Štrajk lekárov

Diskusie na politické témy...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Štrajk lekárov

Príspevok od používateľa begbeee »

Myslím, že taká téma tu nie je a neviem nikde nájsť diskusiu o tom (myslím na hojku).
Určite si to zaslúži vlastné vlákno, lebo téma je to dôležitá.

Téma je vaša (môj názor pridám z pohodlia domova).
mysho44
Amateur
Amateur

Re: Štrajk lekárov

Príspevok od používateľa mysho44 »

Osobne myslím, že každý vysokoškolsky vzdelaný človek (o kvalite vysokých škôl by sa tu dalo polemizovať) by mal mať adekvátny zárobok. Teda vôbec sa nečudujem učitelom a lekárom takisto..
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Odmietnut zvysenie o 300 eur je smutne. Mam kmamaratov lekarov a maju dvojake platy. Ten co robi dlhsie a spada pod nemocnicu, tak ma dajme tomu 1500 ale ten co je lekarom len rok ci dva, tak ten spada pod lekarsku fakultu a berie 550 eur. Sestricka ma okolo 500 a minimalnu zodpovednost. Takze je to na zamyslenie a som za zvysenie, ale len tych nizkych platov.

Co keby teraz zacali strajkovat zelezniciari, hasici, policajti, postari, ludia na uradoch a vsetky ostatne statne zamestania a nechutnym sposobom ako lekari by sa dozadovali zvysenia? Bananova republika!
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Štrajk nie je nechutný, je zaručený Ústavou. Navyše lekári podali výpovede, to je myslím tiež tvoje základné právo.

Ja neviem, mne pripadá normálne, že ak nie si spokojný so svojím platom, tak požiadaš šéfa o zvýšenie a keď nedá toľko koľko si predstavuješ tak dáš výpoveď.
Či ty to vidíš inak?
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Inak to preco odmietali 300€ odovodnoval Kollar na markize ze v tom memorandu podpisanom premierkou bolo MAX.300,00€ co je rozdiel ako napisane ze dostanu po 300,00€.
Konec koncov tie 3kila dostali.
A to ze isli protestovat: sice ma kazda minca 2 strany ale ja som ich v tom podporoval /teda lepsie povedane nezazlieval som im to/
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja v princípe takéto akcie podporujem a samozrejme, že lekári si zaslúžia viac, ale nepáči sa mi jedna vec a to táto. Naše slovenské odbory sú jasne prepojené so SMERom a v podstate aj toto mi príde ako taká akcia SMERu, je zaujímavé, že napr. v roku 2009 lekári vyhlásili, že sú si vedomí situácia a nebudú žiadať navýšenie platov. Dnes nie je situácia tiež dvakrát ružová a aspoň sčasti by na to mali lekári dbať.

Navyše mám pocit, že Kollár sa objaví zachvíľu na kandidátke SMERu alebo niečo podobné.

Odbory by mali byť absolútne nezávislé od politických strán a starať sa výlučne o zamestnancov, nezapájať sa do politických situácií. Žiaľ mám pocit, že v tomto prípade to tak nie je.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Hughito jasne, že odbory sú SMERácke, ale tiež sa mi nepáči, že teraz pri každom štrajku sa vytiahne odborársko-smerácka karta - za predchádzajúcej vlády ste neštrajkovali.
Či už ide o lekárov alebo učiteľov. Učitelia už zakladajú nové odbory, lebo staré sú na dve veci, ale to je o inom.

A vôbec..nebude predsa Fico práve ten, čo bude musieť tieto veci riešiť?
hughito
Redeemer
Redeemer

No aj tu je prepojenie - lekári za každú cenu tlačia ešte na túto dočasnú vládu, aby im dala nejaké záruky a podobne. Oni tvrdia, že to zo svojej pozície (oslabenej) už nemôžu spraviť, lekári vravia že áno. Ja neviem, až toľko to nesledujem.

Zase ma ale napadá kacírska myšlienka - odbory vedia, že po voľbách bude asi vo vláde Fico, takže to chcú silou mocou spraviť teraz, i keď, dá sa povedať, že čo to im už súčasná vláda a teda menovite Uhliarik prisľúbil.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Akože iste chápem. Ale nemožno poprieť rastúcu nespokojnosť v spoločnosti, ktorá je do veľkej miery spôsobená aj zrútením akýchkoľvek ideálov a hodnôt, ktoré mala posledná vláda priniesť. Teraz je tu nič a ľudia to cítia.

Úprimne? Mne už je jedno, kto pôjde vládnuť. Marazmus cítim zľava i sprava.
hughito
Redeemer
Redeemer

Áno áno. Zase chápem aj lekárov - oni akciu rozbehli pred pádom vlády no a teraz proste nepovedia, ok, rušíme to a počkáme do jari. To je dosť ťažko predstaviteľné.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

begbeee napísal:Štrajk nie je nechutný, je zaručený Ústavou. Navyše lekári podali výpovede, to je myslím tiež tvoje základné právo.

Ja neviem, mne pripadá normálne, že ak nie si spokojný so svojím platom, tak požiadaš šéfa o zvýšenie a keď nedá toľko koľko si predstavuješ tak dáš výpoveď.
Či ty to vidíš inak?
Strajk lekarov je natlakova akcia ja vladu pre zvysenie platu. Nech zvysia nizke platy, ale nech nezvysuju plat tym co beru 2000 eur mesacne ako zaklad a k tomu este nadcasy. Odmientut vysenie o 300 eur je az na smiech, co by za to dali ucetelia, hasici, postari a ini.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Strajk lekarov je natlakova akcia ja vladu pre zvysenie platu.
Ústava Slovenskej republiky v článku 37 v časti Hospodárske, sociálne a kultúrne práva zaručuje občanom právo na slobodné združovanie sa za účelom svojich hospodárskych a sociálnych záujmov a zaručuje právo na štrajk.
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

test napísal: Strajk lekarov je natlakova akcia ja vladu pre zvysenie platu. Nech zvysia nizke platy, ale nech nezvysuju plat tym co beru 2000 eur mesacne ako zaklad a k tomu este nadcasy. Odmientut vysenie o 300 eur je az na smiech, co by za to dali ucetelia, hasici, postari a ini.
No pár lekárov poznám ale že by niekto s nich mal 2000 eur základ tak o tom teda neviem. 300 eur je ale aj podľa mňa dosť
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

zaujímali by ma podložené informácie z hodnoverného zdroja, či to teda nakoniec bolo "O 300€" alebo "DO 300€". na sme.sk som v diskusiách dokonca čítal, že pri navýšení základu o pár desiatok € im krátili odmeny alebo dokonca uberali dni z dovolenky (čo sa mi nezdá reálne).
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

su platy lekarov urcovane tabulkami, kedze su to vacsinou statni zamestnanci?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Pohľad z druhej strany nájdeš na loz.sk; nejak si urob priemer a bude :P

Ináč neopomenul by som fakt, že za Markízou stojí Penta, ktorej ide najmä o a.s. zdravotníctvo a preto sa vytvára mediálny obraz "zlí lekári odmietli 300 €". Je to ľahko stráviteľné aj pre podpriemerného voliča a účel plní perfektne.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Je hanbou, ze lekari nemaju vacsie platy, lebo si to momentalne nemozeme dovolit, ale je OVELA vacsou hanbou, ked lekari odmietnu okamzite zvysenie platu o 300 EUR, lebo sa im to zda malo, ked niektori ludia z toho ziju cely mesiac. O to smutnejsi je aj fakt, ze mnohi ludia teraz kvoli nim a ich pazravosti, nezodpovednosti a robenia si z prisahy lazo-plazo mozu meskat s operaciami, ktore sa neskor mozu ukazat ako dovod, pre ktory sa choroba rozsirila.
Jakub140
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jakub140 »

:arrow: p4ra: Presne tak. Ako mohli odprisahať hippokratovú prísahu, keď teraz nechajú ľudí pomaly pozomierať.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som čítal, že tých 300 € nebolo garantových zákonom, ale len vo forme nejakého prísľubu a Kollár hovoril aj nejaké ďalšie dôvody prečo toto neprijali.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

nech sa lekari nehnevaju, ale ja osobne som sa so skutocnym odbornikom stretol asi raz, aj to ked som si cez otca vybavil ineho ortopeda v inom meste
pokial je lekar dobry a je odbornik, nech ma, aj viac ako 2k, pretoze robi naozaj zasluznu a tazku pracu

ale, no dovolte aby mal debil co vas asi 7x posle domov s tym ze rozcvicuj koleno, a ber tlmiace lieky nech necitis bolest pri tom cviceni (pricom samozrejme koleno nakoniec tejto taktike podlahlo uplne) plat taky aky oni chceli? nerobi operacie, nerobi okrem sedenia v kancli prakticky nic, akurat predpisuje tabletky ktore mu strcia do ruk, a samozrejme kadejake ine zarucene dobre a overene vyrobky od inych firiem, za co dostava patricne ohodnotenia

preco inac nezacnu strajkovat hasici? maju tiez smiesne platy, narocnu a niekedy aj zivot ohrozujucu pracu..........
preco nezacne cela republika strajkovat rovno?
Napísať odpoveď