Obnova dat z externeho HDD

Informácie o software, ankety...
hacker300
Medium Expert
Medium Expert

Obnova dat z externeho HDD

Príspevok od používateľa hacker300 »

Prosim vas mam EXT. HDD s ktorym som normalne pracoval na svojom pc a po nejakom case kamarat ma poprosil ci by som mu vyzbrojil notebook tak som ho pripojil vsetko z neho nainstaloval ale ked som ho na druhy den pripojil zase ku svojmu pc tak uz sa nevolal A-DATA ale jednotka J a uz ho bolo treba preformatovat snazil som sa ziskat tie subory spat len som uz nemal k nim nijako pristup tak som ho preformatoval.
Viem v com je chyba aj som si o tom cital len mi prosim vas odpovedzte na otazky nizsie...
Skusil som pouzit program ACTIVE UNDELETE aj mi naslo nejake subory a dalo ich kazde zvlast do priecinka - AVI, MPEG, BMP... ale obnovilo iba asi z 400 GB len 60 GB a neobnovovalo velke priecinky, rary, subory - hry, hd video...

Za prve sa chcem spytat ci neviete ako to spravit tak aby ich obnovovalo do povodnych zloziek - aby vytvorilo napr. povodnu hru a nerozdelovalo subory do priecinkov podla pripon...
Za druhe ako obnovit vsetko nie len nejaku patinu - ako som uz povedal vynechalo velke subory. - licencia programu bola samozrejme plna....
Este doplnujuca otazka - mozem pouzit iny program ak spravi to co potrebujem lebo striedat ich je zbytocne... napr. GET DATA BACK NTFS alebo sa da vratit nejako cely HDD do povodneho stavu ?

Format je NTFS.

DAKUJEM vsetkym za pomoc.
typek61
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Obnova dat z externeho HDD

Príspevok od používateľa typek61 »

skus ho zapojit a daj si spravovat,spravca diskov
ak tam budes mat ten disk a bude z neho RAW

tak sa to da vsetko obnovit na iny disk :wink:

//ten program sa vola Easeus Data Recovery Wizard
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa rastikbart »

presne toto sa mi stalo minuli tyzden :-D

mas 2 moznosti:

1, linux http://www.howtogeek.com/howto/windows- ... -computer/

2, testdisk http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Step_By_Step

ja osobne som to riesil cez live cd linuxu 300 GB kopirovalo asi 8 hodin :( ale som rad ze som neprisiel o data. ak to ale nemas kam zkopirovat ta druha moznost je lepsia a rychlejsia. test disk ti opravy iba tu tabulku kde su informacie o suboroch na disku. ak to spravis dobre disk ti bude zase fachcit :wink:

ak to budes riesit cez linux nastuduj si nieco aj o RSEIUB http://www.brunolinux.com/01-First_Thin ... hants.html
hacker300
Medium Expert
Medium Expert

Cez ten EASEUS... som to uz obnovil len mal som tam rary - party spravene z velkych suborov lebo by ich v povodnom stave nepovolil skopirovat na externy hdd - hovorim o dobe ked fungoval ok...
Mal som 2 priecinky s tymito partami. 1 obnovilo v poriadku vsetko funguje rozbalovanie, atd... ale v tom druhom rary hadzu chybu - archiv ma neznami format alebo je poskodeny -
velkost a ine blbosti mam overene v tom to nie je. Len nechapem preco jedny hadzu chybu a druhe nie - neviem ci sa uz stym niekto stretol podla mna tam bude nieco malinko treba spravit len neviem co - ja sa este stym pohram - prikladam obrazky.

DAKUJEM.
Prílohy
Obnova dat z HDD a).jpg
Obnova dat z HDD b).jpg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

daj obrazky do prilohy to sa aj mne stalo asi sa poskodili alebo prepisali :?
inac mas priecinky ako kedysi ci porozdelovane podla obrazkov a rary a tak?
lebo ja som obnovoval presne s priecinkami :wink:
hacker300
Medium Expert
Medium Expert

Uz som to opravil a rovno cez winrar len to bolo asi 200 gb tak to robilo celu noc takze rary su opat funkcne - mal som nastastie zaznam pre opravu dat :D
Samotne rary sa nedali otvorit a tak opravit tak som si otvoril winrar oznacil ich a dal opravit. Dobre ze ma to napadlo. :D
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mne to pekne ulozilo do suborov.ty sa tam musel nieco ine dat asi :smt059
hacker300
Medium Expert
Medium Expert

Typek61 to mi v takom stave ako pises neobnovilo - mal som 10 gb videa, atd a tie sa nedali skopirovat na externy hdd pre velku velkost suboru tak som si ich rozdelil na 700 mb partov !!!
A pozor ty si myslis ze mi nejake subory obnovilo do tychto partov ale tie party ako som uz napisal som si ja niekedy vytvoril a dal tam takze uz tam boli !!!
Dufam ze sa chapeme. :D
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

inac v pc revue pisu akurat o tych stratenych data.
ak chces mozem ti to uploadnut na lamky cely casopis

08 vydavie casopisu :wink:

//autoeditácia príspevku (01 Dec 2011, 10:56)
takze takto som to myslel.mam taketo zlozky a pomocou toho programu som dostal presne taketo iste zlozky naspat a presne aj co v nich bolo :wink:

pokial ti to ulozilo vsetky obrazy,rary,videa a tak dalej do toho isteho priecinku tak si musel nieco ine dat
Prílohy
jjj.png
jjj.png (15.78 KiB) 5287 zobrazení
hacker300
Medium Expert
Medium Expert

Ja som obnovil vsetko :D tie rary bola iba polovica zvysok co som obnovil davam obrazok :

A dakujem za ten easeus moc si mi pomohol - videl som ze vacsina ludi aj na inych forach radi get data back ale stym som mal problem ako aj stymto - musim povedat ze easeus je najlepsi a velmi jednoduchy - DOPORUCUJEM !!! :D
Prílohy
Zvysok obnovenych suborov z ext. HDD.jpg
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

v pohode mne vela krat pomohol.tak som ti ho odporucil
Sparko

Príspevok od používateľa Sparko »

Nebudem zakladať novú tému tak obnovím túto. Stala sa mi taká vec, že som externý HDD pripojil k XBOXU a pri konfigurovaní to zmazalo všetky veci z HDD na ktorom boli že vraj dôležité veci ( xbox ani hdd niesu moje, robil som s tým prvý krát...) no a vlastne potreboval by som to dať nejako späť...poznáte nejaký overený program nato? Alebo nejaký iný spôsob nieje?
Za rady vopred ďakujem..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tem o obvnove dat z disku je tu minimalne 10, su tam spomenute aj programy: https://www.google.sk/#q=obnova+dat+site:hojko.com
Napísať odpoveď