pohovor a moja uloha .

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: pohovor a moja uloha .

Príspevok od používateľa cORP. »

maily mam spravene ,firefox spraveny ,uz mi ostava len prehodit money s3 uctovnicky soft ,to uz bude horsie :D ,hento vsetko som zvladol v pohode len som sa musel ukludnit ,to bude aj tym ze som si nedal ani jednu prestavku ,no uvidim co z toho bude ked bude hodnotenie :) dakujem Vam :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...účtovný softvér v sebe určite obsahuje funkciu na zálohu účtovníctva...takže to nebude taký problém ako sa ti to zdá...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako pise Grim, navyse sa predpoklada, ze je tam tento software legalny a tak by som sa nebal vyuzit telefonicku podporu Money a opytat sa ich na sposob migracie, pripadne pohladat na ich webe. Verim tomu, ze to tam budu mat popisane.

Aj tak si myslim, ze ti cela migracia trva prilis dlho a takymto tempom by si stihol spravit mozno dva pocitace za den.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ved to ,dohodol sa so mnou ze pridem zvlast na ten money zajtra ,zvysok som mal v pohode na nejake drobnosti ,zial je 50 uchadzacov na 2 miesta co je teda nic moc
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pokial by to niekto zvladol samostatne a bez zbytocne natahovania v jeden den, tak maju servisneho technika jasneho. Pokial su tam ale vsetci na tvojej urovni, tak to budu mat sakra tazke tam niekoho najst, nie to este rovno dvoch technikov.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

to nieje moja uroven ,to je uroven jeho divneho zadania
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Divne zadanie bolo len to primarne. Inak to druhe bolo jasne a uz bolo len o tom, ako sa s tym vysporiadas. Clovek si musi vediet chybu priznat a hlavne v IT odbore :) S takymi sa stretnes, je len o tom, ako rychlo to dokazes opatovne spravit a spravne.
ad1) Inak neviem ako si na tom pohovore bol co sa tyka konektivity, kedze si pisal na forum, ale je dost mozne (ak ti dali PC oni mimo toho co si instaloval), ze taka firmicka ma nastavenu proxynu vramci firmy, na ktorej si vedia este pekne kazdeho uchadzaca otukat, ktore stranky navstivil a na zaklade coho teda postupoval. A zahrnut to do bodovania, co by ti mohlo hrat nie moc do karat..

ad2) Co sa tyka este zadania ulohy, tak to si v tejto sfere musis zvykat na tie zadania. Bezne sa mi v praci stane, ze mi volaju zavcas rana, ked niesom na firme, ze nefunguju nam telefony. Kolegyni to nahlasil jeden z najvysich a kedze ona nieje na firme, tak nemam ako viac otestovat a ostava cloveku len to rychlo nahlasit a "riesit". Samozrejme zavolam tam a tam, ponahlasujem a ked pridem na firmu, tak zistim, ze nejde jeden telefon, lebo teta upratovacka pravdepodobne povytiahla nechtiac kabel. A to je este z tych lepsich pripadov co sa tyka popisu problemu, ktory niekto ma. V tejto oblasti sa clovek fyzicky nenamaka, ale je to cele o rozume, psychike a pracovani pod stresom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Hadzat nieco na divne zadanie, pricom si uz na obed vedel co ta caka a co potrebujes spravit, vid. tvoj prispevok - neschopnost riesit problem, tak to je uz alibizmus. Plne suhlasim so sovietom. Budem rad, ak tu pracu dostanes a takychto pripadov budes mat denne, aby si pochopil, ze problem nie je v zadani, ale v niecom inom. A hlavne, ak ti ludia nebudu presne vediet opisat co potrebuju alebo ti povedia, ze mas spravit vsetko a bude len na tebe, ci vsetko spravis alebo nieco zabudnes a potom si to odskaces. Uvidime ako to pojde s uctovnictvom pocas dna, ale v tom by som problem nevidel.

http://www.money.sk/money-s3/navody
http://www.money.sk/money-s3/dokumentacia/
http://www.money.sk/money-s3/import-export/
http://www.money.sk/clanky/556555
http://www.money.sk/podpora/hotline/
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

mozte temu zmazat dakujem
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

jj, aj mňa by to zaujímalo
corp by sem mohol hodiť nejaký záver...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

zaver ? netusim ,povedal ze v decembri odosle vsetkym vysledok
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Uctovnictvo preniest si zvladol alebo boli s tym problemy?
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

boli kedze som potreboval hw kluc nakolko to bola sietova licencia a on mi ho nedal resp. okolo desiatej zmizol na cely den ,cize pristup ma tiez jemne nie ze sklamal ale cakal som nieco ine ako sediet u nich na riti dva dni ,taketo pohovory by som mozno chapal v ibm alebo nejakej vacsej firme a nie vo firme o 5 ludoch
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Ani v IBM, ci HP by si dlhsie ako hodinku nesedel. Tolko casu tam nikto nema. :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Mal si si to cracknut a spravit, to by cumeli. Dufam, ze si im aspon vynadal za ten hw key. Ked si uz hw key mal, tak si to zvladol?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

MuF: Lenze v tomto pripade mu nemal kto co radit a ani pomoct, chybalo potrebne vybavenie.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no dnes mi volala personalistka a povedala ze som presiel do druheho kola a mam prist v piatok o stvrt na dve ,to uz je asi len nejake formalne nakolko povedala ze kazdemu postupujucemu sa bude venovat 15 minut ,to som zedavy co to zas bude za blbost a co tym dosiahne za 15 minut :D
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Asi ti da navrh zmluvy a tak :) Popripade preskusaju anglictinu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Alebo ti daju spravit nieco nove a bez nasej pomoci :D

Myslim, ze pojde o ustny pohovor o tvojich predstavach, pracovnom case, plate, vyhodach ci nevyhodach, o tvojej motivacii, nieco o tvojej znalosti PC, jazykove znalosti, vodicak...

Firma s piatimi zamestnancami a robia konkurz ako na sefa ci managera nejakeho mobilneho operatora.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Len sa mi zda, ze cORP. zvelicuje, ked pise, ze sa tam hlasilo 50 ludi a beru len dvoch. Test pracovnych schopnosti je v tomto pripade podla mna robeny dost retardovanou formou, v prvom rade by som sa spytal na teoriu, teda sa spytal uchadzacov na ich skusenosti s PC, spytal sa nieco o internete, instalaciach, popytal by som sa na skladanie pc a par veci s tych suvisiacich, nieco ohladom instalacie Win a jeho nastavenia+aktualizacie, zaujimal by som sa o nejake informacie zo sveta hw a sw - ci maju prehlad o procesoroch, pamatiach, strucny prehlad o cenach, o vykonoch grafickych kariet, diskov ci procesorov, nieco o LCD ako napriklad technologie... Uz tu by som vedel prefiltrovat 50 uchadzacov mozno aj o polovicu a mohol by som prejst na prakticku cast, ktoru by som robil rychlejsie a s jasnym zadanim.

Kedze by som mal cas si to premysliet, tak by som nasiel par drobnych uloh, trebars instalacia nejakeho programu, najdenie skrytych udajov (suborov, adresarov atd...) - zaloha mailu v Outlooku, ulozene FTP servre v Total Commanderi, zvysenie virtualnej pamate vo Windowse, instalacia blokovaca reklam pre internetovy prehliadac, vytvorenie ftp servra z PC pre zalohovanie po sieti, inicializacia a formatovanie noveho disku alebo len rozdelenie druheho disku v PC, nainstalovanie ovladacov grafickej karty a zakladnej dosky (neuviedol by som typ zakladnej dosky). Su to veci, ktore sa daju spravit za 30 minut alebo sa mozu rovno odpovedat teoreticky, pripadne to dolozit nazornou ukazkou v PC. A tiez by som sa urcite zaujimal o databazy, trebars MsSQL a MySQL, ktore sa neraz vyuzivaju vo vacsich firmach, rovnako tak Exchange ci linuxove riesenia. V niektorych veciach by sa oko dalo prizmurit, inde by bez znalosti bolo jasne, ze uchadzac nema ani paru o tejto robote.

Zaverom by som sa mohol pri vytypovanych typov spytat na jazykove znalosti, vodicak, ine znalosti, platova predstava, schopnost riesit problemy individualne ci skupinovo, zaujem o mozne skolenia, komunikativnost...

Zda sa mi, ze firma o ktorej cORP. pise sa hra na velkeho hraca, ale svojim zadanim a pracovnym "pohovorom" na mna posobi amatersky s tym, ze sa chcu hrat na niekoho kym vobec nie su. Dnes som bol u kamarata na firme a ze pred par dnami mal vysokoskolaka, ktory sa bol spytat o pracu. Chalan mal sice teoreticke znalosti, ktore sa naucil v knihach a vedel vysypat poucky z rukava, ale ked prislo na otazku s ktorou sa stretne akurat tak v praxi, tak nemal ani ponatia o co ide. Popri tom si este precital tuto temu a celkom dobre sa na nej zasmial, autora temy prirovnal k uchadzacovi v jeho firme (bez urazky).
Napísať odpoveď