projektor a wifi (dlna??)

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

projektor a wifi (dlna??)

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

cafte.
chcem sa spytat ako je to pri projektoroch s tou WiFinou. Aky konkretne protokol to vie pouzit?
zaujimam sa konkretne o DLNA, lenze to som nasiel len na veelmi malom mnozstve projektorov (napr LG HW300TN), takze prepokladam ze projektory ktore maju WiFi nemaju bezne aj DLNA.
take cez aky protokol sa vedia teda pripojit k serveru? ftp/ samba??
napr. projektor, ktory ma wifi, ale pravdepodobne nema dlna: http://www.alza.sk/nec-m300ws-d235362.htm
ak, tak preco nedavaju dlna??

diks.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: projektor a wifi (dlna??)

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

DLNA to môže mať len vtedy ak dane zariadenie (projektor) dokaže tie subory (videa, fotky...) spracovať, teda prehrať. Ten projektor musi byť teda zaroveň aj prehravačom (musi mať čip, kodeky...), ako maju napr. nove televizory, BD prehravače, HD playeri, PC atd. Projektory však bežne nemaju tuto schopnosť, služia len ako zobrazovadlo.
To wifi tam služi na bezdrôtove pripojenie s PC (prehravačom) iba ako nahrada HDMI kabla. Aj to je však otazka či to wifi je rychle dosť na to aby dokazalo preniesť aj nejake HD video, alebo len nejaku prezentaciu či fotky.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

no dobre a na akom principe/protokole funguje ten wifi prenos? aky server potrebuje bezat na pc na takyto prenos?
pretoze take nieco by mi stacilo namiesto dlna, kedze na ntb nemam hdmi vystup...ak by to teda stihalo prenasat HD video.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Potrebuješ wifi adapter, a sparovať ho s PC ako ktorekoľvek ine wifi zariadenie. Na stranke vyrobcu najdeš manual, tam to maš všetko čierne na bielom.
Napísať odpoveď