Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Diskusie na politické témy...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Príspevok od používateľa hojko »

http://blog.tyzden.sk/vladimir-palko/20 ... atastrofa/

"Bojoval Ľubomír Galko v rezorte proti korupcii pri získavaní štátnych zákazok? Áno. Médiá ho za to chválili. Používal pritom i metódy spravodajských služieb vrátane odpočúvania? Áno. Zákon to umožňuje? Áno. A dosahoval Galko pritom i konkrétne výsledky v podobe trestných stíhaní? Áno. Je korupcia vážny problém? Áno. Bolo odpočúvanie schválené podľa zákona nezávislým sudcom? Áno. Unikali z rezortu vnútra utajované informácie? Áno. Snažil sa minister proti tomu niečo podniknúť? Áno. Majú novinári ústavnú výnimku, že nemôžu byť odpočúvaní? Nie."

Pekne vystihnute :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

strasne si sere Kalinak do huby v Lampe, strasne :D
slovanista
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa slovanista »

No Kalinak je od tej poobednej tlačovky nejaky nervozny, kokce a tie reakcie sa nezdaju moc pravdivé...niesom na nikoho strane, ale Galko hovoril pokojnejšie...

//aha tak ma sa mu narodiť dieťa :)
sew
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sew »

OT Ten Hríb má tie nohy furt tak preložené cez seba jak keby nemal gule či čo..
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Myslím, že Galko hovoril celkom otvorene. Samozrejme, nie je rétor na úrovni Mečiara alebo Fica, prípadne Dzurindu, pretože na oje*** je potrebné mať skillz, ale dá sa povedať, že vysvetlil všetko (v rámci možností), čo vysvetlené byť malo. Iba sem prilepím svoje reakcie z diskusií na SME:

Podľa toho, čo ja pozerám, tak Galko práve vysvetlil dôvod, že prečo sa výpisky robia, ako to funguje a že to závisí na členovi služby, ktorý sa môže rozhodnúť, či majú informácie podľa jeho vedomia niečo spoločné s kriminálnou činnosťou a keď také rozhodnutie spraví, spraví prepis rozhovoru. Teda PREČO výpisky existujú, je teda aspoň čiastočne objasnené (prečo sa týkali spomínaných novinárov, to je ďalšia vec), to, že AKO sa tie výpisy dostali na verejnosť a AKO sa dostal Kaliňák k iným veciam (napríklad k spisu, ktorým dnes šermoval na tlačovke), to jasné teda nie je a ani samotný Feši to objasniť nevedel.

Kaliňák AK má ten spis, ktorým šermoval dnes na tlačovke, tak sa k nemu dostal podľa všetkého protizákonne, keďže patrí k utajovaným spisom. Takže Galko "podľa jeho právneho vedomia" predpokladá, že ak to nebol falzifikát, tak sa k nemu dostal Kaliňák sabotážou.

Nepáči sa mi ale, ako Galko spomína furt to, že jeho kolega (Feši) v minulosti spravil dva krát viac odpočúvaní, pričom efektivitu podávania trestných oznámení bola oveľa nižšia - to je irelevantné, Galko to IMHO vôbec spomínať nemal, hoci na druhej strane chápem, že je pod tlakom hádam od všetkých okrem SAS...Som zvedavý, že ako to dopadne...

Zároveň teraz kecá nejaký novinár, ktorý trafil klinec po hlavičke - Kaliňák, SDKÚ a bohvie kto ešte kvičia, že táto kauza sa dá porovnávať s pôsobením ŠTB v minulosti, pričom im absolútne vôbec zázračne nevadí, že vyšetrovanie bude mať na starosti bývalý eštébák a člen vojenskej kontrarozviedky Trnka. Je tam veľa tmavých miest, nik sa nepýta, že odkiaľ má Feši všetko, čo má, ako vie také detaily, opísal, že ako žiadosť vyzerala, atď. Niet dymu bez ohňa.

Hríb sa ho pýtal, či si (Galko) ešte stále myslí, že vyjdú na verejnosť aj ďalšie utajené skutočnosti. Galko sa nevyhrážal, Galko iba oznámil, že ak to tak pôjde ďalej, tak jeho politickí oponenti budú aj naďalej zverejňovať všetko utajené, s pomocou médií, tak to dopadne veľmi zle a bude to neférové - Galko vyzval médiá, aby s tým prestali.

Na záver, práve spovedajú nejakého investigatívneho novinára - on sám nevedel odpovedať na otázku, že z čoho je vlastne Galko vinný. Takže všetko ostatné si viem domyslieť. Posledná otázka od Hríba "čo sa vlastne stalo ministrovi Galkovi" - odpoveď - "mal dobré úmysly, jeho kolegovia mali voľnú ruku, išiel hlavou proti múru, novinári u nás sú strašne citliví na takéto zásahy"

Záver? - ten, ktorý tu niektorí predpokladali, vrátane mňa. A teda - Galko niekomu stúpol poriadne na prsty a celá politická žumpa sa zmobilizovala a zmobilizovala aj svojich poskokov, aby kompletne a totálne okato zdiskreditovali Galka. Okrem toho obrovská náhoda - novinárkina pokuta bola zrušená práve dnes, to je mi len náhoda a zázrak, po tých rokoch. Môžu sypať zrno ľuďom, ktorí su masírovaní médiami a zaujímajú automaticky postoj nejakých rádoby argumentov, ale ja som si vytvoril svoj názor (netvrdím, že je to správny názor a jediný, je to predsa iba môj postoj) a verím, že Galko v tom je nevinne a zlodeji zo "starých" strán a "vyslúžilí" politici sa bali AIDSu, ktorý by od Galka prišiel.

////LOL, Baška práve priznal, že to bolo legálne, ale "nevie, či boli opodstatnené" (aby mi niekto nenapísal, že drístam, tak povedal doslova "jedna vec je legálne a druhá vec je opodstatnené" - logicky mi vyplýva, že jedno je + a druhé -). Tak hádam ak ich schválil súd a ak schválil aj predĺženie odpočúvania, tak odôvodnené boli, nie? A AK neboli, tak na vine nie je Galko, jeho podriadení, ale sudca, ktorý bol lama (úroveň právnických fakúlt u nás to potvrdzuje) a nevedel správne posúdiť tento prípad. - je krásne sledovať, ako spolupracuje SDKÚ so SMERom v tej relácii. Trúfne si niekto tipnúť, že ako bude vyzerať budúca koalícia?
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Dik za zhrnutie, no vyzera to dost zle v dalsich volbach. Lebo ludia su nepoucitelny.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Nezachytil som to, ale vysvetlil niekde Galko hodnoverne, ako je mozne ze tie odposluchy zhodili zhruba v case ked padla vlada?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Dôležité je, či boli odposluch zákonný a či bol únik informácií, zneužitie. Keď nie tak sa netreba rozčuľovať. A čo keď odpočúvajú? Kto nerobí nič protizákonné nemá sa čoho obávať. Alebo si myslíte, že od roku 1989 sa neodpočúva?

A koho by mali odpočúvať? Niekoho, kto robí niekde na výrobnej linke na smeny? Načo? Azda skôr politikov aj novinárov, veľkopodnikateľov, čo robia špinavé kšefty, tunelujú štátne peniaze, vydierajú jeden druhého.

Alebo ste takí naivní, že si myslíte, že v politike nikto nekradne, je poctivý a novinári sú 100% fair play a nedejú sa špinavé hry na niekoho objednávku? Prečo by nemohli odpočúvať novinára alebo politika? Ja si skôr myslím, že toto vyplávalo na povrch, aby už v budúcnosti toto nejak znemožnili, aby nemohli odpočúvať politikov a novinárov, aby si svoje špinavosti mohli robiť bez obáv.

Ja by som skôr sa opýtal Kaliňáka, odkiaľ zobral tajné dokumenty, odposluchy a ich prepisy? Takýmto spôsobom môže sa k nim dostať kedykoľvek a tie zneužiť. Legálne odposluchy mu vadia ale to, že sa k nim dostal kto vie ako to už nech nikoho nezaujíma??
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Cesar napísal: Kto nerobí nič protizákonné nemá sa čoho obávať.
Keď tútu vetu počujem, tak sa mi pištoľ v púzdre odisťuje.... Ale dobre pokúsim sa to kľudne bez emócii vysvetliť.... Existuje právo na súkromie.... teda pokiaľ nie je u konkrétnej osoby dôvodné podozrenie na T.Č, nie je dôvodu aby sa odpočúvanie vykonávalo....
Myslím, že už v starom Ríme túto dilemu spoľahlivo definovali "Quis custodiet ipsos custodes?"....
beardie
Redeemer
Redeemer

vacsinou sa sleduju osoby, ktore pravdepodobne spachali TC, nikto nema potrebu sledovat typka, co robi denne za pasom a vecer vysedava v krcme

na tych co sleduju, dava (aspon zatial) pozor sudca, kym to teda tvoja oblubena strana v buducom volebnom obdobi nezmeni
Cesar
Addict
Addict

No ale odpočúvanie sa nedeje tak, že ťa len tak začnú odpočúvať, musí byť aspoň podozrenie, schvaľuje to sudca a keď to aj robia tak nevyjde to ako príloha v novinách, nie je to verejné.

Odpočúvať môžu hoci aj teba, existuje na to zákonný rámec. Odpočúvanie politikov ma vôbec neprekvapuje, je to skôr pozitívum, keď si zoberieme, koľko bolo káuz, náhod pri obstarávaniach, neuveriteľné náhody pri dávaní ponúk kamarátov, príbuzných a straníckych kolegov pri verejných obstarávaniach.

Ba pôjdem ešte ďalej:: Koho by mali odpočúvať keď nie politikov? :D

A hlavne čo som napísal, že kto nič neskrýva, tak načo sa ľaká až tak, že je koniec sveta, že ho odpočúvali? Veď všetci politici si sú svätí dobráci najslušnejší ľudia na svete. :lol:

Je mi skôr minimálne čudné, keď opozičný politik rozdáva na tlačovke tajné vojenské dokumenty, prepisy, ku ktorým sa ťažko mohol dostať legálne. Zlodej kričí chyťte zlodeja? :D
cssco
Star
Star

Pravicovy zlepenec 06/2010-03/2012

Príspevok od používateľa cssco »

Ba pôjdem ešte ďalej:: Koho by mali odpočúvať keď nie politikov? :D
Celkom vystizne, je to raz verejny cinitel tak pravo na sukromie je minimalizovane... Na druhej strane ten kto ho odpocuva resp. Sleduje by nemal zvyhodnovat nejaku pol. Stranu. mala by to byt institucia ktora je nezavisla /viem ze to je nerealne/...
jamesiq
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jamesiq »

Tak pekna diskusia s Galkom na markize musim povedat :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Už vôbec neviem, čo si o tom myslieť. Je to obrovský balast, šafárenie si mocipánov, či jedných alebo druhých. My vôbec nemáme šancu sa dozvedieť čo presne sa stalo a ako. Takéto veci sa budú vedieť o 80 rokov, kedy už budú všetci aktéri mŕtvi a bude slobodný prístup ku všetkým archívnym informáciám a skutočnostiam, prepisom, rozhodnutiam a podobne.
beardie
Redeemer
Redeemer

vtedy to uz nikoho trapit nebude :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak nebude to aktuálne.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Cesar
Addict
Addict

Doteraz už všetky strany čo sú teraz v parlamente mali korupčné a iné tunelárske kauzy s obstarávaniami, predajom pod cenu a pod. okrem SaS? Alebo bolo tam voľačo čo mi uniklo?

Som ešte zvedavý, či budú podobné bilboardy ako boli v minulosti, teraz by to bolo aktuálne, že: "Kto volí KDH, volí Fica." :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Neuveriteľné ako sa kradne + plno vecí, o ktorých ani netušíme. Lamentujeme, že nie sú peniaze na cesty, na platy, na školstvo, na nič. Ale problém je v tom, že oni sú, len sa neustále kradnú. Jedni to robia viac na oko, druhí viac sofistikovanejšie, teda, aspoň sa snažia, ale kradne sa stále a je úplne irelevantné porovnávať on nakradol viac a on menej.

Nebyť tohto kradnutia, tak spoločnosť žije v blahobyte. Stačilo by robiť pri dnešných technológiách 4-5 hodín denne, ľudia by mali čas na koníčky, na rodinu, na všetko. To sa však nedeje, práve naopak, ideme si uťahovať opasky a ešte to tí rozumnejší a múdrejší to akože chápu a pritakávajú na to. Neuveriteľné.

Dovtedy sa bude kradnúť, dokedy bude úzka skupina ľudí uzurpovať moc a prístup k financiám. A my, bedač, budeme trieť biedu a poslušne poslúchať, čo oligarchia nakáže.
Cesar
Addict
Addict

To je tá zákerná falošnosť politikov, keď tvrdia, že nie sú peniaze na dôchodky, popri tom sociálna poisťovňa kúpi informačný systém za miliardy a výpočet dôchodku trvá tak 6-9 mesiacov, dôjde sa na to, že to bolo na nič, nevadí objednáme ďalší za pár miliárd, no problem, aspoň niekto na tom zarobí. Nie sú vraj peniaze na vianočné príspevky dôchodcom, absolventom nedávajú sociálne dávky, lebo vraj nie sú peniaze, popri tom idú miliardy von cez okno na emisné podvody, predaj štátneho majetku za haliere, nákupy štátnych inštitúcií za nehorázne peniaze, predražené všetko 2x a ľudom hovoria, že sa treba uskromniť a plat 350-400 eur v čistom vo výrobe je aj veľa, musí stačiť menej, lebo potom odídu niekde do Mongolska alebo Thajska, tam robia ľudia aj za 20 euro mesačne, tak možno aj nám by to malo stačiť a bývali by všetci v papierových búdkach, veď oni sú náš vzor, to je naša budúcnosť, byť najchudobnejším, to je náš cieľ.

Celý štátny aparát je výsmech, sú to pijavice, čo od ľudí rabujú peniaze svojim kumpánom od obyvateľstva, v dnešnej dobe je už štát najväčší podvod na ľuďoch. A pri tých zaplatených daniach skoro nič za to nedostaneš ešte sa štát aj zadlžuje.

Firmy chcú len preto, aby mali od ľudí pokoj, nech robia hoci aj za 200 eur, no nikto nemôže povedať že nie je kde a nemusia platiť dávky a pod, pri tom aj niečo od nich vyzbierajú a použijú na čo chcú. Štát je náš novodobý výpalník a Robin Hood nášho storočia, kto chudobným berie a bohatým dáva.

Ja sa ale pýtam, že čo chcú tie zahraničné firmy, keď niekto robí 6 dní v týždni na smeny, aj nočné a dostáva 380 eur v čistom, je to až tak ohromne strašne veľa? Je to luxusný plat že?
Napísať odpoveď