to naco ma a to co mu staci.. ked raz nemam na iphone tak si ho hadam nejdem kupovat.. a osobone ludi nesudim podla mobilu ze aky su frajeri mne to je jedno aky ma kto telefon aj tak o dva tri roky to je stara tehla..a myslim ze teraz sa na pausal aj tak uz neoplati zobrat ziadny mobil, vsetko je predrazene a kazdeho iba lakaju na ich "skvele" akcie pritom len maloktora akcia stoji zato..
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Zasa riešiš JAVU, WAP a hluposti, vyššie si spomínal že vieš čo je android, ale odporúčam si ešte niečoo tom naštudovať.
Taktiež neporovnavaj telefóny podľa tabuliek na stránke telekomu ale pozri si radšej nejaké recenzi e napríklad na http://www.fony.sk
Ajtak nakoniec skoncis s tou Nokiou...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Praveze som si cital recenzie na vsetky fony co ste poradili na 2ch az 3ch strankach (o kazdom 2 az 3 recenzie no nejak moc sa podobali :D)

Viem co to o androide ale viem o nom rozhodne menej ako o Symbiane ktory mam 2 roky.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Nejak moc sa podobaju vsetky telefóny, ak sa chceš odlíšiť zozen si Motorolu Auru :-D
Android je ďalej ako symbian, myslím že nato, načo chceš využívať telefon by sa hodil viac, máš naň samozrejme aj operu, ale aj vstavany prehliadac je veľmi dobrý :-) JAVA by ti určite nechýbala keďže su na to lepšie app a hry, a sťahuješ si ich pohodlne cez mobil :-)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aj na symbiane ich sťahujem pohodlne cez mobil ;)

Tam je rozdil akurát v rýchlosti OS a že daný fón má lepší fotoaparát a má aj grafický čip ;)
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

a na symbian je koľko aplikácií ? 10 ? ja som si zobral naposledy symbianovú nokiu na paušál, samozrejme s tým že ju predám, ale v tom ovi store som si stiahol akurát facebook aj to hocijaký...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Že 10? Ty si robíš srandu? :D

V živote si asi nemal žiaden symbian na viac ako deň.

Čekni toto (a to tam nie sú ani z ďaleka všetky): http://smartmobil.sk/forum/viewtopic.php?f=3&t=14170
a potom ešte tona hier ;)
ArAsHiD
Professional
Professional

Tona hier v Jave, ktore sa nikdy nebudu moct rovnat Androidovym....Na Android markete je vyse 200000 aplikaci a na OVi pochybujem, ze 10000...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Viem že na android alebo iOS je viac aplikácií ale číslom 10 to poriadne zabil.

A väčšina z nich nie je len v Jave (aj keď to niekde je napísané tak sú tam pridané aj verzie pre symbian). A hry sa môžu v pohode rovnať len ich nieje až toľko.
ArAsHiD
Professional
Professional

Kamarat ma to Qwerty Nokiu C6...pokial tvrdis, ze sa mozu porovnavat, tak si este ziadnu Android(iOS) hru neporovnaval(nehral).....
Chlapce, ako o tom rozpravas...uz si ta viem predstavit stou Nokiou 500...tak teda pevne nervy!
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nehovorím o hrách na nokie (alebo iné symbian mobily) bez grafických čipov. Tam sa to porovnať samozrejme nedá lebo hra by sekala.
ArAsHiD
Professional
Professional

Sice by sekala, ale nejde iba o to...aj keby teraz Nokia vyrobila Symbian s grafikou "gtx 580", tak by iba minimum vyrobcou islo vytvarat hry na Symbian, nakolko je to OS bez buducnosti...
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Suffel napísal: kde som napisal ze by som uprednostnil HTC pred LG? ja som len napisal ze mu osobne radim zobrat Wildfire lebo mam s nim len dobre skusenosti.. k tym dovodom:
1. ak mam byt uprimny ja tejto znacke vobec nedoverujem.. kazdy druhy clovek co mal LG ho minimalne raz reklamoval.. kamarat reklamoval LG dokonca 5 krat za rok..
2. lepsi fotak u Wildfire..
3. vecsia vydrz baterie..
To ze aky ma kto telefon je myslim kazdeho osobna vec.. kazdy si kupi to naco ma a to co mu staci.. ked raz nemam na iphone tak si ho hadam nejdem kupovat.. a osobone ludi nesudim podla mobilu ze aky su frajeri mne to je jedno aky ma kto telefon aj tak o dva tri roky to je stara tehla..a myslim ze teraz sa na pausal aj tak uz neoplati zobrat ziadny mobil, vsetko je predrazene a kazdeho iba lakaju na ich "skvele" akcie pritom len maloktora akcia stoji zato..
1.Osobne mam LG,brat ma LG,2 kamarati maju LG nikto nemal problem,je to zalezitost konkretneho kusu ako bol vyrobeny.Skor by som povedal,ze HTC ma lepsiu SW podporu. (aj ked Ice Cream nebude mat ani jeden)
2.V tom mas pravdu jedina taka zasadnejsia vec v ktorom je lepsi
3.Ako moze mat vecsiu vydrz ked kapacita baterie je 1230 mAh a u LG 1500 mAh a este HTC pouziva ich nadstavbu HTC Sense ktora je k baterii dost nesetrna.
Kvoli fotaku mi tych 79€ urcite nestoji preplacat.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nič to chlapci. Rozhodol som sa aj tak pre SE live with Walkman ;)
Páči sa mi viac ako N 500, Má lepší foťák (blesk, auto fókus s makrom, HW spúšť), viac farieb, android, rovnaký takt CPU. Síce má menšie rozlíšenie a menšiu pamäť ale stále je to viac ako moja 5800 XM :D
Napísať odpoveď