pohovor a moja uloha .
Re: pohovor a moja uloha .
To je sice pravda, ale prave v tejto oblasti najdes vela studentikov, ktori maju praxe dost, takze je z coho vyberat. Aj ked doba sa meni, pred 10timi rokmi si musel kazdy poradit takmer vylucne sam, pretoze internet a fora neboli velmi rozsirene. Tym padom sa dalo aj viac a efektivnejsie naucit, dnes uz vela ludi "vyriesi" problem tym, ze ho napise na forum, aj ked ide o nejaku zakladnu vec (tato tema je podla mna trochu ina, pretoze slo hlavne o pochopenie nejasneho zadania).
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hojko s tym zvelicovanim ohladom tych 50 ludi to nebolo z mojej ale konatelovej hlavy ,prax ja mam zial stres spravi svoje a robit 9 hodin bez prestavjy a s hnackou zo stresu v ten den to fakt nebola sranda 
Na co ti je v takej firme clovek, ktory vie z knihy co je to internet, ktory pozna poucky, ale nevie vypnut DHCP a nastavit pevne IP na sietovke?MuF napísal: nj typicke, kazdy by chcel nejakych studentikov co ich nemusi poriadne zaplatit ale hlavne nech maju aspon 10 rokov praxe!
Zlozit pocitac naucis aj cvicenu opicu, ale riesit softwarovy problem ta nauci prax.
Pomoc priatelom, rodine, instalacia u seba doma, pripadne aj sledovanie toho ako ludia pomahaju tu na fore
To je vyhoda prace s PC - prax ziskas aj bez toho aby si bol niekde zamestnany.
S takou praxou ako som napisal by si na pohovore zameranom na prax presiel bez problemov (mozno s absenciou databaz). Do CV napises Windows - pokrocily a zamestnanec na pohovore si ta uz preklepne. Samozrejme to nemusi platit vzdy, niekedy si pisu, ze vyzaduju prax x rokov, ale pri IT poziciach to nie je take caste ako v inych odboroch.
-
hojko
Site Admin
MuF: Nikde som nepisal, ze chce zamestnanca, ktory ma 10 rocnu prax vo firme s PC. Ale chce cloveka, ktory ovlada PC a vie riesit problemy, takato prax sa da ziskat aj doma dlhsim uzivanim PC. Nie je dolezite, ci si niekde robil alebo ci si ledva dokoncil strednu skolu, pokial vies pracovat a riesit problemy, tak v tom nevidim ziadny problem. A cudoval by si sa, kolko ludi nevie vypnut a zmenit spominany DHCP/static IP. Suhlasim s tym co pise GothaR, praxu prace s PC ziskas aj doma, je to uplne ina prax ako sa rozumie napriklad u chirugra ci ortopeda, ktory ziska prax jedine svojou pracou a operaciami v nemocnici.
-
p4ra
Redeemer
A len aby som doplnil kolegov. Chce to trosicku aj analytickeho myslenia, ktore mam pocit, ze mu chybalo pri rieseni uloh.
-
cORP.
Addict
p4ra sak uz sa ukludni ,to co mi chybalo alebo ci som bol nervozny je jedno ,postupil som dalej tak sa uvidi co tam bude dalej aj ked mi uz zacina liezt na nervy ze sa tam trepem treti den ,dufam ze teraz tam cely den nebudem ako tie dva ...
Vieš, čo je najhoršie? Že ak ťa náhodou príjmu, tak sa tam budeš musieť trepať 5 dní v týždni 
-
cORP.
Addict
ale nie zadarmo
-
p4ra
Redeemer
cORP., ja som uplne kludny. Len ti tu vykladam fakta take, ake su. Je na tebe, ako ich prijmes. Mam uz co to odpracovane spolu s niektorymi ludmi, ktori tu prispievali, takze by si to mal skor brat ako rady, a nie sa na to urazat.
-
Soviet
Darca
cORP. : Ak pojdes robit do prace len kvoli peniazom (kedze ti je vela tri dni kvoli ziskaniu prace v dnesnej dobe niekam prist zadarmo) a praca ta nebude bavit, tak to ti prajem pevne nervy. Keby som mal chodit do prace kvoli prachom, tak tu davno nepracujem, kde som momentalne. Nastastie ma moja praca bavi a tym padom nenadavam na vyplatu..
Cize nie vzdy ide len o prachy
Cize nie vzdy ide len o prachy
-
hojko
Site Admin
cORP.: Hadam nechces, aby ti preplatili este aj cestu za to, ze si vobec prisiel na pohovor. Pred dvomi tyzdnami bol kamarat, ktory pracuje ako casnik/veduci prevadzky na pohovore v Kempinksi Bratislava, kde podla ponuky na profesia.sk aj telefonate ponukali zaujimave podmienky, ako platove, tak aj ostatnymi vyhodami. Dosiel tam, najskor si pockal hodinu, kym skonci panom porada a potom mu ponukli zakladny plat 600 eur, co je na Bratislavu smiesne, nakolko 600 eur moze dostat v polovici 4-hviezdickovych hoteloch na Slovensku (a dokonca aj viac), pricom hotel nema ani ubytovanie pre zamestnancov. Presiel sa teda do BA, cesta autom a obed nebola lacna, 80 eur minutych a zistil, ze tam isiel zbytocne. Keby do telefonu povedali rovno plat, resp. problem s ubytovanim, tak mohol usetrit 80 eur. Predpokladam, ze ty si precestoval mozno 5 eur a aj tak sa tu uz stazujes.
-
cORP.
Addict
ok mozte temu lock, neurazam sa som tiez kludny ,len skratka mam tiez svoje nazory a tiez mi nejake nevyhovuju ,
a nerobit pre peniaze ? ta doba uz davno skoncila ked ludia pracuju lebo ich to bavi ,ak sa aj najdu je ich mozno 10% aj to je vela .
a nerobit pre peniaze ? ta doba uz davno skoncila ked ludia pracuju lebo ich to bavi ,ak sa aj najdu je ich mozno 10% aj to je vela .
-
Soviet
Darca
Keby si bol na urade prace, tak ti cestu samozrejme este na pohovor preplatia. Staci im bloky.
No ja ti poviem uprimne, nerobim pre peniaze, aj ked ma uz volali inde, odmietol som. Naco ist do firmy, kde to nefunguje a chodit domov nastvaty, ked clovek moze robit o kus mensi plat s viac vyhodami a vo firme kde to funguje? Domov ide spokojny a lepsie mu aj pivo chuti.
A by si sa cudoval o tych 10%
Mas trochu skresanu mienku. Ked ma predsa robota nebavi, tak ju robit nebudem, dam hned vypoved. Len slovaci nadavaju, ale aby nieco preto spravili, tak to uz nie. Vzdy ked clovek chce, tak si dokaze najst to, co ho bavilo. Teda nevravim, ze chodit do prace, lebo tam chodi rad, ale hovorim o tom aby clovek robil pracu, ktora ho bavi. A ked ho praca bavi, tak ho az tak plat nestve.
A kedy sa dozvies finalne riesenie ci ta beru a ci nie?
No ja ti poviem uprimne, nerobim pre peniaze, aj ked ma uz volali inde, odmietol som. Naco ist do firmy, kde to nefunguje a chodit domov nastvaty, ked clovek moze robit o kus mensi plat s viac vyhodami a vo firme kde to funguje? Domov ide spokojny a lepsie mu aj pivo chuti.
A by si sa cudoval o tych 10%
A kedy sa dozvies finalne riesenie ci ta beru a ci nie?
-
Grim
Darca
...súhlasím so Sovietom...ja tiež robím to čo ma baví a tiež to s peniazmi nieje ružové, ale mám mnoho iných výhod, ktoré by som nikde inde nedostal...takže patrím medzi tých "10%" a patrím tam rád...
Corp ale teraz robi v Tescu za smiesne peniaze a tak ho tato praca bude bavit aj zivit. Moznoze teraz nie je financne na tom tak, aby tri dni minal na cestu a jedlo, ved to aj tak zbytocne natahuju a komplikuju .
-
cORP.
Addict
v tescu uz nerobim ,momentalne som nezamestnany .... ,no to je jedno ,potom dam vediet ako to dopadlo ,dovtedy nema zmysel o tom nejako vaznejsie diskutovat . o tej praci vs praci ktora bavi to je na dlho 
Ten 15min pohovor mas kedy?
-
cORP.
Addict
zajtra