prosím vás tak ma napadlo akú má vlastne funkciu kabínový filter? Nikde som sa dočítal že niektorí jedinci tento filter menia aj 2x do roka niekto tvrdí že raz za 2 roky je ho meniť uz neskoro a niekto tvrdí že by sa mal meniť až ked sa zníži prietok vzduchu v kabíne pri zapnutej ventilácii..Ja ale stále uvažujem či je tento filter naozaj potrebný v autách vo všeobecnosti..ako pochopím že treba vzduchový filter na to aby bol optimálny pomer zmesi a vzduchu v motore,pochopím že treba olejový filter aby v mazacom okruhu motora bol olej čistý,pochopím že treba aj palivový filter aby sa nedostávali do motora nejaké nečistoty z paliva ale pelový resp.kabínový filter?
načo?
kabínový filter
Re: kabínový filter
nie je taky drahy aby si ho nemohol vymenit, zachytava pachy, ktore sa nedostavaju do auta, pomaha proti roseniu okien a pomaha aj alergikom
Presne ako pise vyssie. Su dve varianty, jeden normalny a druhy s aktivnym uhlim. Ten s uhlim je lepsi pre alergikov a viac nici zapach.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Kazde auto ktore ma Klimu ma automaticky aj kabinovy vzduchovy filter. Tie ktore nemaju, tak maju minimalne predpripraveny priestor na montaz.
Ono menit ho je dost dolezita vec, lebo nie je nic hnusnejsie ako nastupit do auta kde ked pustim klimu/vetranie tak na mna vybehne stuchnuty smrad kvoli staremu navlhnutemu filtru alebo este lepsie, vystreli na mna kudol prachu, piesku, listia a pod ked sa tam vobec nenachadza.
Filter ci uz aktivny alebo pasivny nie je drahy a velmi prospieva k vyssiemu komfortu vo vozidle.
Ono menit ho je dost dolezita vec, lebo nie je nic hnusnejsie ako nastupit do auta kde ked pustim klimu/vetranie tak na mna vybehne stuchnuty smrad kvoli staremu navlhnutemu filtru alebo este lepsie, vystreli na mna kudol prachu, piesku, listia a pod ked sa tam vobec nenachadza.
Filter ci uz aktivny alebo pasivny nie je drahy a velmi prospieva k vyssiemu komfortu vo vozidle.