Úver z banky pre nezamestnaného

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
mr1kubo
Amateur
Amateur

Úver z banky pre nezamestnaného

Príspevok od používateľa mr1kubo »

som nezamestatny clovek, nedavno som skoncil skolu a nemam ziadnu pracu. chcel by som si zobrat uver v nejakej banke lebo chcem nakupit nejaky tovar a predavat ho. potrebujem cca 800eur, je nejaka banka ktora mi ho poskytne napriek tomu ze som nezamestatný?
Dik za kazdu odpoved.
Naposledy upravil/-a goten v 21 nov 2011, 21:40, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Zmenený názov témy.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: uver HELP

Príspevok od používateľa beardie »

ak budes rucit niecim hnutelnym alebo nehnutelnym, potom by sa to mozno dalo
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak to chceš na obchodnú činnosť, choď na úrad práce a pozisťuj si, či nemôžeš dostať nejakú dotáciu na podnikanie
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Napríklad mne VÚB dá bez potvrdenia o prijíme okolo tých 4 tisíc, keby som chcel. Ale to mám predschválené len preto, že ma majú oťukaného - som ich klientom asi 6 rokov.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

audiotrack napísal:ak to chceš na obchodnú činnosť, choď na úrad práce a pozisťuj si, či nemôžeš dostať nejakú dotáciu na podnikanie
Za peniaze z tej dotacie tovar kupovat nemozes.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Gangy napísal:Za peniaze z tej dotacie tovar kupovat nemozes.
...stačí mať šikovnú účtovníčku a dá sa všetko... :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Úver z banky pre nezamestnaného

Príspevok od používateľa begbeee »

Potrebuje 800€ a vy mu radíte podnikanie a účtovníčku (ktorá bude asi robiť zadarmo) ... :slap:

No ak si nezamestnaný tak úver v banke budeš dolovať ťažko. Sám mám problémy posledné dva roky, buď skúšobná alebo na dobu určitú, pritom priemerný mesačný príjem na účte mám slušný.

Ak si si brutálne istý so všetkým, tak kľudne choď aj do nebankoviek (provident, pohotovosť atď.), ale tam sa chyby neodpúšťajú...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

begbeee napísal:Potrebuje 800€ a vy mu radíte podnikanie a účtovníčku (ktorá bude asi robiť zadarmo) ... :slap:
Radšej si zobrať príspevok alebo úver na tisícku a 200 z toho dať účtovníčke, ako nemať nič, nie?
begbeee napísal:No ak si nezamestnaný tak úver v banke budeš dolovať ťažko. Sám mám problémy posledné dva roky, buď skúšobná alebo na dobu určitú, pritom priemerný mesačný príjem na účte mám slušný.
Ja som tiež na dobu určitú a dokonca mi bez problémov požičali aj keď som bol bez zdokladovateľného pijímu...
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

A nemas v rodine radsej niekoho, kto by ti ich pozical? Usetril by si zbytocne vybavovacky atd.
V banke nemas daky ucet viac ako rok?
mr1kubo
Amateur
Amateur

V rodine nie, a v SLSP mam studensky ucet 2roky.
Soviet napísal:A nemas v rodine radsej niekoho, kto by ti ich pozical? Usetril by si zbytocne vybavovacky atd.
V banke nemas daky ucet viac ako rok?
//autoeditácia príspevku (22 Nov 2011, 13:11)
begbeee napísal:Potrebuje 800€ a vy mu radíte podnikanie a účtovníčku (ktorá bude asi robiť zadarmo) ... :slap:

No ak si nezamestnaný tak úver v banke budeš dolovať ťažko. Sám mám problémy posledné dva roky, buď skúšobná alebo na dobu určitú, pritom priemerný mesačný príjem na účte mám slušný.

Ak si si brutálne istý so všetkým, tak kľudne choď aj do nebankoviek (provident, pohotovosť atď.), ale tam sa chyby neodpúšťajú...
provident?
vypocital som si ze ked si poziciam 800eur tak vratit musim €1076,22, to je vela.

//autoeditácia príspevku (22 Nov 2011, 18:21)
popripade niekto kto pozica, neviem ci by to slo ale tak ak by bolo potrebne podpisat nejake papiere popripade dokaldy nie je problem.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

a to si nemozes najst nejaku pracu??? 800 eur zase nieje horibilna suma a lepsie si ju nasetrit ako pozicat.
mr1kubo
Amateur
Amateur

zelovoc napísal:a to si nemozes najst nejaku pracu??? 800 eur zase nieje horibilna suma a lepsie si ju nasetrit ako pozicat.
cely tizden posielam zivotopisy to vsetkych firiem,spolocnosti,obchodov a stale len: Lutujeme ale nemame volne pozicie popripade ani neodpisu. takze preto potrebujem tie peniaze prezimujem doma, a v jari idem prec.

//autoeditácia príspevku (23 Nov 2011, 20:09)
popripade nepozicia niekto??? :?
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

kontokorent ti nedajú?
PLZAXBB
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa PLZAXBB »

Podla mojich najlepsich znalosti bez prijmu na uver ako taky nemas sancu... to je out of question ci mas cim rucit alebo nie.
Takisto musis byt nejaky cas zamestnany (najlepsie na dobu neurcitu) - obvykle minimum je pol roka. Podla stability prijmu/doby zamestnania sa zcasti pocita aj urokova sadzba

Kontokorent jedine ze by si mal vyplatu (alebo nejaku podobne vysoku sumu) pravidelne zasielanu na ucet - tzn kazdy mesiac po dlhsi cas, rovnako musis mat na ucte pohyby - najlepsie trvale prikazy, inkaso etc (aby bolo iste ze na ucte netocis stale tych istych 600 euro, nie je to vsak podmienkou). O pridelenie kontokorentu si mozes poziadat aj sam, kazdopadne podmienky su podobne ako pri uvere (akurat ze nemusis dokazovat prijem, kedze je dokazany priamo na vypisoch z uctu) tu opat pomoze byt zamestnany.

Nebankovky su - zvlast pokial chces podnikat absolutne mimo otazky - kedze pri podnikani chces minimalizovat naklady a maximalizovat zisk, uroky ake ma provident a podobne spolocnosti su jednoducho prehnane

Takze ako nezamestnany bez financii pravdepodobne nemas sancu ani na uver ani na kontokorent.

Dalsia moznost by bola (na Slovensku nepravdepodobna) - pokial mas naozaj dobry obchodny plan poziadat niekoho aby do teba investoval.

Dobrou moznostou ako prist k peniazom na podnikanie je aj statna dotacia na podnikanie:
1.) musel by si byt pol roka zaregistrovany na urade prace (robit mozes, len nie "oficialne")
2.) absolvovujes kurz pre zacinajucich podnikatelov
3.) vypracujes podnikatelsky zamer
4.) za predpokladu, ze dotaciu schvalia (verim ze maximalna vyska je 2000euro) zalozis si zivnost - na to co chces robit pravdepodobne lepsie a vstupne naklady su urcite nizsie
5.) firma musi fungovat minimalne 2 roky.. pokial tieto podmienky splnis, 2000e je tvojich a nemusis ich nikomu vracat - e.g dotacia (pokial ale nebudes 2 roky fungovat - firma moze vpodstate bezat aj naprazdno - musis dotaciu vratit)

Hope this helps :)

//edit: uhm prave som sa docital ze z dotacie nemozes kupovat tovar... kazdopadne toto mozno pomoze niekomu inemu :P

//edit2: oh... a pozor na to, ked ti v bankach povedia: ano, je mozne aby ste dostali uver, len ho musime odoslat na overenie etc... pokial nemas prijem/mas ho ozaj nizky (a.k.a oficiale pracujes za minimalku) tvoje sance na uver (akejkolvek vysky) su prakticky nulove, ak si este ktomu mlady, mozes sa s tym uplne rozlucit. Neviem ci su ludia v bankach plateny za pocet ziadosti o uver ktore vybavia alebo co, no faktom je ze pokial poziadas o uver a neprejde ti, si v uverovom registri (pre vsetky banky) zapisany ako nedoveryhodny - tento zapis ti tam tusim ostava pol roka az rok - tzn na 6-12 mesiacov si prakticky diskvalifikovany pri akejkolvek ziadosti o uver, rucitelstve etc etc...
mr1kubo
Amateur
Amateur

no tak nenajde sa nejaka dobra dusa ktora zapozicia 50-100eur?
podmienky si navrhnite ake chcete, ale tak urok max 50%.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

To naozaj nemáš rodinu, ktorá by ti požičiala (dala - 100e) peniaze, keď si až v takej situácii, že žiadaš od cudzích?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

mr1kubo napísal: cely tizden posielam zivotopisy to vsetkych firiem,spolocnosti,obchodov a stale len: Lutujeme ale nemame volne pozicie popripade ani neodpisu. takze preto potrebujem tie peniaze prezimujem doma, a v jari idem prec.

//autoeditácia príspevku (23 Nov 2011, 20:09)
popripade nepozicia niekto??? :?
Ja som si po VS hladal pracu vyse roka ;) a 50 - 100 eur si poziciavat... to co za pseudobiznis si chces rozbehnut???
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

nezamestnanemu ziadna banka nepozicia ani 50centov, dokonca problemom byva aj prac pomer doba urcita
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mr1kubo napísal:no tak nenajde sa nejaka dobra dusa ktora zapozicia 50-100eur?
podmienky si navrhnite ake chcete, ale tak urok max 50%.
pred chvilou ti nevonal urok z providentu 25% a zrazu mozes ist do 50? :)
miso03
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa miso03 »

To bude nejaka Pila :)
Napísať odpoveď