nabijacie baterky vs akumulator

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
2604
Medium Expert
Medium Expert

nabijacie baterky vs akumulator

Príspevok od používateľa 2604 »

Takze chel by som poznat vas nazor co je lepsie pri kupe fotaka napajanie 4XAA alebo akumulator
tieto fotaky 2 su na bat a 1 na akumulator Olympus SZ-10 a Fuji FinePix S2950 popripade NIKON Coolpix L120
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: nabijacie baterky vs akumulator

Príspevok od používateľa beardie »

fotak sa vybera podla kvality fotiek, nie podla typu baterky
2604
Medium Expert
Medium Expert

to mi je jasne ale predsa len co je vyhodnejsie
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

No ked kúpiš fotoaparat na akumulátor tak je súčasťou balenia a plus nabíjačka.
Keď na baterky tak sa mi zdá že nabíjatelné nie sú súčasťou balenia. Takže musíš dokúpiť a plus nabíjačku.
Ale čo je pre teba výhodné neviem. Ja som napríklad kúpil malú HD kameru z akumulátorom ktorú je možne dobíjať aj cez USB kábel. Takže je to pre mňa vyhodnejšie ako baterky.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

2604 napísal:to mi je jasne ale predsa len co je vyhodnejsie
vyhodnejsie je mat kvalitne fotky
silmarill
King
King

Príspevok od používateľa silmarill »

po praktickej stránke je možno niekomu lepšie mať foťák na tužkové AA batérie, ktoré sa dajú kúpiť hocikde v stánku alebo aj v potravinách pri pokladni.

mne je výhodnejšie mať nabíjateľný akumulátor, na ktorý vycvakám vyše 200 foto. ku predchádzajúcemu Olympusu som si za pár šupov kúpil z netu druhý, takže som nebol limitovaný šťavou. podobne som si kúpil zákožný akumulátor aj ku kamere z http://www.baterie.sk
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Beardie ano, ale aj na baterkach zalezi :)
Ja mam skusenost s jednym aj druhym sposobom a obidva maju svoje vyhody aj nevyhody.
Baterky:
+ ak si na dovolenke a tvoje baterky sa vybiju, nie je problem hocikde kupit nahradne (tym sa to vsak moze predrazit a ak sa ti to stane viackrat, tak mozes za nahradne baterky zaplatit viac ako za druhy akumulator)
- dlhsie nabijanie, spravidla 10 hodin a nutnost dokupit nabijacku
Akumulator:
+ rychle nabijanie (2-3 hodiny), dodana nabijacka, po kupe fotaka prakticky ziadne dalsie starosti s energiou
- ak sa akumulator cez den vybije, tak je v podstate dofotene, pretoze treba zohnat zastrcku aspon na 1-1.5 hodiny
+/- predchadzajuci bod moze ovplyvnit vyrobca dodanim akumulatora s dostatocnou kapacitou, ja mam Canon S95 a pri foteni pri dobrom svetle s obcasnym pouzitim blesku mozem spravit cez 300 fotiek na jedno nabitie. Pri nocnom foteni s dlhymi uzavierkami, pripadne s bleskom ide vydrz dole, ale to by bolo rovnake aj pri nabijacich baterkach (aj ked pri nich by bolo mozne mat so sebou nahradne a zaplatit za nich menej ako za druhy originalny akumulator).
----
Za seba mozem odporucit fotoaparat s vlastnym akumulatorom, ale zisti si aku vydrz ma tebou zvoleny typ. Ak chces fotit v noci alebo v prirode (kde budes dlho bez pristupu k elektrine), tak si pozri cenu nahradneho akumulatora a podla toho sa rozhodni ci sa ti oplati kupit druhy alebo radsej pojdes do bateriek. Ako pozeram, tak akumulator pre kompakty od Canonu stoji necelych 14 € a to sa oplati.
2604
Medium Expert
Medium Expert

vdaka za odpovede to som potreboval cca 300 fotiek na jedno nabitie to na baterkach nedosiahnem a denne viac fotiek urcite robit nebudem teda na vylete kde nie je elektrina
Napísať odpoveď