Ovladanie PC cez internet
Ovladanie PC cez internet
Zdravim. Potrebujem program ktorym sa napojim z jedneho PC cez internet do druheho PC ktory mam doma. Viem ze je to tu uz rozoberane a cital som nieco. Casto tu spominate ShowMyPC (Ten je dobry ale ma 1 nevyhodu. Ako free ide iba 1 hodinu a musite znovu pripojit) a ja potrebujem program ktorym ked sa pripojim tak aby to islo stale az kym to neodpojim ja. Dalej je tu spominany TeamViewer ale neviem ako dlho dokaze byt pripojeny. Nemal som cas ho skusat lebo na tom PC na ktory sa chcem napojit niesom cast a preto tam nieco take hladam. A este som tu zazrel VNC klient ale ako som niekde cital tak ten ide iba v lokalnej sieti. Takisto je tu spominany remote dosktop od microsoftu ale to ide tiez iba po sieti. Takze este raz. Program ktorym mozem ovladat PC cez internet (nie lokalna siet) ktory dokaze byt pripojeny az kym ja nezrusim a je pomerne jednoduchy. Dakujem.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ovladanie PC cez internet
TeamViewer a LogMeIn. Pri obidvoch neviem o ziadnej limitacii. TeamViewer akurat nemusi ist vtedy, ked PC ide do deep sleep a nemas nastavane Wake me up on LAN.
TeamViewer mi nefunguje tam odkial sa budem pripajat. Je tam dost zakazanych veci a vela toho je blokovanych. Mi tam vypisovalo nieco z proxy. LogMeIn som pouzival niekedy davnejsie ale mam taky pocit ze tam to fungovalo ako free iba mesiac alebo kolko a potom chcelo odomna poplatok. Preto som to prestal pouzivat.
-
p4ra
Redeemer
Vyzera to, ze LogMeIn spoplatnili, ako tak pozeram na webe. Ked je TeamViewer blokovany, tak to mas blbe. S inymi aplikacami skusenosti nemam. Poznam ich, ale nemam realne pracovne skusenosti.
Preto som prestal LogMeIn pouzivat. A jediny co mi som tam skusal a isiel mi bol ShowMyPC ale ten je iba na 1 hodinu a potom treba zase connect. A ked tam nik nie je tak sa mi tazko bude davat connect. Este ked sa tam dostanem vyskusam realVNC ale mam pocit ze ten ide iba na Lokalnej sieti.
Remote Desktop od Microsoftu môžeš použiť aj na počítače, ktoré nie sú v LAN sieti, ale musíš máš verejnú IP adresu na počítači, na ktorý sa potrebuješ pripájať. A je tiež možné sa napojiť len na PC, ktoré majú myslím Windows 7 Professional a vyššie (s Remote Desktop) alebo Windows XP Professional.
-
p4ra
Redeemer
Pripojit sa cez RDP ide na vsetky Windows verzie, len je potrebne mat povolene pripojenia.
co tak port forwarding?
Citujem MS stránku
http://windows.microsoft.com/sk-SK/wind ... -questionsProgram Pripojenie vzdialenej pracovnej plochy obsahujú všetky vydania systému Windows 7.
- V každom vydaní systému Windows 7 je možné použiť program Vzdialená pracovná plocha na vytvorenie pripojenia.
- Môžete sa pripojiť k počítačom so systémom Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate alebo Windows 7 Enterprise.
- Program Pripojenie vzdialenej pracovnej plochy nie je možné použiť na pripojenie k počítačom so systémom Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic alebo Windows 7 Home Premium.
-
p4ra
Redeemer
Wow, beriem spat. Predtym taketo limitacie neboli, ak sa dobre pamatam. Ja mam profesionalnu deformaciu zo serverov. Diki za heads up.