Vzdialený prístup k súborom
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vzdialený prístup k súborom
Ahojte
Z určitých dôvodov by som potreboval nejakým jednoduchým spôsobom pristupovať ku svojim dátam na PC. Predstavujem si to ako niečo na spôsob LogMeIn, čiže všetko bude v prehliadači, zadám si nejakú stránku, prihlásim sa, ale úplne by mi stačil jednoduchý manažér súborov na spôsob Total Commandera. Čiže aby som si hlavne vedel preniesť (aj väčšie množstvo) súbory z môjho PC na PC, na ktorom som práve pripojený. Problémom by mohlo byť, že som za routrom spolu s daľšími PC a mám dynamickú IP. LogMeIn sa mi veľmi páči, má funkciu, ktorú potrebujem, čiže manažér súborov, ale problémom je to, že je len na 30 dní a potom treba platiť. Aby som to zhrnul, prioritou je hlavne jednoduchosť, spoľahlivosť a aby som nemusel na hosťovskom PC inštalovať žiadny program. Ďakujem
Z určitých dôvodov by som potreboval nejakým jednoduchým spôsobom pristupovať ku svojim dátam na PC. Predstavujem si to ako niečo na spôsob LogMeIn, čiže všetko bude v prehliadači, zadám si nejakú stránku, prihlásim sa, ale úplne by mi stačil jednoduchý manažér súborov na spôsob Total Commandera. Čiže aby som si hlavne vedel preniesť (aj väčšie množstvo) súbory z môjho PC na PC, na ktorom som práve pripojený. Problémom by mohlo byť, že som za routrom spolu s daľšími PC a mám dynamickú IP. LogMeIn sa mi veľmi páči, má funkciu, ktorú potrebujem, čiže manažér súborov, ale problémom je to, že je len na 30 dní a potom treba platiť. Aby som to zhrnul, prioritou je hlavne jednoduchosť, spoľahlivosť a aby som nemusel na hosťovskom PC inštalovať žiadny program. Ďakujem
Re: Vzdialený prístup k súborom
teamviewer?
-
Grim
Darca
...ten nieje vhodný, pretože ten nemá manažér súborov (alebo o tom neviem?)...a navyše zakaždým musí byť niekto pri oboch PC (aby poslal číslo a heslo, ktoré sa zakaždým mení)...a ja keď budem niekde v práci, tak nemôžem byť zároveň aj pri PC doma...
Ako prvy mi napadol ftp server, kde by si nazdielal vsetky disky a bolo by hotovo, len tam by mohol byt problemom router a dynamicka IP.
Druhu moznost vidim vo vyuziti Google Docs. Ale neviem ci je mozne vyuzivat nejaku synchronizaciu, aby ti to online udrziavalo aktualne verzie suborov.
Druhu moznost vidim vo vyuziti Google Docs. Ale neviem ci je mozne vyuzivat nejaku synchronizaciu, aby ti to online udrziavalo aktualne verzie suborov.
-
hojko
Site Admin
Spravit host cez No-IP, adresu neviem, vari no-ip.org alebo co, Google ti poradi. Tym padom tvoja dynamicka IP ziska svoj host zaznam, napr. grimjelama.no-ip.org a tento budes pouzivat na pripajanie. Budes samozrejme potrebovat spravit NAT, takze porty, ktore bude vyuzivat program typu VNC, FTP a i. nasmerujes v lokalnej sieti za routrom na tvoj PC.
Riesenia su dve, kedze chces prenasat len subory, tak tvoj PC musi bezat a postaci ti tam ftp server, ten vytvoris trebars cez Serv-U, Bulletproof FTP, Cerberus FTP, FileZilla vari tiez..., len pozor, niektore servre su trochu nelogicke a nedokazu zdielat data z dvoch diskov pod jednym virtualnym adresarom, takze ak chces z disku C zdielat nieco z dokumentov a hudby a zaroven z disku D zalohy, tak vzdy nazdiela len primarny adresar (tusim bol tento bug v starsich verziach Serv-U).
Ak potrebujes plnu spravu pocitaca, tak potom mozes spravit VNC, najlepsie cez program RealVNC, pripadne iny VNC program..., RealVNC ponuka ako web rozhranie zo strany klienta, tak aj mobilneho (Android funguje, pouzivam to doma z mobilu, ked vypinam cez to PC po stahovani). Dolezite je ako v prvom postupe, tak aj v tomto presmerovat potrebne porty, v pripade FTP je to standardne port 21, pripadne k tomu este 20 al. 22, v pripade VNC 5900 alebo 5901, v oboch pripadoch sa daju tieto porty upravit v nastaveniach.
Riesenia su dve, kedze chces prenasat len subory, tak tvoj PC musi bezat a postaci ti tam ftp server, ten vytvoris trebars cez Serv-U, Bulletproof FTP, Cerberus FTP, FileZilla vari tiez..., len pozor, niektore servre su trochu nelogicke a nedokazu zdielat data z dvoch diskov pod jednym virtualnym adresarom, takze ak chces z disku C zdielat nieco z dokumentov a hudby a zaroven z disku D zalohy, tak vzdy nazdiela len primarny adresar (tusim bol tento bug v starsich verziach Serv-U).
Ak potrebujes plnu spravu pocitaca, tak potom mozes spravit VNC, najlepsie cez program RealVNC, pripadne iny VNC program..., RealVNC ponuka ako web rozhranie zo strany klienta, tak aj mobilneho (Android funguje, pouzivam to doma z mobilu, ked vypinam cez to PC po stahovani). Dolezite je ako v prvom postupe, tak aj v tomto presmerovat potrebne porty, v pripade FTP je to standardne port 21, pripadne k tomu este 20 al. 22, v pripade VNC 5900 alebo 5901, v oboch pripadoch sa daju tieto porty upravit v nastaveniach.
-
Grim
Darca
//...tak som to prebehol: Serv-U, Bulletproof FTP a Cerberus FTP sú zdarma len na 30 dní, tým pádom, pre mňa strácajú význam. FileZilla potrebuje mať nejakého klienta aj na hosťovskom PC a to ja nechcem...ešte nejaké riešenie?...
-
hojko
Site Admin
Ano, so statickou IP to je jednoduche. Mozes si v Telekome zaplatit k DSLku pevnu IP, tusim to stalo 3 eura mesacne, pripadne skus No-IP.
-
Grim
Darca
...a v nastaveniach no-ip som nenašiel nič, čo by mi vytvorilo doménu vo formáte ako si ju popísal...
-
hojko
Site Admin
Predsta si stiahnes program, ktory bude bezat v PC a bude posielat tvoju aktualnu IP na No-IP, tym padom bude vzdy aktualna IP a tvoj PC bude pristupny pod hostom, potrebujes sa tam registrovat a spravit si konto. Je mozne, ze to uz spoplatnili, nemam s tym skusenost, ale t0m4s3 to pred par rokmi pouzival a nebol problem.
-
Grim
Darca
...aha...už som to našiel...a ešte som trochu hľadal na nete o zistil som, že Win7 má v sebe službu Vzdialená plocha...bohužiaľ nemám možnosť vyskúšať...mohol by mi niekto, kto s tým má skúsenosť popísať, či to vôbec funguje?...
-
hojko
Site Admin
Vsetky verzie Win okrem (Home Edition a Starter Edition) obsahuju Remote Desktop. A Ano, funguje to, len si musis spravne presmerovat potrebne porty.
pre doplnenie:Grim napísal:...ten nieje vhodný, pretože ten nemá manažér súborov (alebo o tom neviem?)...a navyše zakaždým musí byť niekto pri oboch PC (aby poslal číslo a heslo, ktoré sa zakaždým mení)...a ja keď budem niekde v práci, tak nemôžem byť zároveň aj pri PC doma...
-Teamviewer vie bezat na pozadi so zadanym "statickym" heslom, taktiez ID je rovnake az do reinstalacie systemu
-umoznuje aj prenos suborov
Kazdopadne je kopa inych rieseni (popisanych nadomnou) ktore su pohodlnejsie a nemusia "hnat" tvoje subory cez servery nejakych tretich stran, ako v pripade LogMeIn ci Teamviewer...
-
Grim
Darca
...že by súbory išli cez servery tretích strán, by mi vôbec nevadilo...niesú to tajné informácie...
nemyslim ani tak ochranu informacii, ako samotny fakt ze nech uz budes mat akokolvek dobry upload/download na strane servera/klienta, stale budes obmedzeny "serverom tretej strany"
-
Grim
Darca
...aha, ale ani to nieje problém, keďže z domu mám už dosť pomalý upload 300kb/s tak si myslím, že niečo tak pomalé sa už veľmi spomaliť nedá...