Caute, najlepšie by bolo keby tu niekto pisal s vlastnymi skusenostami, ale ak mate info kludne mi dajte vediet.
Ide o to, ze som sa prihlasil na vysku (minuly rok) a myslim ze som sa zle profiloval a chcem ju tam nechat. tj. odidem este pred koncom tohto semestra.
Ale planujem podat prihlasku na inu skolu, kde by som rad studoval. Jedna sa o statnu skolu taktiez..
Ak necham skolu teraz a zamestnam sa, na plny uvezok, polovicny alebo na dohodu budem robit, ak podam prihlasku a zoberu ma, zacnem znovu studovat, studium mi nadalej bude hradit stat? Nemusim platit plne skolne alebo podobne? Neviem kde mam ziskat tieto informacie, ako postupovat a podobne... Ako to vlastne chodi? Diky za rady :*
Vysoka skola, zmena skoly
Re: Vysoka skola, zmena skoly
Mas narok na 3 roky studia na bakalarskom stupni - bezplatne, prave si jeden vycerpal. Ak nastupis na inu skolu, treti rok budes mat spoplatneny. Predpokladam, ze studujes a chces studovat na verejnej vysokej skole, nie statnej skole. Zakon tieto pojmy rozlisuje.
To ci skoncis v polke semestra alebo co aj hned na zaciatku je irelevantne. Rozhodujuce je, ze si sa na studijny program zapisal.
To ci skoncis v polke semestra alebo co aj hned na zaciatku je irelevantne. Rozhodujuce je, ze si sa na studijny program zapisal.
Re: Vysoka skola, zmena skoly
neviem ako na Slovensku, ale v Cechach sa to rata na mesiace az dni, podla toho, ako velmi je studijne zapalene, takze ak chces skoncit, skonci co najskor