Kto ma ake PC
Re: Kto ma ake PC
Ludske oko nerozozna viac ako 30fps (tusim nejak okolo 25 presne). Teda, napriklad ja nepocitujem vobec ziadny rozdiel medzi 26 a napr 80 fps (teraz som skusil pre istotu).
Kazdopadne, nech nie som od veci
MB: 890GPA-UD3H
CPU: AMD Phenom x4 black 97x @3.5GHz(pretaktovane na 4)
CPU cooler: Noctua NHU9B-SE2
HDD: Wd green 1TB (nech uz mam to ssd na system, green je na system katastrofa.)
PSU: Donedavna Seasonics bronze 430, teraz Seasonics MI2 II Bronze 630(alebo 620?)
Ram: Kingston 4GB 1333.
//autoeditácia príspevku (26.11.11, 20:55)
Pre darcu K-:
http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate
The human eye and its brain interface, the human visual system, can process 10 to 12 separate images per second
Takze pri 12 fps je vidno lagovanie, ked mas tak dvojnasobok, teda cca 24, tak je hra pre oko uz plynula..
Kazdopadne, nech nie som od veci
MB: 890GPA-UD3H
CPU: AMD Phenom x4 black 97x @3.5GHz(pretaktovane na 4)
CPU cooler: Noctua NHU9B-SE2
HDD: Wd green 1TB (nech uz mam to ssd na system, green je na system katastrofa.)
PSU: Donedavna Seasonics bronze 430, teraz Seasonics MI2 II Bronze 630(alebo 620?)
Ram: Kingston 4GB 1333.
//autoeditácia príspevku (26.11.11, 20:55)
Pre darcu K-:
http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate
The human eye and its brain interface, the human visual system, can process 10 to 12 separate images per second
Takze pri 12 fps je vidno lagovanie, ked mas tak dvojnasobok, teda cca 24, tak je hra pre oko uz plynula..
-
->slavo<-
Addict
Citujem jedneho uživatela fora pekne to napisal :
Najkrajsie je ked si clovek mysli ze ked 24fps staci pre oko na snimanie bezneho zivota tak to staci aj v hre.Omyl!V hre nezaostruje clovek iba na jeden predmet ale hra musi zaostrovat na vsetky predmety naraz takze je nemozne aby bola hra pri 20-40 fps nesekana .
To znamena , že ludske oko potrebuje viac FPS ako 24-30 aby ta hra bola krasne plynula
Martin maš pravdu že oko zaznamena max 24 fps ,ale aby bola hra pekne plynula 24FPS ani zdaleka nestači ,samozrejme zaleži aj od hry pokial budeš hrat bombermana tak tam by nemal byt velky rozdiel .
Najkrajsie je ked si clovek mysli ze ked 24fps staci pre oko na snimanie bezneho zivota tak to staci aj v hre.Omyl!V hre nezaostruje clovek iba na jeden predmet ale hra musi zaostrovat na vsetky predmety naraz takze je nemozne aby bola hra pri 20-40 fps nesekana .
To znamena , že ludske oko potrebuje viac FPS ako 24-30 aby ta hra bola krasne plynula
Martin maš pravdu že oko zaznamena max 24 fps ,ale aby bola hra pekne plynula 24FPS ani zdaleka nestači ,samozrejme zaleži aj od hry pokial budeš hrat bombermana tak tam by nemal byt velky rozdiel .
-
MichalkoOo
Zablokovaný
jedna vec je plynulosť obrazová a plynulosť pri mierení.
25 FPS znamena, ze obraz je vypracovany 25x za sekundu, co beznemu smrtelnikovi staci. Ina vec je, ze FPS hlavne v novsich hrach kolise. Je mozne hrat na 30FPS, no niekde buchne dymovnica, FPS sa na sekundu znizi na 22 a hra uz nie je plynula. Znova sme pri tom, ze zalezi na hre. Ja napr. rozbeham BF3 na Ultra pri FPS 30, no pri akcejsich scenach uz hra plynula nie je a tak hram na nizsich detailoch. Preto sa netreba pri nastavovani hry pozerat na FPS, ale na plynulost hry. Ja vzdy zacinam na najvyssich a postupne znizujem, kym sa mi hra nezda dokonale plynula. Na druhu stranu, je kravina si mysliet, ze existuje nejaky rozdiel medzi 45 a 100FPS.
V dnesnych hrach to uz tak nevidiet a ja ich v pohode dokazem hrat pri 30-40fps, dalo by sa aj menej, ale z dovodov ktore napisal davtex je to takto bezpecnejsie. Ale pri tychto diskusiach si vzdy spomeniem na CS 1.6, kde bol engine nejak zvlastne naladeny a bol tam citit velky rozdiel napriklad medzi 40 a 60 fps. Problemom bolo aj to, ze tam bolo prepojene "upokojenie" aimu s fps, takze cim vyssie fps, tym presnejsie sa dalo strielat. To som si vsak uz v dnesnych hrach nevsimol a casto je to tak, ze hra pri nizkom fps ani tak uplne neseka, ale skor sa spomali (pekne to vidiet napriklad v GTA IV pri fps pod 20), tym padom je pre hraca nizsie fps (20-30) znesitelnejsie.
GothaR: s tym CS1.6 pravda, je to retardovane napisana hra, rovnako ako jej server. Niekedy som poskytoval gamehosting tak to viem posudit. BF2, COD4, COD2, Q3 a podobne vzdy isli bez problemov, kym na CS1.6 vzdy trebalo nieco nastavovat a vzdy bolo co zlepsovat. Podla konfiguracie servera sa da dokonfigurovat CS1.6, co moze zlepsit presnost a podobne.
No, čo sa týka tých FPS tak GTA IV mi v bežnej rýchlejšej scéne ide na tých 30FPS, no keď je vypratané ulica, menej textúr a podobne, tak to vyskúčí aj na tých 50-60 tak je tam obrovský rozdiel. Plynulosť je niekoľko krát vyššia už na oko.
Trochu ste odskočili.
Tak já mám:
CPU-Intel Core i5 2500K @3.30Ghz
RAM-8GB (4x2)
GPU-Gigabyte GTX 560Ti OC
PSU-Seasonic X 660W
HDD-Western Digital WD1002FAEX-00Z3A0 ATA Device (1000GB)
MB-Gigabyte Z68A-D3H-B3
Tak já mám:
CPU-Intel Core i5 2500K @3.30Ghz
RAM-8GB (4x2)
GPU-Gigabyte GTX 560Ti OC
PSU-Seasonic X 660W
HDD-Western Digital WD1002FAEX-00Z3A0 ATA Device (1000GB)
MB-Gigabyte Z68A-D3H-B3
-
Outsider
Star
Presne pre plynule hranie je dolezite mat od 35 FPS este rezervu min dalsich 35 FPS a to z dovodu roznych vizualnych efektov, ktore znizuju FPS a pri rychlom otacani kamery taktiez klesaju FPS. Suhlasim s tym, ze hra je plynula pri 35 FPS ale pri tej hodnote su caste FPS pady pod 30, co sposobi to, ze hra uz plynula nebudeHensym napísal:No, čo sa týka tých FPS tak GTA IV mi v bežnej rýchlejšej scéne ide na tých 30FPS, no keď je vypratané ulica, menej textúr a podobne, tak to vyskúčí aj na tých 50-60 tak je tam obrovský rozdiel. Plynulosť je niekoľko krát vyššia už na oko.
No takže konečne som sa dočkal, mám ho už asi dva týždne a zatial maximálna spokojnosť
Najprv som mal v pláne že si ho poskladám v predajni z požadovaných komponentov ale kedže tam mali už poskladaný PC ktorý bol podobný mojej zostave (a aj za menej penazí) tak som zobral ten.
A tu je zostava...
Doska:Asus P5G41T-M LX2 Series
CPU: Intel Pentium Dual-Core E5700 3,0Ghz (LGA775)
RAM:2x Kingston 2GB DDR3
VGA: WinFast GT430 1GB DDR3
HDD: Seasonic 500GB
ZDROJ: 400W (značku neviem)
Skrinka: Foxconn TSAA-699 ATX
Vačšinu hier (aj tie novšie samozrejme) rozbehám na rozlíšenie 1920x1080 s max. detailami, prípadne aj AA 2x alebo 6x ked je treba
A ide to nejak od tých 60 do 90 FPS
A tu sú teploty bez zátaže...
Procesor: 28"C
Prvé jadro: 42"C
Druhé jadro: 32"C
Aux: 27"C
VGA: 28"C
A tu je zostava...
Doska:Asus P5G41T-M LX2 Series
CPU: Intel Pentium Dual-Core E5700 3,0Ghz (LGA775)
RAM:2x Kingston 2GB DDR3
VGA: WinFast GT430 1GB DDR3
HDD: Seasonic 500GB
ZDROJ: 400W (značku neviem)
Skrinka: Foxconn TSAA-699 ATX
Vačšinu hier (aj tie novšie samozrejme) rozbehám na rozlíšenie 1920x1080 s max. detailami, prípadne aj AA 2x alebo 6x ked je treba
A tu sú teploty bez zátaže...
Procesor: 28"C
Prvé jadro: 42"C
Druhé jadro: 32"C
Aux: 27"C
VGA: 28"C
-
MichalkoOo
Zablokovaný
rethon: prečo si sa tu pýtal na ten pc ked si si kúpil ajtak jeden starý šrot a nie výkonný pc ktorý sme ti poradili? a o 6xAA som nepočul
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Na tom rozbeháš hry na MAX? Si robíš srandu s 2jadrovým CPU ktorý je slabší ako moja stará E7500vka nataktovaná pri ktorej mi sekal Crysis 2 ?
Neuverím ani keby si sa tu poskladal a začal skákať na ušiach.
Len pre tých čo by rýpali že som mal slabú grafiku:
Mal som tú čo mám teraz (kúpil som ju 2 mesiace pred novou doskou a zbytkom) a teda ATi 6970 2GB
Neuverím ani keby si sa tu poskladal a začal skákať na ušiach.
Len pre tých čo by rýpali že som mal slabú grafiku:
Mal som tú čo mám teraz (kúpil som ju 2 mesiace pred novou doskou a zbytkom) a teda ATi 6970 2GB
60-90 FPS mozes na tom srote mat tak v Half-Life 2
-
Outsider
Star
Ked spominal FPS tak v rausi omylom napisal o jednu 0 naviac, cize myslel od 6 do 9 FPS. A kedze ma zostavu z roku 2008 tak tymi novymi hrami myslel asi tiez hry z roku 2008 
Outsider: njn, na to som mohol prist aj sam
. A mozno hra na 640x480
.
-
Outsider
Star
Ale uvadza tam priamo FullHD rozlisenie. Kam sa na jeho delo hrabu nase kalkulacky.
outsider: nebol by prvy, kto si pomylil rozlisenie monitora a hry
.
fajn nechcem sa tu hádať o výkone a samozrejme každý je zvyknutí na svoj stroj ale pre mňa je silný dosť oproti tej bazárovej šunke čo som mal. A hry čo vyšli v roku 2005-2008 nie su zas až tak staré. A to rozlíšenie si v každej hre nastavujem na 1920x1080. Nepotrebujem novodobé hry ako Battlefield 3 alebo Crysis a ani po nich netúžim. Ako som povedal som nesmierne spokojní s výkonom ako procesora tak aj grafickej. Len dúfam že mi čo najdlhšie vydrží 
-
Outsider
Star
Mat tak tvoje naroky na PC nemusel som minut 1300 €.Rethon napísal:fajn nechcem sa tu hádať o výkone a samozrejme každý je zvyknutí na svoj stroj ale pre mňa je silný dosť oproti tej bazárovej šunke čo som mal. A hry čo vyšli v roku 2005-2008 nie su zas až tak staré. A to rozlíšenie si v každej hre nastavujem na 1920x1080. Nepotrebujem novodobé hry ako Battlefield 3 alebo Crysis a ani po nich netúžim. Ako som povedal som nesmierne spokojní s výkonom ako procesora tak aj grafickej. Len dúfam že mi čo najdlhšie vydrží
tak ja ti neviem, ale hry z roku 2005-2008 nie sú veru "novšie hry" ako si napísal pár príspevkov vyššie. inač ak už by som kupoval nové PC, tak určite niečo výkonnejšie a nie PC, ktorý bol výkonovo na tom dobre tak 3 roky dozadu (opravte ma, ak sa mýlim).Rethon napísal:fajn nechcem sa tu hádať o výkone a samozrejme každý je zvyknutí na svoj stroj ale pre mňa je silný dosť oproti tej bazárovej šunke čo som mal. A hry čo vyšli v roku 2005-2008 nie su zas až tak staré. A to rozlíšenie si v každej hre nastavujem na 1920x1080. Nepotrebujem novodobé hry ako Battlefield 3 alebo Crysis a ani po nich netúžim. Ako som povedal som nesmierne spokojní s výkonom ako procesora tak aj grafickej. Len dúfam že mi čo najdlhšie vydrží