Reproduktory 5.1

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rozo
Light Expert
Light Expert

Reproduktory 5.1

Príspevok od používateľa rozo »

Dobry den chcel by som pomoct hladam nove repraky doteraz som hral na GENIUS SW-HF 5.1 5005 150 Wattov RMS ale tie my uz odisli a hladam daco podobne vykonovo a kvalitou cena do 150 eur.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Reproduktory 5.1

Príspevok od používateľa Michaelo »

Postacujuce su aj Logitech X530 (samozrejme ak chces nieco lacneho = nic moc ak to porovnas s niecim okolo 150€). Ale za cenu 55€ fajn.

No skor nech ti poradi niekto iny. V tomto nie som moc doma.
rozo
Light Expert
Light Expert

To je velmo slaba zostava to ja skorej hladam daco silnejsie ako som mal alebo daco velmo podobne a hlavne aby subwafer stihal ako na tych starych.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Odkiaľ vieš, že to nie je silnejšie ako Geniusy? Meral si vykon, akusticky tlak?

http://reprosustavy-a-reproduktory.heur ... ech-x-540/
rozo
Light Expert
Light Expert

Tak watazou urcite su slabsie tie 530. A tie 540 asi uz velmo nekupim
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Akou watažou? Meral si tu wataž? Podľa toho čo sa uvadza v parametroch sa neorientuj. Papier znesie veľa. Je naivna predstava myslieť si, že to čo tam je napisane je pravda. V skutočnosti je ten vykon oveľa, oveľa nižši. A aj keby to boli realne hodnoty, hodnota wattov nehovori veľa o hlasitosti tych reprakov.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Akurat riesim to iste a dosiel som k tomu, ze chcem X-540 alebo X-530. Radsej by som isiel do 540, ale nikde ich nemaju nove, neviete ako dlho to uz trva, pripadne dovod? Dovod ma zaujima preto, lebo ak by mali nejaky hw problem, tak by som isiel rovno do 530, ktore su spolahlive a nebral by som aspon bazaraove 540ky.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Aky mas rozpocet?
http://www.mp3.sk/reproduktory-logitech-c-487_466.html
X-530 su dost dobre repraky takze je to na tebe.

K tomu co ste hovorili ze papier znesie vela a wataz nehovori nic o hlasitosti reproduktorov:
Mozem len potvrdit. Mam doma X-Mini MAX a divil by si sa. Toto video som natacal cez leto (pred 2ma rokmi) v Kovacovej:
Gothar
Moderátor
Moderátor

No rozpocet tak do 100 € s tym, ze Geniusy nechcem. Na trhu je vsak situacia taka, ze mam na vyber vlastne iba X-530 a Z-506. Creative ma iba nieco za 50 € s jednopasmovymi satelitmi.
Staci mi priemerny zvuk, ktory podla recenzii X-530 maju (v danej cene patria k najlepsim), pretoze na hudbu mam na predny kanal pripojenu hifi vezu. 5.1 mi treba iba kvoli priestorovemu zvuku, v sucasnosti mam Modecom, ale v nich mi vadi bzucanie zdroja, ktorym sa pysi aj Genius, takze aj preto je mimo hry.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Jo geniusy bzucia to mozem potvrdit kedze jedne mam pri druhom PC.

Ak mas rozpocet do 100€ tak asi tieto X-530. ja som s nimi velmi spokojny.
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Gothar mám Z-506. Sú celkom fajn, narobí to riadny randál, ale ten zdroj je tam tiež mizerne skonštruovaný. Bzučia keď v nich nič nehrá a v noci to fakt dosť ruší. Treba to vypínať.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak potom asi len X-530. Tie nehučia ani trochu. Teda ak ich máš na normále. Daj ich do polky a šum počuť bude no na polovičnej hlasitosti to bude poriadny randál ;)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ak by niekto chcel moje x540 tak by sme sa dohodli...mám blbo riešenú izbu na 5.1 čo som si uvedomil až po tom, čo som ich kúpil (majú pár mesiacov)...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja by som ich aj chcel, ale si daleko :) Vyriesit to moze iba posta a rozumna cena :)
Samozrejme za predpokladu, ze vobec nebzucia.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...nebzučia, keď ich dám na plné pecky (aj basy) tak trochu šumia...ale to asi každé...kupované boli 29.12.2010, mám k nim všetko vrátane zväzovacích drôtikov...a ako by si si predstavoval "rozumnú cenu"?...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

http://www.mp3.sk/logitech-speaker-syst ... -4874.html

Co tak toto buhehe :D

Niekto kto ma rozpocet si to moze dovolit ;) vyzeraju fajn.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

5.1 repro su parada - na filmy a hry. Ak to chces na hudbu, ruky prec. Tieto skatulky su konstruovane na basy (subwoofer) a cosi medzi vyskami a stredmi (sirokopasmove satelity). Uz len z pohladu na tie plastove krabicky musi byt kazdemu jasne, ze nebyt subwooferu, hra to ako vyzvananie na mobile.
Hovorim za seba, ako byvaly majitel Z-5500 (stastne predane). Ak ale miesto akustickej hudby pocuvas elektro, ci hiphop, tak ber vsetkymi desiatimi - tam vobec nevadi, ze aj stredy musi doplnat subwoofer a finalny vysledok je kvalitne dunenie - na bolehlav ako vysite.

Michaelo - tie Z-960 su len krokom spat zo strany logitechu, oproti predoslemu modelu (Z-5500) - imho za tie peniaze sice dostanes vykon, ktorym slusne potrapis susedov a pri pozerani akcnych filmov sa budes citit ako delostrelec na fronte, no to je tak vsetko - hudba na tom je pri odposluchu neskutocne dunivo-plechovo-nudna.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Grim: 50 s postou. Na bazosi ich je teraz par od 35 do 60 €, tak som vybral stred :)
Michaelo: rad by som, ale su cenovo dost mimo :)
KoCi: ano, toho som si vedomy, ale ja to mam vyriesene tak, ze na front mam pripojenu hifi vezu s vyborne vyvazenym zvukom a 5.1ky pouzivam iba na doplnenie na 7.1 + basy. 5.1ky potom zapinam iba pri hrach, filmoch alebo ked si chcem pustit hudbu hlasnejsie.

//autoeditácia príspevku (11 Jan 2012, 21:48)
No takze repraky dorazili, hraju vyborne, basy su o dost presnejsie ako na starych. ALE mam jeden problem - zvuk zo subwoofera ide aj do stredneho reproduktora. Vsetko je zapojene spravne, mam zapnuty aj bass management, takze sa aspon center nesnazi hrat basy, ale vadi to pri vyuzivani priestoroveho zvuku. Ak ma byt zvuk vzadu, tak sa vdaka tomuto zmixovaniu prehrava aj zo stredneho reproduktora a dost to kazi dojem. Nepomaha ani swap center/sub. Co som googlil, tak tento problem ma viac ludi a nie som si isty, ci nejde o vlastnost a nie chybu (aj ked to sa mi nechce verit). Zvukovka je urcite ok.
Napada vam nejake riesenie? Pripadne sa rovno opytam Grima - robilo ti to tiez? :)
//Tak som to asi "vyriesil": http://forums.logitech.com/t5/Speakers/ ... lse#M20615 Tie kanaly su mixnute, takze ide vlastne o 5.0 zostavu :|
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Nechapem, ved center a sub su spolu na jednom kabli, rovnako ako lave a prave repro - kanal urceny pre sub, ide do subwooferu akanal pre center do centra. Tu ide jedno a to iste do oboch?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ano, miesa sa to niekde vo vnutri a je to pre mna dost nepochopitelne, asi to je ten dovod preco skoncil predaj X-540.
Center som sice nikdy nemal rad (kvoli tomu, ze hlas ide vzdy iba do neho) a jeho odpojenie mi nebude robit velky problem, ale zamrzi to. Islo mi hlavne o to, aby nebzucali a aspon to je ok, ovladanie na kabli a celkovy zvuk su tiez fajn, takze toto s centerom je len taka vacsia chyba, ktora vsak mne osobne az tak nevadi.
Napísať odpoveď