Odvolanie na dopravny podnik

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
faergor
Novice
Novice

Príspevok od používateľa faergor »

Dobry den, chcel by som sa vas spytat. Pisal uz niekto odlovanie na dopravny podnik?
Totizto stala sa mi dneska jedna vec... mal som kupenych 6 listkov, siel s priatelkou ku nej,z mesta do vedlajsej dedinky (lubotice), tolko co som nastupil,tak som vytahoval penazenku s tym,ze pojdem stiknut listok. Medzitym som sa este chvilku rozhodoval, ze ktory listok stiknem,ci 10 minutovy alebo 30 (kedze nechcem zbytocne preplatit), len to ze revizorka po 20 sekundach zablokovala automaty na stikanie. Nestihol som to, preto som nasledne isiel za nou s tym,ze som nestihol stiknut listok, mal som vonku penazenku, a aj v ruke listok (v penazenke par dalsich), ze ci mi to uzna. Vysvetlil som jej situaciu. Nechcela mi to uznat. Este som mal aj svedka (priatelku), ze som siel stiknut listok. Ona na to, ze to by mohol vyuzit hocikto. Okrem toho, keby som nechcel stiknut listok,alebo by som ziadny nemal, nesiel by som logicky opacnym smerom na koniec autobusu, aby som sa vyhol pokute? Radsej sa vyhnut tej jednej revizorke a vystupit na najblizsej stanici, ako ist rovno za nou, a este jej mavat listkom a otvorenou penazenkou pred ksichtom.
Teoreticky, kedze tam bol vodic autobusu, priatelka, revizorka,a par dalsich ludi (ktorych kontakt sa uz asi bohuzial nepodari zohnat, az mozna na jedneho starceka, ktoreho tvar som si zapamätal, kedze som sa s nim stretol v autobuse par krat ked siel z a do lubotic) a vsetci boli ucastnici, a kazdy by vysvetlil co sa stalo, nestacilo by to potom?
Dakujem.
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Odvolanie na dopravny podnik

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie, vsetko potrebne si mas bohuzial pripravit uz pred nastupom do vozidla

//autoeditácia príspevku (23 Nov 2011, 23:09)
a samozrejme, najviac to asi zalezi na tom, na aku revizorku natrafis
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Obavam sa, ze v tomto asi vela nespravis, kedze ako je spomenute, veci mas mat nachystane, pravidla poznas a pokial ta chytili bez cestovneho listka, tak si bol cierny pasazier bez rozdielu, ci si si ten listok chcel stiknut alebo nie, ci si ho stihol alebo nie. Zial, revizorka ma v tomto pravdu, ze podobne alibi by mohol pouzit hocikto.

Mozno by si mohol skusit stastie a napisat odvolanie, ale dopravny podnik zije aj z pokut a urcite nejakou provizou platia aj revizora, takze z ich strany tam pochopenie nemusi byt. Kazdopadne za odvolanie nic nedas a ci ti vodic spravi svedka a pojde proti svoju zamestnavatelovi, tak to je otazka na neho. Nic ti ale nebrani v tom, aby si si nasiel noveho svedka, ktory bol sice doma, no dokaze ti, ze si ten listok chcel stiknut a vlastne sa ani nepoznate, nie ste v ziadnom kontakte atd..., takze skus pouzit kamarata, ktoreho udaje tam uvedies, za pokus to stoji.
Jedinou zbranou v odvolani by vsak mohol byt cas zablokovania strojceka na stikanie, autobusom som dlho nesiel, ale mam taky pocit, ze napr. v Bratislave je to minutovy interval (alebo tak nejak), takze ako sa pohne autobus, mas tento cas na stikanie listku. Pokial to nestihnes, smola. Ak bol ten cas v tvojom pripade len 20 sekund, tak sa treba skusit zamerat na toto, mozno prepravny poriadok hovori o inom case, aj ked predpokladam, ze zrejme sa strojcek zamyka automaticky po zatvoreni dveri+pohnuti vodica, resp. prepnutia zastavky na pristroji obsluhovanom vodicom. Ak je pristroj obsluhovany manualne a vodic sposobil, ze sa znackovaci strojcek rychlo zablokoval a zaroven sa tieto veci niekde zapisuju, tak sa treba branit tymto.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Neplat, pride platobny rozkaz od sudu a odvolaj sa rovno tam... na sude si mozes vymysliet co chces, vacsinou maju dopravne podniky neschopnych pravnikov ktori sa ani nedostavia na sud... nikto tam nepride a nepovie ze to tak nebolo...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Si si isty, ze to riesia takto a neposuvaju to dalej na exekuciu? Pretoze poznam par pripadov a skoncilo to u exekutora, pricom si exekutor nahodil svoje trovy a z listku dajme tomu za 10 kurun bolo bleskovo po dlhsej dobe 120 eur (pre DP a pre exekutora).
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Nie, pokial sa odvolas voci sudnemu platobnemu rozkazu musi prebehnut konanie... ak sa neodvolas tak az vtedy si v prdeli...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Proti platobnemu rozkazu sa neodvolava, ale sa podava odpor s odovodnenim.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Vsak to som mal namysli.. ja tie terminy neviem naspamat uz je to asi rok dva dozadu co som to riesil...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A ako to dopadlo u teba??? Vobec by som sa necudoval, ak by ti o dva roky prisiel list o exekutora a potom zalozis temu na fore, ze co s tym.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Nie... vyhral som sudny spor a cely spas ma nestal ani korunu...
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

Spat ku teme. Podnik ti to s vysokou pravdepodobnostou neuzna. Kedze hovoris o Luboticiach bude sa jednat o DPMP a.s. kde som zasielal odvolanie asi pred pol rokom s tym ze som pozabudol na ukoncenie cipovky. Napisal som ze sa to stalo prvykrat za nejakych 13 rokov co si pravidelne kupujem trojmesacny listok a take podobne reci. Odpovedali ze lutuju ale budes musiet zaplatit. Takze asi tak si vazia svojich vernych zakaznikov. Ale par rokov dozadu som zase pocul ze ludom odvolavania uznavali, ved skus a daj nam vediet potom.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Pokial je to presov tak ja som s nimi sud vyhral... ich pravnik je neschopny...
Joker
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Joker »

Za odpor platis potom 30€ :-)
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Ja som neplatil... socialny pripad... ak by som aj platil tak by som si to dal vyplatit po vyhre v konani...
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

A ked nevyhras co je u autora dost pravdepodovne tak co potom?
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Ako som hovoril, na sude moze povedat co chce je to tvrdenie proti tvrdeniu... DP sa na to najskor ajtak vyserie...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Cize tvrdis, ze aj pokial cestujes na cierno, tak to nedokazu obhajit???
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Teoreticky nie... oni pocitaju s tym ze kazdy sa posere a tu pokutu proste zaplati...
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

Objasni nam trosku blizsie ako si argumentoval na sude...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

A co v pripade, ze sa pravny zastupca DP dostavi a ja budem musiet platit za odpor 30 eur, prehram sud a tak mi daju zaplatit aj sudne trovy a pozadovanu pokutu od DP, razom ma to bude stat aj 200 eur.
Napísať odpoveď