Zasnuby?!
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zasnuby?!
johny29, co ti na to mame povedat? Zavisi od toho, ako sa ti bude pacit, resp. tvojej nastavajucej. Hodnota toho zafiru a briliantov moze byt mensia od hodnoty jedineho briliantu v inom prsteni. Tam je vela faktorov, ak ti o toto ide.
ide ide mi cisto o nazor na taky prsten, ci je vhodny na zasnuby alebo by ste taky nikdy nekupili.
-
jin
VIP
Ja osobne by som kombináciu briliant a iný kameň nekúpil.
Diamant by som skombinoval s iným kameňom jedine, pokiaľ by to bolo dizajnovo fakt niečo premakané, občas keď mi príde katalóg ALO, tak sa mi tam pár kombinovaných kúskov páči. Ale to tiež nie na zásnuby.
Zastávam názor, že na zásnuby má byť solitare kameň.
Diamant by som skombinoval s iným kameňom jedine, pokiaľ by to bolo dizajnovo fakt niečo premakané, občas keď mi príde katalóg ALO, tak sa mi tam pár kombinovaných kúskov páči. Ale to tiež nie na zásnuby.
Zastávam názor, že na zásnuby má byť solitare kameň.
podľa mňa sa môžeš zasnúbiť aj pred plnoletostijohny141 napísal:V kolkych rokoch sa moze zasnubyt??je to niako zakonom dane ze od 18+?alebo je to vecou sukromnou?!
zasnubit sa mozes kedy chces, ale na svadbu pred 18. rokom potrebujes povolenie sudu 
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
johny141 zasnúbiť sa môžeš v podstate kedykoľvek, pretože zásnuby sa nezaraďujú medzi právne akty teda zo zásnub nevyplývajú žiadne právne dôsledky. Mal by si si to ale dôkladne premyslieť - nieje to len tak a taktiež to celé dobre naplánuj a priprav, pretože je to moment na ktorý ty(a ani tvoja budúca snúbenica nikdy nezabudnete). Želám veľa štastia:)
Vďaka za rady!
Takže pôjdem do briliantového - nech ho má na celý život a nech je to naozaj sviatočné. Inak - viete mi poradiť nejaké "old-school" zvyky ohľadom zásnub? Napadla mi len jazda v koči, spoločenské šaty, vážna hudba, uplakaní rodičia a to je asi tak všetko.
Vďaka.
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
skús vymyslieť niečo neotrepané, ale zas to neprežeň:) Nieže ju požiadaš o ruku v ballóne a pritom sa bojí výšok:) Malo by to byť milé, romantické..ty by si mal vedieť najlepšie čo by ju potešilo najviac..
-
jin
VIP
No, pokiaľ si potrpíš na velikášske zvyky a pompu, tak jazda v koči, vážna hudba atď... no prečo nie, aj keď moje gusto to nie je. A uplakaní rodičia - ty to chceš robiť pred rodičmi? To mi tiež osobne nejako nevonia, ale proti gustu...
Osobne sme to robili tak, že sme sa zasnúbili tajne a potom sme to rodičom oznámili s veškerou pompou. Ona šaty, ja oblek, kvety, drahá whisky...
Pokiaľ sa tiež chceš zasnúbiť len takto - súkromne, tak jej povedz, že máš pre ňu prekvapenie, nech sa pekne oblečie a že večer ju niekam zoberieš.
Osobne som to spravil tak isto, večer som pre ňu došiel, zaviazal jej oči, autom sme došli ku jednej panoramatickej reštaurácii v BA, tam bol pripravený stôl a klavírista, ktorý nám hral. Pred dezertom som ju požiadal o ruku. Hotovo
Osobne sme to robili tak, že sme sa zasnúbili tajne a potom sme to rodičom oznámili s veškerou pompou. Ona šaty, ja oblek, kvety, drahá whisky...
Pokiaľ sa tiež chceš zasnúbiť len takto - súkromne, tak jej povedz, že máš pre ňu prekvapenie, nech sa pekne oblečie a že večer ju niekam zoberieš.
Osobne som to spravil tak isto, večer som pre ňu došiel, zaviazal jej oči, autom sme došli ku jednej panoramatickej reštaurácii v BA, tam bol pripravený stôl a klavírista, ktorý nám hral. Pred dezertom som ju požiadal o ruku. Hotovo
Chlapi - nepochopili ste ma
S vymýšľaním "požiadania" problém nemám, som celkom kreatívny a romantický typ (údajne
). No po požiadaní o ruku by som si rád uctil staré zvyky - neviem či je to správne slovo: odpýtanie, popýtanie...? A rád by som to spravil troška netradične, nie len večerou v reštike a príhovorom + kytica snúbenke a svokre.
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
hrebicek ja som žena nie chlap:) no k veci..tak s týmto ti asi neporadím..my sme rodičov vybavili asi velmi netradične(žiadne kytice, reštiky, príhovory)proste sme im to oznámili..ale to asi ty nechceš:) Ale podla mňa tá reštika nejaká kytica svokre, to by malo stačit. Príjemná atmosféra v kruhu rodiny pri dobrom jedle a pití..asi tak by to malo byť-už aj ja by som to urobila tak. Ale netradičné, napríklad čo máš na mysli?neviem si to celkom dobre predstaviť..
dettolumir napísal:Ja som v tomto velmi pragmaticky... prsten si vyberala manzelka sama v zlatnictve. Nosi ho na jednom prste spolu s obruckou, tak si to potrebovala "predstavit a skombinovat":)
Kupuj to, čo vieš, že sa bude páčiť jej...nie, čo sa páči tebe. Neverím, že ti to nikdy nenaznačila...ja si priateľa pred výkladom zlatníctva doberám pravidelne (snáď mu to došlo
). A čo sa týka rodičov pri zásnubách...ja osobne by som ťa zabila, keby že ma požiaadš pred nimi. Toľko môj názor.
Veľa šťastia 
No toto leto prichádza ten čas, keď sa dobrovoľne sľúbim do chomúta 
Nie, vážne.. Chcel by som niečo z bieleho zlata, ale hlavne:
Aký je rozdiel medzi briliantom a diamantom?
Zirkón nechcem, malo by to byť biele zlato s diamantom. Inak neviete nejaký seriózny eshop?
Dúfam, že s cenou 200-300€ nestrieľam moc vedľa. Nemalo by ísť o nič honosné, ale chcem aby tam bolo diamant.
Nie, vážne.. Chcel by som niečo z bieleho zlata, ale hlavne:
Aký je rozdiel medzi briliantom a diamantom?
Zirkón nechcem, malo by to byť biele zlato s diamantom. Inak neviete nejaký seriózny eshop?
Dúfam, že s cenou 200-300€ nestrieľam moc vedľa. Nemalo by ísť o nič honosné, ale chcem aby tam bolo diamant.
Briliant je opracovaný diamant. Teda diamant je to čo vystrelia v afrike dynamitom a ked to obrusis a das tomu lesk a tvar tak je to briliant.
Nechcem sa ta dotknut, ale s cenou 200-300 strielas prekliate nizko. Zacinal by som niekde na 4 nasobku tejto hodnoty.
Nechcem sa ta dotknut, ale s cenou 200-300 strielas prekliate nizko. Zacinal by som niekde na 4 nasobku tejto hodnoty.
Toľko peňazí za symbol nedám. V každom prípade ďakujem za radu.
hovori sa, ze zasnubny prsten by mal byt hodnotou 3-nasobku tvojho platu 
skus kuknut tu
Hovorí sa veľa vecí. Dôležité sú oveľa inšie veci ako to, či zásnúbak je so zirkónom alebo diamantom a to koľko stojí. Možno, kto má vyšší príjem si to môže dovoliť, ale radšej ten rozdiel investujem do iných vecí.beardie napísal:hovori sa, ze zasnubny prsten by mal byt hodnotou 3-nasobku tvojho platu
Chcem vidieť koľko neviesť nosí zásnubák v hodnote 3-násobku platu ich snúbenca/manžela.
-
TommyHot
Addict
Postradam tu akekolvek racio. Nebolo by lepsie kupit prsten za spominane 2-3 stovky a za zvysok ist na 3-4 tyzdne povedzme na Bora Bora, alebo kdekolvek inde, kde sa normalny clovek dostane mozno 1-2x za zivot? Drahsi prsten spomienky na zasnuby imho nespravi krajsimi, ale spolocna dovolenka, alebo iny zazitok urcite.beardie napísal:hovori sa, ze zasnubny prsten by mal byt hodnotou 3-nasobku tvojho platu