Spiatocka ide tazko
Spiatocka ide tazko
Ahojte,
mam mensi problem s autom. V poslednej dobe mi ide zaradovat spiatocku coraz tazsie. Ak chcete zaradit spiatocku, stlacite spojkovu paku smerom hore a zaradite smerom do dvojky. Problem je v tom, ze auto mi zaradi tu dvojku.
Na co presne sa treba zamerat? Tiahla? Pozriet doraz srobov na tiahlach? Olej bol meneny.
mam mensi problem s autom. V poslednej dobe mi ide zaradovat spiatocku coraz tazsie. Ak chcete zaradit spiatocku, stlacite spojkovu paku smerom hore a zaradite smerom do dvojky. Problem je v tom, ze auto mi zaradi tu dvojku.
Na co presne sa treba zamerat? Tiahla? Pozriet doraz srobov na tiahlach? Olej bol meneny.
Re: Spiatocka ide tazko
Skús zaradiť nie do dvojky, ale do spiatočky. Tam by som videl hlavný problém pri radení spiatočky. 
Si myslis, ze soferujem 5 rokov auto, na ktorom neviem spravne zaradit R? Posthuntig alebo hlupost, vyber si.
Spojkova paka? To neviem, co je.
Typ auta? Ostatne rychlosti idu normalne? Nejake divne zvuky pri radeni?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
tu paku chapem ako menic v kulise, nachadza sa na saltrpake, pri potiahnuti nahor a zaradeni 2 by mala skocit spiatocka, ale neskoci, takze by som zacal asi tam...
Tým som chcel poukázať na to, že tvoja otázka mi bola nejasná a príliš stručná. Nebuď zasa taký vzťahovačnýicefiresr napísal:Si myslis, ze soferujem 5 rokov auto, na ktorom neviem spravne zaradit R? Posthuntig alebo hlupost, vyber si.
K tvojim otázkam:
1) Áno. Ja si bežne myslím ľuďoch, ktorých nepoznám, že 5 (niekedy aj viac) rokov šoférujú nejaké auto a nevedia radiť R.
2) Posthunting
Nabuduce to treba teda napisat narovinu a nepouzivat sarkazmus, ludia to nemaju na diskusnych forach radi. Vdaka za pochopenie.Frikso napísal:Tým som chcel poukázať na to, že tvoja otázka mi bola nejasná a príliš stručná. Nebuď zasa taký vzťahovačný![]()
K tvojim otázkam:
1) Áno. Ja si bežne myslím ľuďoch, ktorých nepoznám, že 5 (niekedy aj viac) rokov šoférujú nejaké auto a nevedia radiť R.
2) Posthunting![]()
Presne tak, len som chcel vediet, na co presne sa mam pozriet. Predpokladam, ze tiahlami by som mohol zacat, ale obavam sa, aby to nebolo nieco vo vnutri v spojke.RATZINGER666 napísal:tu paku chapem ako menic v kulise, nachadza sa na saltrpake, pri potiahnuti nahor a zaradeni 2 by mala skocit spiatocka, ale neskoci, takze by som zacal asi tam...
Ano, normalne. Divne zvuky ani nie iba musim prekonavat odpor ked sa snazim zaradit to Rko, ale nic hrozne, proste to ide tazko. Auto je MB W201, r.v. 92.kinjeril napísal:Spojkova paka? To neviem, co je.
-
RATZINGER666
Darca
nenapada ma ziadna priama spojitost so spojkou a tou spiatockou... v ostatnych pripadoch jedine hydraulika alebo vidlica, ale to by sa prejavovalo na vsetkych rychlostiach... olej si menil kedy? zacni od veci, ktore sa kontroluju najlahsie - takze tiahlami a spol., nemala by tam byt ziadna vola, ak ano, napis kde a aka... prip. pri tej vadnej hydraulike skus pred zaradenim spojku nasliapat... pozri, ci tesni valcek... pri vadnej vidlici pozri, ci ju vypina nadoraz...
Olej som menil 2000km dozadu (prevodovka, diferencial, vsetko, co sa dalo). Vdaka za radu, pozre sa to dnes alebo zajtra.
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2011, 20:20)
Auto u mechanika, presviedcal ma, ze je to v pohode, dokonca nejakym zazrakom aj zaradil. Ako WTF. Podla mna to ale bolo tym, ze auto bolo zohriate. Nechal som to u neho, nech to vyskusa rano. Asi ho donutim ho dat na dvihak tak ci tak (aj ked nebude chciet
).
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2011, 20:20)
Auto u mechanika, presviedcal ma, ze je to v pohode, dokonca nejakym zazrakom aj zaradil. Ako WTF. Podla mna to ale bolo tym, ze auto bolo zohriate. Nechal som to u neho, nech to vyskusa rano. Asi ho donutim ho dat na dvihak tak ci tak (aj ked nebude chciet
a aky si tam daval prevodovy olej?? original alebo nejaku znamu znacku?? Lebo do prevodovky je lepsie dat originalny olej, lebo co som pocul, aj kamaratovy sa stalo dal tam nejaky znackovy olej a ked prituhlo tak mu sli tazko radit rychlosti, hlavne dvojka...a som mu vravel nech tam da original, potom tam dal original a sup hned slo lepsie radit aj ked bola teplota pod nulou...sice neviem ako to je na inych autach, ale na VW je lepsie dat origos olej do prevodovky..predsa cenovy rozdiel neni nejaky velky...
Olej tam je kvalitny, to mechanik vyslovene porovnaval s tabulkovymi hodnotami Mercedesu, ledva to vedel potom objednat.
Myslim, ze ak by to bolo olejom, netykalo by sa to iba spiatocky. Toto mi pripada skor ako mechanicka vec. Uvidim v priebehu zajtrajska.
//autoeditácia príspevku (04 Feb 2012, 9:46)
Auto ide v utorok do servisu v BA, kedze mi uz vytuhol spojkovy pedal na komplet. Som velmi zvedavy co to bude.
Myslim, ze ak by to bolo olejom, netykalo by sa to iba spiatocky. Toto mi pripada skor ako mechanicka vec. Uvidim v priebehu zajtrajska.
//autoeditácia príspevku (04 Feb 2012, 9:46)
Auto ide v utorok do servisu v BA, kedze mi uz vytuhol spojkovy pedal na komplet. Som velmi zvedavy co to bude.
-
RATZINGER666
Darca
vytuhol? no boha, dufam, ze prevalene lozisko spojkovym tanierom alebo prasknuta vidlica...
Aky je v tom rozdiel a co z toho je horsie a drahsie? Aby som vedel, s cim mam pocitat 
-
RATZINGER666
Darca
lozisko je priamo na lamele, zalezi od toho, ci mas tlacnu alebo taznu spojku... vidlica spojku vypina... avsak nejde mi to moc dokopy s predchadzajucim problemom, kedy Ti namiesto R tam skakal druhy kvalt... to by nemalo mat s hydraulikou nic spolocne...
ceny su kazdopadne okolo 200e bez dane za spojkovu sadu, vidlice sa nove bezne nepredavaju, ale tam aj tak odporucam nejaku jazdenu, to moze byt okolo 40-50e...
skus mi este opisat to vytuhnutie, mozno ma nieco napadne...
// teraz pozeram - ta spiatocka tam nesla natlacit alebo tam sama od seba skakala dvojka?? to je celkom dolezite...
ceny su kazdopadne okolo 200e bez dane za spojkovu sadu, vidlice sa nove bezne nepredavaju, ale tam aj tak odporucam nejaku jazdenu, to moze byt okolo 40-50e...
skus mi este opisat to vytuhnutie, mozno ma nieco napadne...
// teraz pozeram - ta spiatocka tam nesla natlacit alebo tam sama od seba skakala dvojka?? to je celkom dolezite...
No v podstate paku nadvihnes, das dolava kolmo 2 centimetre a potom ju este das zosikma dole dalsie 2 centimetre a hodi ti Rko. Co mne robi bolo, ze hlavne rano, ak este auto nebolo zohriate som dal dolava tie 2 centimetre, ale zosikma mi uz do Rka nezaradilo, namiesto toho to vzdy skoncilo v dvojke. Toto bol taky prvy problem. Doslo to az do takeho stadia, ze teraz to Rko nezaradim vobec, ani na 30x a ani, ked sa auto zohreje. Pomaly uz ide tazko aj 5ka zaradit a o 1 a 2 citim, ze ide cez mechanicky odpor.
Co sa naopak stalo posledne dni navyse je, ze spojkovy pedal ide tuhsie, ma odpor proste, ktory tam predtym nebol. Myslim, ze mi odide cele radenie stupnov behom par km. V utorok auto putuje 1km do servisu od miesta kde byvam, to vydrzi (silno dufam). Inak zaradit mi to nejde ani ked je motor vypnuty.
Co sa tyka spojkovej sady, videl som Starline za 150 Euro s DPH. Nakolko to auto planujem mat max. dalsie 2 roky, zoberiem najlacnejsiu sadu. Teda ak bude chybna spojka. Videl som este spojkovy valcek a opravnu sadu na neho.
Aka je sanca, ze toto nebude problem spojky, nie prevodovky?
A este pikoska: ten Mercedes ma najazdenych 279000 km na povodnej spojke. Nememenej a to nekecam.
Co sa naopak stalo posledne dni navyse je, ze spojkovy pedal ide tuhsie, ma odpor proste, ktory tam predtym nebol. Myslim, ze mi odide cele radenie stupnov behom par km. V utorok auto putuje 1km do servisu od miesta kde byvam, to vydrzi (silno dufam). Inak zaradit mi to nejde ani ked je motor vypnuty.
Co sa tyka spojkovej sady, videl som Starline za 150 Euro s DPH. Nakolko to auto planujem mat max. dalsie 2 roky, zoberiem najlacnejsiu sadu. Teda ak bude chybna spojka. Videl som este spojkovy valcek a opravnu sadu na neho.
Aka je sanca, ze toto nebude problem spojky, nie prevodovky?
A este pikoska: ten Mercedes ma najazdenych 279000 km na povodnej spojke. Nememenej a to nekecam.