Ahoj.
Mám takú dosť chúlostivú otázku. Riešime teraz únik nejakých fotiek na net a bolo podané aj tresné oznámenie. Je možné zistiť odosielateľa/uploadera fotiek podla ip adresy ak je tá ip adresa zdielaná? Myslím to tak, že viem že je to Orange. ipčka vypisuje Orange BA. Ale toto píše aj mne tu doma na mojej IP a som z LV a kamošovi, ktorý je z PP tiež vypisuje Orange BA a pritom viem, že sme raz mali rovnakú IP (úplne na chlp). Vie sa vyšetrovateľ dostať až ku konkrétnemu človeku?
trestné oznámenie - zistenie podľa IP
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: trestné oznámenie - zistenie podľa IP
Pokial vysetrovatel spracuje navrh a sudna da sudny prikaz, tak by Orange mal mat logy, kto v tom case disponoval tou IP adresou. Ci vsak dokaze urcit, kto z tych napriklad 1000 ludi pouzivajucich momentalne tu jednu IP to bol, tak to je otazne.
Re: trestné oznámenie - zistenie podľa IP
Toto je len moj osobny nazor, no myslim si ze samotne dokazanie ze v danom case bola tato IP pridelena tomu alebo hentomu PC nehovori o nicom inom, len o tom ze to bol ten PC. Neznamena to vsak ze to spravila osoba ktora vlastni ten PC,...co ak to bol nejaky virus, trojan,...