Brzdy-značka

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Brzdy-značka

Príspevok od používateľa dekarbon »

prosím vás chcem sa spýtať sú brzdy značky textar dobré? dakujem
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: Brzdy-značka

Príspevok od používateľa CheZteR »

do nemca?
platnicky by sa aj dali, s kotucmi skusenosti nemam, no som na 100% presvedceny ze sa najdu aj lepsie alternativy, a to ferodo, brembo, ate alebo zimmermann, no v porovnani s takymi starline, su textar urcite lepsie
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Menil som brzdy na svojom aute. Po 200 000 km načase. Nechal som si namontovať ferodo. Môžem ti po pár stovkách kilometrov na nich povedať, že brzdia dobre a celkovo mi prídu ako kvalitné. Nenechaj sa nalákať na lacné brzdy. Môžeš na ne doplatiť, alebo preplatiť. Keď sme pri cenách, tak ferodo nijak drahé nie sú.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Hodnotiť platničky podľa toho, či dobre brzdia alebo nie je podľa môjho názoru kravina. (najmä po pár stovkách km). Štandardne ti bude dobre brzdiť aj starline. Kvalita platničiek ale aj kotúčov spočíva v správaní sa materialu pri extrémnych situáciach - napr. pri prehrievani (nesprávna jazda z kopca), pri nárazovom duplnutí na brzdu, atď.

Pri dnešnom spôsobe výroby, kde máš x značiek, z toho polovica sa vyrába pod nejakou licenciou a skoro všetko v číne by som pozeral hlavne na to, aké certifikáty a normy kvality daný konkrétny produkt splňuje.
Alebo potom nevymýšlal a vyberal si z etablovaných značiek, ktoré tradične ponúkajú overenú kvalitu a nedovolia si zabaliť pod danú značku nejaký šuvix, hoc na úkor vyššej ceny.

Ja keď som menil brzdy, tak som dával ferodo.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Co tak sa opytat v servise s akymi maju dobre a zle skusenosti?

Kup si keramicke ATE :-)
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

Frikso
Darca
Darca

Suffel: Najhoršie na tom je, že je to vydávané za originál. Otazkou potom je, že koľko takých áut (a nielen fabii) s tamtým jazdí na cestách so spokojnými nič netušiacimi majiteľmi, ktorí to možno nechali namontovať v servise ako originál a zaplatili riadnu cenu origo nahradneho dielu.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

mas pravdu, suhlasim.. a popravde ako bolo aj povedane rozoznat original od tejto napodobneniny je dost tazke a lisia sa len takymi hlupostami ako su uchytky, popis a teda najdolezitejsie material z ktoreho to je vyrobene ale ten urcite nikto nerozozna.. a pritom jasne bolo vidiet ze ak brzdy dostavaju zabrat teda ako si sam vyssie pisal pri prudkom klesani alebo nahlom brzdeni skoro uplne stracaju svoj ucinok a este dokonca je ich mozne zodrat na kov tak ze sa uplne rozpadnu..
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

mnoo ked sa tu už bavíme o tých brzdách taak mám ich namontované už dávnejšie síce boli montované ako zabehané tuším nejakých 10 000 km pototm išli na moje auto nech ich dorazím..ako zatial brzdia v pohode..len neviem exiastuje nejaký limit kedy by sa malo meniť obloženie? určite to nechcem nehávať na poslednú chviľu pozeral som hrubku doštičiek tak odhadom maju tak niečo vyše centimetra..ešte by to malo byť ok len som chcel vedieť vaše názory na značku textar lebo pri výmene obloženia ked bude treba chcem ísť ešte do vyššej kvality..už neurobím rposte tu koninu kedy som chcel šetriť na brzdách tak ako teraz posledne
CheZteR
Redeemer
Redeemer

na brzdach sa ti naozaj neoplati setrit, ale zase nema zmysel kupovat EBS sportovu ultimate alebo turbo ediciu
vzdy sa da najst optimalne riesenie ako napr. kotuce ferodo a dosticky ebc green stuff, kotuce ate a dosticky green stuff, kotuce ebc standard a dosticky ferodo
Frikso
Darca
Darca

CheZteR: Prečo práve takéto kombinácie?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ferodo+ebc a ebc+ferodo sa mi osvedcili a ate+ebc tiez nie je zla kombinacia, nevravim ze default ferodo+ferodo budu zle, to nie
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

CheZteR: A co je zle na kombinacii ATE+ATE, Tarox+Tarox alebo u mnohych aut zauzivana kombinacia Bosch+Bosch??? Viem, ze Bosch nemozno porovnat s prvymi dvomi znackami, ale aj tak.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Pýtal somsa strýka že či ešte nemusím behať do servisu kvoli brzdám-výmena platničiek lebo posledne kde som ich kontroloval odhadom mohli mať tak niečo vyše centimetra 1,1 max. aa on mi povedal že brzdy budu ešte dobré aj vtedy ked budu mať pol centimetra že to ešte aj vtedy vydrží..je to pravda?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

dekarbon: jasna vec :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

okej diki moc ratzi ja len somsa uisťoval či to neni nejaký blábol žeby mi hovoril bludy

ale somsa dočítal aby sme zas neboli moc off-topic že textar brzdy su považované za špičku neviem či to nebola len nejaká kačica na internete ale to som teda kukal..lebo väčšinousom poznal značky špičkovej kvality ako su brembo a podobne ale nie nemecke TEXTARY.Vraj sa používajú v Bugatti Veyron co sa mi nechce veriť.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nie, nie... nepamatam si, ake mas auto, ale tie novsie uz maju aj snimace opotrebenia... prip. ti iba prestanu brzdit a zacnu skripat :P
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

zatialiba piskaju ked idem pomaly tak do 20 km pototm to rpestane auto mam seat ibiza 1.4 16V 6L(facelift) 2004 rocnik

//autoeditácia príspevku (05 Dec 2011, 11:48)
ale ako tomuto čo tu píšu sa mi nechce veriť.

http://www.elit.cz/cz/sortiment-a-sluzb ... ebeni.aspx

žeby boli textar až taká dobrá značka? ved nikde sa nespomínaju takmer..teda aspon ja som o tejto značke nikdy nepočul..ano ATE brembo a podobne značky to ano ale žeby textar??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

RATZINGER666: Az na to, ked zacnu skripat, tak je to uz kriticke a ked budes na tom chvilu behat (rozumej tyzden, dva, tri), tak to zacne drat kotun a okrem platniciek budes menit aj kotuce.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no tak to je jasne, ale kto by jazdil na skripajucich platniach tyzden... najlepsie je skontrolovat stav vizualne, dopredu kupit sadu dosticiek a ked zacnu skripat, vymenit...

dekarbon: textar pre nich robia zmesi...
Napísať odpoveď