Zasnuby?!

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
johny141
Star
Star

Zasnuby?!

Príspevok od používateľa johny141 »

V kolkych rokoch sa moze zasnubyt??je to niako zakonom dane ze od 18+?alebo je to vecou sukromnou?!
zuzkazuzka
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Môžeš sa zasnúbiť kedykoľvek ti srdce ráči. Z právneho hľadiska ti v tom absolútne nič nebráni, nikde nie je písané, ako to má prebiehať ani či máš dotyčnej dať zásnubný prsteň alebo iný zásnubný predmet.... Je to len na tebe. Ale tak predpokladá sa, že to robíš preto, aby si sa v nejakej bližšej či vzdialenejšej budúcnosti s danou osobou zosobášil a tam už existujú nejaké tie právne obmedzenia...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

A to obmedzenie je jedine, ze musis byt plnolety, svojpravny. Inak ti to musi schvalit tvoj zakonodarny zastupca.
Homer J Simpson
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Homer J Simpson »

kamoška ma 17 a o dva týždne robí svatbu ale len preto lebo je tehotná.
Sparrow
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sparrow »

Uzavriet manzelstvo osobe mladsej ako 18 rokov povoluje v Slovenskej republike jedine sud. Napr. ked je partnerka v druhom stave...
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Ale on sa pytal na zasnuby. A tie nie su pravny akt, takze ich mozes mat kedy chces(resp. chcete)... :wink:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

a tiez je nutne, aby bol chlap schopny sa o zenu postarat co sa tyka akoze ma byt schopny pracou uzivit rodinu a pod
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

ades napísal:a tiez je nutne, aby bol chlap schopny sa o zenu postarat co sa tyka akoze ma byt schopny pracou uzivit rodinu a pod
toto je pokial sa nemylim, len sukromna poziadavka, zakon neuzakonuje, ziadnu povinnu vysku majetku, resp mesacneho prijmu, zasnubit sa mozes kedy chces, nejdna sa o pravny akt pokial o nom nespises nejaku zmluvu, no o tom som este nepocul, uz nie sme v stredoveku ked kralovia zasnubovali princezne este pomaly ako nemluvnata a hned ako dospeli ich vydavali, no uzavriet manzelstvo az v plnoletosti kedze manzelsky stav sa dotyka kopy dalsich veci, ako je dedenie, sprava majetku vdovcovske prispevky az po pristup k informaciam o zdravotnom stave a kedze disponovat vlastnym majetkom mozes az po dosiahnuti plnoletosti, tak aj manzelstvo sa moze uzavriet az po dosiahnuti plnoletosti, no pokial sa nemylim tak su aj vynimky, no nie som si isty ci staci suhlas zakonneho zastupcu alebo treba nejake specialne rozhodnutie sudu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

zuzkazuzka: Podla mna nie, niekde som cital, ze je to od veku 16 rokov.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

hojko napísal:zuzkazuzka: Podla mna nie, niekde som cital, ze je to od veku 16 rokov.
ale ved to je hlúposť.. ako sa kto dozvie že ty pod vrbov pri potoku povieš svojej prvej láske(ona 10 ty 13) lubim ťa chcem si ťa vziať.. vežmeš si ma, a dáš jej presten...
no a máš zásnuby hehe :lol:
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

triple - presne tak. Sorry hojko :wink:
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ale hojko podla mna myslel "oficialne" zasnuby
johny141
Star
Star

Príspevok od používateľa johny141 »

fruxo napísal:ale hojko podla mna myslel "oficialne" zasnuby
Hej?!a ake su neoficialne?!ze si niekoho nezoberem potom?!zasnuby bud su alebo nie!!nie su rozdelene medzi oficialne alebo neoficialne podla mna!ja som sa len spytal ze ci to je niako ohranicene!a to mam prezidentovy povedat ze hej!idem sa zasnubovat?!:D toto je mozno oficialne :D no ale ne tak ako som to povedal :)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

V tomto smere ma Fall pravdu. Zasnuby nie su pravny akt, t.j. nemaju oporu v nasom pravnom poriadku. Je to forma tradicie, pri ktorej si dvaja ludia ci uz osamote, alebo v kruhu najblizsich slubia, ze uzavru manzelstvo. Takze johny141, je to zalezitost cisto sukromna. Akurat sa moze stat, ze ak si prilis mlady, tatko ta popretahuje korbacom, aby si sa mu prebral do reality : )
hrebicek
Novice
Novice

Re: Zasnuby?!

Príspevok od používateľa hrebicek »

Sorry za necropost, no akosi neviem nájsť vhodnejšiu tému :)

Zdravím, som tu pod iným nickom, pretože priateľka sem na Hojko.com občas chodí a toto by pre ňu malo byť pochopiteľne prekvapko. Teda sorry za druhý account.

Sme spolu už niekoľko rokov, vzťah nám klape, nechce sa nám od seba. Chcem ju požiadať o ruku a potrebujem poradiť s prsteňom. Páči sa jej biele zlato, v tom mám jasno, no premýšľam nad kameňom. Briliant alebo zirkón? Prsteň s briliantom stojí od 500e vyššie, prsteň so zirkónom od 100e vyššie. Nechápte ma zle - som schopný a ochotný našetriť aj na briliantový prstienok. Ide mi o to, čo sa zvykne skôr dávať a podobne. Obaja sme študenti (teda ja už končím) a svadbu plánujeme tak cca do 2-3 rokov. Uvažoval som, že v súčasnej dobe by briliantový prsteň mohol teoreticky v princípe poslúžiť aj ako "finančná poistka" do budúcna, keď už nám to euro spolu s trhmi tak padajú, či zle uvažujem? Súčasne som sa dopočul (známi, aj v zlatníctve mi to potvrdili), že zirkón občas zvykne z prsteňa vypadnúť (najmä keď sa namočí alebo pri páde). Keď som túto otázku (briliant vs. zirkón) konzultoval s kolegami v práci, tak mi tvrdili, že stačí zirkón a za ušetrené peniaze jej radšej kúpiť nejaký darček. A to mi už hlavu zamotalo ešte viac než bola :D

Veľmi svoju polovičku milujem, tak isto ona mňa a chcem aby mala na naše zásnuby len tie najkrajšie spomienky a aby jej ich ten prsteň vždy pripomínal. Tak aký?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Keď máš možnosť, tak ber normálny seriózny šuter, teda briliant. Nemusí byť nejaký gigantický, ale ak môžeš, tak určite.
Ajkeď ja mám čo hovoriť :lol: Ja, keď som žiadal svoju polovičku o ruku, tak som nemal pripravené nič!!! Ani "ň"! Skrátka som si kľakol a požiadal ju o ruku. Bolo to úplne spontánne, bez prípravy, skrátka od srdca. Súhlasila. Samozrejme, potom som ešte šiel kúpiť prsteň so šutrom, pozval do "fancy" reštiky a dal prsteň :)
Toto sú veci, kde sa nešetrí a nenahliada sa na ne "ekonomicky".
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Pochadzam zo zlatnickej rodiny, tak ti zodpovedne mozem povedat, ze porovnavat zirkon s briliantom moze len retard, takze asi vies, ze co si v tomto momente myslim o tvojich kolegoch. O vypadavani zirkonov a ich teorii namacania atd. - dalsi blud, ktory sa nezklada na pravde.

Porovnavat zirkon a briliant je ako porovnavat Skodu 120L a BMW 5. Zirkon nie je najlacnejsi, vonkoncom nie je skaredy, alebo zly darcek, ale proste briliant je jednoducho briliant. Ak v tomto pripade myslis zasnuby uprimne, a chces s tou zenou stravit svoj zivot, tak nevahaj a chod do briliantov. Su drahsie, podstatne drahsie, ale jednoducho taky drahokam sa k zasnubam dava. Moja snubenica ma prsten, ktory som ja dostal od svojej mamy, ktory dostala ona od mojho otca, je v nom 6 briliantov a aj po tolkych rokoch je vidiet, ze je to briliant. Uz len preto sa drahokam oplati viac. Rozmyslat, ze niekomu dam prsten a pri tom sa poistit je trosku divne v mojom ponimani, ale ty vies.

Ja som svoje zasnuby neurobil najlepsie, co si vycitam do dnesneho dna, lebo viem, ze priatelka by si zasluzila trosku lepsie, ale v tom momente to bohuzial tak vyslo. Cas sa spat vratit neda, ale napriek tomu som rad, ze mi povedala ano, a aj napriek tomu, aky som niekedy blby a hlavne nerozumiem romantike, tak som rad, ze je stale po mojom boku, a preto pre mna nehra rolu ani prsten ani nic. O tom to nie je. Cele toto divadlo okolo zasnub a svadieb je divne. Podstatne je to, co je medzi vami. Tak si ten moment poriadne uzite. Vela stastia.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

hlavne taky ktory jej sadne a bude sa jej pacit a pamataj ze ak kamen vystupuje moc vysoko je to dost neprakticke pri obliekani...

nieco "co sa zvykne davat" v pripade kamena v zasnubnom prsteni neexistuje

a svoj dual account si mal radsej skonzultovat s vedenim takto priatelka moze chytit podozrenie ze sa jedna o nu....
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

Tak zirkon by som kupil jedine ak by som bol na tom financne zle a do buducna by sa to nemalo zmenit.

Ked sa uz otvorila tato tema tak sa spytam aj ja. Co hovorite na prsten so zafirom a okolo brilianty?
Diamantovy s jednym kamenom sa mi velmi nepaci.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

Ja som v tomto velmi pragmaticky... prsten si vyberala manzelka sama v zlatnictve. Nosi ho na jednom prste spolu s obruckou, tak si to potrebovala "predstavit a skombinovat":)
Napísať odpoveď