Celkom nový comp

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Natrezim
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Celkom nový comp

Príspevok od používateľa Natrezim »

Zdravím.
Potreboval by som poradiť ohľadne kúpi nového PC. To znamená, všetko, čo sa v skrini nachádza aj so skriňou samotnou :) Počítač bude určený primárne na hry.
ALE! Cenový strop okolo tých 500€. Uviedol by som to asi tak, že podmienkou je aby na tom išlo World of Warcraft a Heroes of Newerth. Čo nie sú veľmi náročné hry, ale zase nemusí to byť len tak tak.
Na počítači sa bude používať Win 7 64bit.
A chcelo by to aspoň 0,5 TB hardisc. (to sa ešte upresní)

A všetko by sa malo riadiť heslom "kde sa dá, ušetri."
Ak ešte niečo budete potrebovať vedieť, opýtajte sa. A ďakujem za pomoc.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: Celkom nový comp

Príspevok od používateľa p4ra »

V tvojom pripade nejde o nic extra, ked len na tieto hry primarne a sem-tam nieco ine, tak mozno toto:

CPU: INTEL Core i5-2500K - 199,46 EUR
MB: GIGABYTE P67X-UD3-B3 - 110,97 EUR
RAM: KINGSTON 8GB KIT DDR3 1333MHz CL9 - 33,68 EUR
HDD: WESTERN DIGITAL Caviar Black 1000GB 64MB cache - 197,78 EUR
GFX: GIGABYTE N560OC-1GI - 216,82 EUR
PSU: SEASONIC M12II-620 Bronze - 97,98 EUR
CASE: CoolerMaster Elite 334 NVIDIA Edition - 52,43 EUR
COOLER: NOCTUA NH-U9B SE2 - 46,12 EUR

Urcite by sa dalo este usetrit, ale kedze nemas cenovy strop, tak toto by ti malo na nejaky ten piatok stacit a zahras si na tom vsetko, co je dnes na trhu v pohode aj s tym, na co to primarne chces ty. Velmi cenu navysuje HDD, ktorych ceny su teraz naozaj velke, ale ked kupujes nove PC, tak by som nesiel do bazaru, predsalen kvoli zaruke a kupujes vsetko nove. Usetril som ti niekolko EUR na tom, ze som ti tam nedal SSD disk, ktory je tebe vzhladom na to, ze sa iba hras zbytocny. Skrinku som ti dal taku, lebo nie je extremne draha, ma pristup bez srobov a je pre gamera, kedze je to ladene do farieb nVIDIA. Tam je cisto len na tebe ci chces lacnejsiu alebo drahsiu, resp. aky design. Zdroj je trosku predimenzovany, ale v buducnosti ho mozes pouzivat tiez, ak zakupis silnejsiu grafiku napr., kedze je naozaj spickovy.

Celkova cena je s DPH: 955,24 EUR s DPH.

Ci je to vela si rozhodnes ty.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

90% hier mu pôjde na max.
Dosku by som zobral ASUS P8P67 inak súhlasím s kolegom.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ako fakt sorry ludia, nepochybujem o vasich znalostiach z IT, ale chlapec vas tu prosi o poskladanie kompu, kde mu pojde wowko a heroes co rozchodi pomaly na kazdej priemernej sra*ke a vy mu tu skladate komp pomaly za 1000€
myslim ze keby som sa riadil heslom "kde sa dá, usetri" a uvidim tu sumu za pc 900€ tak sa asi zacnem smiat - na jeho mieste
myslim ze pod pojmom cenovy strop nie je, neznamena ze da za pc 1000€..su to vsak iba moje dojmy z neho, som zvedavy ako sa vyjadri on :)
inac suhlasim je to super zostava

//autoeditácia príspevku (25 Nov 2011, 11:45)
a s diskami maju pravdu, je proti logike kupovat disk, ktory je neskutocne predrazeny,
disky na predaj som videl aj tu na fore v bazari
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

CheZteR, prave preto, ze nepovedal strop, preto som spravil toto. Keby povie 500 EUR, tak ideme na to inak. Nech sa vyjadri. :)
Outsider
Star
Star

Príspevok od používateľa Outsider »

Kazdy, kto chce poradit zo zostavou tak by mal povinne udat aspon pribliznu cenu. Poskladat PC kde cenovy strop nie je sa moze aj za 2000 €.
harlik
Expert
Expert

Príspevok od používateľa harlik »

CheZteR napísal:ako fakt sorry ludia, nepochybujem o vasich znalostiach z IT, ale chlapec vas tu prosi o poskladanie kompu, kde mu pojde wowko a heroes co rozchodi pomaly na kazdej priemernej sra*ke a vy mu tu skladate komp pomaly za 1000€
myslim ze keby som sa riadil heslom "kde sa dá, usetri" a uvidim tu sumu za pc 900€ tak sa asi zacnem smiat - na jeho mieste
myslim ze pod pojmom cenovy strop nie je, neznamena ze da za pc 1000€..su to vsak iba moje dojmy z neho, som zvedavy ako sa vyjadri on :)
inac suhlasim je to super zostava

//autoeditácia príspevku (25 Nov 2011, 11:45)
a s diskami maju pravdu, je proti logike kupovat disk, ktory je neskutocne predrazeny,
disky na predaj som videl aj tu na fore v bazari
Uplny suhlas s tebou, prave toto som spomenul uz dnes v inej teme a dokola to opakujem. Toto nerobia len vtedy ked nie je udany rozpocet ale aj ked je udany rozpocet a vzdy to vychadza viac a prehovaraju ist nad limit, lebo sa to hrozostrasne oplati a podobne. Nevedia setrit to je ich problem. Keby v tom mali ich peniaze, tak inak to riesia. Zostava pre zakladatela temy sa da o polovicu lacnejsie a aj tu co dal kolega za takmer 1000 Eur pojdu nie 90 ale 100% vsetky hry naplno. Ved nie kazdy hra na full hd :wink: A preto prosim uved limit lebo takto ti tu nacenim aj ja nieco a bude to za 2 litre :smt033 ale mozno aj za 400 euri...
Natrezim
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Natrezim »

Harlik, CheZter presne tak som to myslel ako vy dvaja :)
Tento počítač nie je pre mňa, keby bol poviem vám presný cenový strop. Pokúsim sa zistiť a do zajtra by tu mal byť napísaný.
Naschvál som uviedol práve tie dve hry, pretože to je jediné, čo on hráva a čo tam potrebuje. Keďže nemám prehľad o cenách tak som neuviedol finančný strop ani odhadom (radšej).

A ešte raz sa ospravedlňujem za to, že som ho neuviedol. Dnes (za chvíľu) s ním budem keď sa vrátim bude tu aj tá cena.

Zatiaľ ale ďakujem.

// tak updatol som prvý post. Je to cca tých 500€. A ako som vravel stačí ak spustí tieto hry.

//autoeditácia príspevku (27 Nov 2011, 16:34)
No môžete mi teraz poradiť?
Napísať odpoveď