pohovor a moja uloha .

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

pohovor a moja uloha .

Príspevok od používateľa cORP. »

ludia ,pojdem na to strucne ,ohladom pc sa zaoberam aj vo volnom case to je jasne ,ide o miesto technika pc v jednej spolocnosti ktora v jednom okresnom meste poskytuje ci uz internet alebo aj kablovu televiziu ,za ulohu na ktoru mam cas od 8:30 rana do 17:30 poobedia mam spravit toto ,

V krátkosti k úlohe. Ide o prenesenie všetkých údajov, nastavení a programov PC systému s operačným systémom Windows na inú PC zostavu. Uchádzač by mal preniesť všetky programy, nastavenia a súbory tak, aby užívateľ, ktorý používa pôvodnú – starú PC zostavu dokázal plnohodnotne prejsť na novú PC zostavu a pokračovať vo svojej práci. Inštalačné média k potrebným softwarom sú poskytnuté .

chapem o co ide ,chcel by som len pocut vas nazor na zadanie ulohy pripadne nejake navrhy ako by sa mohlo postupovat ,samozrejme sa to pytam prave kvoli tomu lebo sam neviem ci sa to bude kopirovat na totoznu zostavu s totoznym hw alebo inu ,ake by mohli byt riesenia keby slo o vas ? dakujem za pripadne rady :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: pohovor a moja uloha .

Príspevok od používateľa hojko »

A preco neuvedies najskor svoje riesenie tejto primitivnej ulohy, aby sme ta mohli opravit, resp. nasmerovat??? Taktiez by bolo vhodne napisat o ake programy ide a ake nastavenia. Neber to tak, ze ti nechcem poradit, ale uchadzas sa o pracu PC technika a tak by si mal tuto ulohu vediet vyriesit sam, resp. by si mal mat aspon predstavu o tom co mas vlastne robit.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

o to prave ide ,to co som sem dal je vsetko ,netusim ci ide o klonovacie programy alebo to je myslene skorej na kopirovanie suborov a instalaciu softwaru jeden po druhom co tiez nevidim efektivne ,no ja by som to spravil jednoznacne nejakym zalohovacim programom ,kedze neviem aky je soft preto ma napada akurat to ze neviem ci sa v klonovacich softoch da nastavit kopirovanie vsetkeho okrem jadra systemu ,prave preto ma to nejako zaskocilo kedze kopirovat obraz systemu na iny hw je
blbost

predstavu mam ,ale kedze viem z toho to co ty tak netusim aky soft ,len ma zaujimalo ake riesienia napadaju inych ,ja by som to klonoval v pripade totozneho hw no ak je hw resp cele pc ine zaujimala moznost ci sa da vyselektovat v klonovacom softe co ma naklonovat a co nie .
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No toto je bez spoluprace uzivatelna pomerne narocna uloha, pretoze budes musiet kopirovat vsetko okrem systemu a nasledne aj tak vsetky programy preinstalovat, aby sa obnovili asociacie suborov. Spolu s tym urcite skopirujes aj nejake zbytocnosti, takze tato cesta je velmi neefektivna.
Najlepsie by bolo skopirovat cely obraz disku, ale nie som si isty ako sa potom zachova windows. Mal by si pytat iba opatovnu aktivaciu (napriklad cez telefon), ale nemam to overene, takze to ti neodporucam skusat. Tiez to nebude fungovat na OEM licencii.
Ak je uzivatel rozumny, tak ma v dokumentoch poriadok a tebe by mali stacit iba cesty k adresarom s dokumentami/fotkami/hudbou/atd. a k tomu zoznam sw ktory tam uzivatel chce mat nainstalovany. V tom pripade budes musiet iba vyexportovat nastavenia programov (ak to umoznuju)+zalozky z prehliadacov a potom ich naimportovat na cerstvej instalacii.
Takze sa priprav na tieto 2 scenare, inu moznost momentalne nevidim.
Na druhej strane ak ide o PC vo firemnej sieti, tak tam by bolo mozne mat ucet aj dokumenty na centralnom serveri a na klientskych PC pouzivat iba predpripraveny obraz disku s instalaciou vsetkych potrebnych programov.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ved prave preto som nad tym tak rozmyslal ze klon je v pripade rozdielneho hw blbost uz len kvoli tomu ze ten windows to dokonale rozhodi ,prve kolo je od 8:30 do 17:30 tak to budem asi musiet robit takto po troskach a po jednotlivych programoch ,dal som to sem hlavne ze je to nejaka sanca sa znova zamestnat a nechcem to nejako neuvazene pokazit ,ale dakujem aspon za nejaku uvahu :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No ved uvidis ako to bude zadane a podla toho sa prisposobis, takto je tazko sudit. Tiez zalezi aj na posudzovani "dokázal plnohodnotne prejsť na novú PC zostavu a pokračovať vo svojej práci.", pretoze ak mal programy nejako specialne ponastavovane a ty to zrusis, tak to moze byt pruser, ak nemal, tak staci iba zalohovat zvoelne dokumenty a vsetko preinstalovat.
Pripadne ak bude dost velky disk, tak sa mozes poistit tym, ze obsah stareho PC kompletne skopirujes do noveho adresara na nesystemovom disku noveho PC. Tym padom si tam bude moct uzivatel najst vsetky zapotrosene dokumenty, ktore si na zaciatku nemusis vsimnut - teda urobis reinstall a podla adresarovej struktury stareho PC mu nahras dokumenty tam kde ich mal + sa poistis kompletnou kopiou, ktoru bude moct lahko zmazat, ked sa uisti, ze ma vsetko na svojom mieste.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Z teba technik nebude, nemas ani ponatia o klonovacich softoch typu Acronis, Ghost a inych na zaklade toho co pises.

Podla tvojho popisu ide o cistu instalaciu pretoze pises o vsetkych softoch co ti dodaju, takze to bude step by step na install noveho win, ovladace a potom programy. Potom pripojis stary disk a kopirujes. Preniest nastavenia systemu idu cez Tuneup Utilities a tiez aj ovladaci panel ponuka v uzivatelskych uctoch zalohu nastaveni. Celkovo su to ale zbytocne veci a to co nastavujes su akurat tak aktualizacie - spomen dolezitost aktualizacie Windowsu, a nastavujes nastavenie siete - toto je dolezite nepokasit a spravne odpisat ip a nastavit. Ostatne veci prekopirovat z disku s tym, ze preniest nastavenia programov bude zlozite. Niektore maju export nastaveni a niektore nie. Ak maju napriklad Office, tak netusim ako to preniest. Moze sa to ukladat do ini suboru, do registrov alebo do Applications data v Dokumentoch - tam sa ukladaju aj maily, nastavenia prehliadaca a ine, ide o skryty adresar a tak potrebujes dat zobrazit skryte adresare. Odporucam to pre prehladnost robit vsetko cez Total Commander.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

neviem sice podla coho si na to dosiel ale acronis pouzivam z casu na cas, no tam o klon disku/ systemu asi nepojde
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

hekker asi si nečítal posty hore, že použitie klonovacieho softwaeru je hlúposť, kvôli nekompatibilite HW
mňa napádajú možnosti:
1.)použiť klonovací soft, spostiť win v núdzovom režime a tam poodstraňovať starý HW a modliť sa aby win nabehol aj na normálnom móde
2.)znova klonovací soft a potom dať do PC inštalačné DVD win s tým, že vyberieš možnosť oprava systému (takisto šamanský postup, nieje zaručené, či to pomôže)
3.)inštalovať jedno po druhom ale to je zasa zdĺhavé a navyše čo s dátami na starom PC ?
a každopádne bude problém s win licencou

//autoeditácia príspevku (22 Nov 2011, 11:19)
btw cORP. UTFG ty IT... :slap:
http://lmgtfy.com/?q=old+HDD+with+OS+in+new+HW

//autoeditácia príspevku (22 Nov 2011, 11:22)
napr toto http://www.makeuseof.com/tag/move-full- ... system-pc/
hlavne tá časť s Windows has a utility for this called Windows Easy Transfer. As the name implies, the goal of the software is to transfer everything from your old PC to your new PC that could easily be lost. It doesn’t transfer software, but it does transfer documents, photos, music, program settings, etc. Once the process is complete, your new PC should behave much as the old one did, and should have all of your personal files as well.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

To zadanie je divne podla mna.
Ale nakolko tam mas tolko casu, kolko mas, tak to asi klonovacim programom nebude myslene robit i ked mi to pride najednoduchsie. Popripade v povodnom PC odinstalovat ovladace. Spravit klon disku. Nahrat klon do noveho PC a poinstalovat ovladace k tomu PC.
Co by malo ist lahko a asi najlepsie.

Mozno by to vsak slo aj sposobom, ked nainstalujes cely PC nanovo a skopirujes z uzivatelskeho profilu
Local Settings, Application Settings, Desktop, Favorites, My Documents.
Samozrejme Oba settings by si mal skopirovat, ked by boli v PC uz nainstalovane vsetky rovnake programy ako v predoslom.
Ale pochybujem, ze by to slo ako predosli pc..Netestovane :)

//hrban a co ked tam bude mat XPCko? Ten Transfer je tym padom zbytocny. Nakolko robi nastavenia z XP do Visty. A nie z XP do XP.
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

klonovacie programy určite nie - nahrať do úplne iného PC staré drivery a registre nerobí dobrotu... :(

v zadaní úlohy sa zrejme myslí tzv. migrácia užívateľa:
Windows Easy Transfer guides you through migrating files and settings from one Windows-based computer to another Windows Vista-based computer. In this scenario, the source computer is the computer from which you migrate files and settings. The destination computer is the computer to which you migrate files and settings.

In Windows Easy Transfer, you can select what you want to migrate. You can also select the migration method that you want to use. What you can migrate includes the following:
Files and folders
E-mail settings, such as contacts and messages
Program settings
User accounts and settings
Internet settings and favorites
Music, pictures, and videos
keby mne niekto zadal takú úlohu tak by som to pochopil takto... je však možné, že by som z toho pohovoru vyletel :roll:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hmm no neviem ,vsetky tieto moznosti ma napadli ,tak uvidim a podla toho sa rozhodnem ,to klonovanie disku sa mozno podari ak mi to neslahne bsod :D a pri vlozeni dvd winu to snad pomoze opravit :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Technik nad technika. :hehe:

Ale pockam si na vyriesenie situacie, sam som zvedavy. Potom zhodnotim/e. :) Vela stastia.

Odhliadnuc od toho, ze sa naozaj blbe zadanie ulohy, ktore je uplne nepresne.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ved preto som to sem dal :?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

p4ra napísal:Technik nad technika. :hehe:
Tvoje riesenie alebo navrh riesenia je ake, pan expert?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no dosla mi odpoved ,zajtra rano na 9tu ,som zvedavy co to bude za srandu :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

test, mad.

cORP., mohol si sa ich aspon opytat, ked ti volali, ze s akym OS mas docinenia, to by ti mohli povedat.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Presne ako som cakal, prazdne recicky ale napisanie mozne postupu ziadne. Tak uved tvoj postup prace, zadanie ulohy je pre vsetkych rovnake a nikto nevie ci je tam XP, 2000 alebo 7. Zakaznici budu aj tak chodit s kazdym z tychto systemov, takze si nenavyberas.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

test, s radostou mu napisem cely postup. Len viem, ze ty si mnou zatazeny, ako sa to ukazalo viackrat v minulosti, tak som ta chcel este trosicku vytlakovat, co sa celkom aj podarilo.

MuF dalsi lolko.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Maju pravdu p4ra, uz davno si tu mohol dat cely postup, zatial si tu nic nedal.
Napísať odpoveď