Revolúcia na Islande

Diskusie na politické témy...
Spixy
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Revolúcia na Islande

Príspevok od používateľa Spixy »

Vedeli ste o revolúcii a padnutí vlády na Islande? Ževraj to média zatajili. Nepozerám často správy len sem tam tak neviem či sa o tom písalo a či je to pravda alebo je to hoax?

http://www.jozefkurty.blog.sme.sk/c/275 ... mlcia.html

[youtube]UduuOHdOw5M[/youtube]
Korag
Professional
Professional

Re: Revolúcia na Islande

Príspevok od používateľa Korag »

jj ja som o tom tiez pocul, zevraj chceli zatajit ako ma vypadat naozajska revolucia a demokracia... :|
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

ja som o tom cital uz pekne davno, tak neviem ake zatajovanie. Skor osud nejakej 300 000 krajiny (teda mensie ako BA) nikoho az tak velmi netrapi.
Korag
Professional
Professional

aha a osud adele banazovej a jej milencov zaujima cele slovensko, pekny pohlad na svet, len zato ze ta krajina ma ''iba'' 300 000 obyvatelov.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

take drbnute prirovnania si nechaj na doma, osud 300k krajiny zaujima velmi malo ludi, keby bola v Azii alebo Afrike, tak este menej
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Avsak Island je krajina, ktora vyrazne napomohla vzniku krizy, takze ak by to zaujimalo viac ludi, tak sa nic nestane, ved napokon kriza sa dotyka nas vsetkych. Zial, chleba aj tak lacnejsi nebude.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Dajú sa nájsť o tom nejaké čiastkové články napr. na SME aj iných korporátnych médiach, ale keď si tieto udalosti porovnáme napr. s tým, ako bohato a detailne nás média zásobovali s informáciami o invázii do Líbye, tak to v podstate zatajili - taký je výsledok, lebo o tom nikto nevie.

A reči ako že Island je malá krajina a nikoho nezaujíma sú teda pekne biedne až zúfalé argumenty. Tie činy a udalosti, čo sa tam stali boli bezprecedentné a a neinformovalo sa o tom riadne preto, lebo to nezapadá do dnešného systému vládnutia a vôbec systémovej dezinformácie.

Ja keď som nejaký ten čas späť toto hovoril mame, tak mi ani nechcela veriť, že to nie je možné. Proste ľudia sú takto debilne nadstavení - v zajatí parlamentnej demokracie a kapitalizmu ako konečného štádia a nič viac sa už nemôže stať, proste je koniec dejín, civilizácie. A práve čo by mali takéto udalosti ľudí inšpirovať a dať im nejakú nádej, tak dnes je už tak všetko zdegenerované a infikované kapitalistickým myslením a systémom, že ľudí ledva dočítajú tých pár riadkov o tom a za 5 minút na to zabudnú.

//autoeditácia príspevku (28 Sep 2011, 9:06)
karmista: Revolúcia nikde dobre nerobí ? Heh, tak poď sme diskutovať a uvidíme, k čomu dospejeme. Ďalej, už teraz viem, aké obmedzené je tvoje chápanie tohto termínu.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

....ako to už veľmi dávno povedal Mr. Orwell.... Každá revolúcia sa končí vo chvíli ako sa nové prasatá dostanú ku korytám....
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Pinhead napísal:....ako to už veľmi dávno povedal Mr. Orwell.... Každá revolúcia sa končí vo chvíli ako sa nové prasatá dostanú ku korytám....
Neviem či to Orwell naozaj povedal, ale :plus: jako remeň... :wink:
Pinhead
King
King

Našiel som to medzi jeho výrokmi, takže asi to povedal ;)....

vychádzam z knižiek, nie internetu....
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

“Most internet quotations are not accurate.”
― Abraham Lincoln
hughito
Redeemer
Redeemer

Tiež mi to moc k nemu ako osobe a jeho presvedčeniu nesedí, skôr mi to príde ako vytrhnuté z kontextu jeho knihy Farma zvierat (aj vzhľadom použitiu tých prasiat), ale tak hádať sa nechcem. Ale tak - on sám sa revolúcie zúčastnil a asi by to nerobil, ak by do toho šiel s týmto názorom (i keď, Farma zvierat bola napísaná až po týchto udalostiach).
Pinhead
King
King

Tak ono človeku sa názory vyvíjajú celý život.... Na základe skúseností a tak.... A čo sa týka Orwella, tak tam aspoň podľa mňa táto premena prišla zrovna v Španielsku, kde videl, že komunistický režim nie že by bojoval voči vonkajším nepriateľom, ale ničil všetko čo sa od neho odlišovalo (ako tých cirkevníkov a vlastníkov pozemkov, tak aj anarchistov, nezávislých odborárov a podobne....).....
hughito
Redeemer
Redeemer

Však práve preto som použil aj tú druhú zátvorku, lebo Farma zvierat je práve analógia na komunistov. Inak prešiel som asi 5 stránok venovaných čisto jeho citátom a tento som nenašiel.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

Farma zvierat je kniha, ktora opisuje ako to funguje v kazdom politickom rezime [a preto, by som ju nedefinoval ako "analogia na komunistov" i ked sa to tak uci na skolach]; a to, ze sice aj ked sa udeje prevrat, tak zmena k lepsiemu nenastane. Stale budu vladnut "prasce", ktore nebude mozno ani rozpoznat od tych co vladli predtym a ktore budu zastupovat hlavne vlastne zaujmy ci zaujmy malej skupiny ludi. Zaverecna veta z diela Zvieracia farma:

Kód: Vybrať všetko

The creatures outside looked from pig to man, and from man to pig, and from pig to man again; but already it was impossible to say which was which.
Navyse od Orwella som cital vsetko, co sa mi podarilo zohnat, t.j. nielen Zvieraciu farma a 1984, ale aj diela, kde vyjadruje svoje politicke nazory v konkretnej podobe a v jednom z diel, ktore som od neho cital tvrdil, ze socializmus je lepsim politickym, ekonomickym a spolocenskym systemom ako kapitalizmus.
Korag
Professional
Professional

Dobra je aj kreslena adaptacia na farmu zvierat, fakt bohovsky spravena ''rozpravka'' http://www.csfd.cz/film/94113-farma-zvirat/
hughito
Redeemer
Redeemer

Navyse od Orwella som cital vsetko, co sa mi podarilo zohnat, t.j. nielen Zvieraciu farma a 1984, ale aj diela, kde vyjadruje svoje politicke nazory v konkretnej podobe a v jednom z diel, ktore som od neho cital tvrdil, ze socializmus je lepsim politickym, ekonomickym a spolocenskym systemom ako kapitalizmus.
A ?
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ake to bolo konkretne dielo? Tiez mam od Orwella co to nacitane, a teda dielo kde vyjadruje svoje politicke nazory v konkretnej podobe som necital.
sliaCan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa sliaCan »

eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

No co ja viem, zasa jednou vetou tam porovnava totalitne zriadenia a socialnu demokraciu. Tazko vsak povedat, ze cim tym nadraduje socializmus nad kapitalizmus. Aspon aj teda vlastne neviem, co v tej dobe vobec znamenal pojem socialna demokracia. Da sa povedat, ze ako taku ju mame aj my v sucastnosti - predsa len podporujeme nezamestnanych, studentov, dochodcov etc etc.
Napísať odpoveď