Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Zaxman
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Zaxman »

my máme doma jednu 1.2 corsu , no o generáciu staršiu , sice je pravda že to bol dovoz z nemecka , a bolo to auto na zakázku , ciže nie ako seriove corsi , ale to sa jedna skorej u výbavu a komfort ciže to nemení nič natom že to auto je sakramentský držiak a fakt odporúčam , sice je pravda že teraz prišli nejaky závady, chcelo to novu spojkú,termostat ale zase to auto ma pomaly 300 000km a nejazdilo sa sním moc šetrnne
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Máte nejaké skúsenosti s autami značky FORD ? Mám možnosť kúpiť garážovaný Ford Mondeo 2.0 TDCI (niečo vyše 110 hp), combi, v koži, plne v elektrike, r.v. 2001 a najazdených má 130 000 km za 4000 €. Jedná sa mi o to, či tieto ročníky neboli nejaké kazové alebo proste nejaké Vaše odporúčania. Ja sa autami nezaoberám, no momentálne som nútený kúpiť auto a chcem, aby už bolo combi. Ďalej rozmýšlam nad Octaviou alebo Passatom. Moja cenová relácia je max 5000 € za auto + nejakých pár stoviek za poplatky. Ďakujem za názor.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

takto - za 3000 by som nevahal, s fordom a este k tomu v tdci totizto urcite nic nepokazis... urcite lepsie, ako jednotkova octavia alebo predrazeny passat... ale narovinu - 4000e by bolo pre mna vela, za 4000 zozenies kombik bez problemov aj 2004, akurat nie v kozi... v kozi je kombik dost problem zohnat, mozno preto dal taku cenu... prave vdaka tomuto je aj mozne, sa bude jednat o dovoz... ale ak si ochotny priplatit si za vybavu a je v naozaj dobrom stave, mozes ist smelo do toho...
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

TDCi neboli zle motory ale tieto starsie pred FL ked sa zacali srat tak to islo razne dolu vodou.. najcastejsie odchadzali dvojjhmoty, vstreky, cerpadla, turba.. proste vsetky najdrahsie veci.. preto by som asi osobne do starsieho TDCi nesiel.. tie km sa mi tiez nezdaju vecsina 10 rocnych dieslov maju cez 200 000km (existuju aj vynimky ale az tak vela ich nieje).. skor by som isiel potom do nejakej octavii TDi ci uz 66 alebo 81kW oba motory boli docela drziaky a vydrzali toho dost vela..
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Ja by som bral toho forda... mame ho ako sluzobne auto, ma najazdenych cez 350 000 a okrem oleja, tlmicov a koncoveho dielu vyfuku sa zatial na nom nemenilo nic. Octavie su taktiez oblubene u zlodejov...
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

350k ako iba s vymenou tych spomenutych dielov? To sa mi zda trosku nerealne...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Ano tak ako pisem... na motore nebolo robene nic(teda myslim ze sa cistila a plnila klima ale to skor koli prevencii nez koli tomu ze by nefungovala) Motor ma stale dobre hodnoty na EK, a tah ma dobry (v ramci moznosti). Hlavny dovod je ze s tym autom jazdia ludia ktory vedia ako s nim spravne jazdit a setrit ho...
Stoupe
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Stoupe »

zdravim pani, behom buduceho roka planujem kupit voz, tak sa pytam len informacne. Ake auto by ste odporucili do 10k, pripadne casom, aj do 15k? Auto by malo byt vyuzivane v meste a zaroven aj na dialniaciach. Co som pozeral, tak do 10k -> 1. Mercedes Eckovej rady
2. audi a4, 3. bmw rady 5 a tiez aj cisto nova octavka. Pri 15 000€ financom strope povazujem za naj volbu Lexus IS220d pripadne 250ku, benzin, s automatom. Dalej pripadaju do uvahy uz vyssie spomenute znacky, ale v porovnani s lexusom je interier dost chudobny (co som pozeral, tak bmw rady 3 sa vyrovna ISku len pri "nemalom" doplatku; octavka by mala byt vynimkou). vopred dik za rady & namietky

btw, este jedna otazocka. Ako velmi sa oplati brat auto zo zahranicia? napr. z Nemecka...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Stoupe: Podla mna to riesis priskoro, lebo buduci rok moze byt takto v decembri 2012, takze je to az o rovny rok, kde bude ina cenova ponuka. Audi A4 asi tazko porovnavat velkostou BMW 5 a Mercedes E, rovnako tak tazko k tymto dvom prirovnat BMW 3. Predpokladam, ze si uvedomujes, ze ked kupis Ecko alebo 5ku, tak budu mat najazdene mozno 150-200 tisic km a tak aj servisne naklady budu niekde inde, ako napriklad pri cisto novej Octavii, lebo bude otazka casu, kedy sa nieco pokazi a bude potrebne to opravit.
Stoupe
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Stoupe »

povodne som mal vsade bavoraky trojkovej rady, ale potom som to editol, no ako je vidiet, nie vsade. takze miesto bmw 3 -> bmw 5, ale zas na druhej strane podla niektorych for co som si rychlo prebehol, tak nemozem porovnavat bmw rady 5 s lexusom is 220d. kazdopadne, naklady na poistku a tiez aj servis su viacmenej dolezitym faktorom, takze by ma potesilo keby ste sucasne spomenuli aj ciastky za jednotlive zalezitosti ;) mimochodom, aj ked to nie je kriterium, ktore by malo nejaky extraa vplyv na vyber auta, ale nie su nahodou vyssie spomenute znacky az na lexus dost kradnute?
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Ja by som volil novu octavku
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Stoupe: Kradnutie aut je pekna vec, ale treba sa pozriet aj na cisla predajnosti a dovozu aut a potom si to vypocitat percentualne. Pretoze ak sa preda napr. 5 tisic Octavii, tak ak ukradnu 100 kusov, tak pre niekoho je to vysoke cislo. Ale ak sa preda 10 Cayanov a 5 ukradnut, tak si niekto povie, ze je to len 5 aut, ale fakticky ide o polovicu z tych predanych. To bol len taky maly priklad...

Zakonna poistka je jedno, tam velky rozdiel nebude a pri tej cene auta to nepocitis, ale havarijna uz bude o dost vyssia. Zo servisu je na tom najlepsie VW Group a teda Skoda alebo Audi, diagnostiku ma dnes kadekto, vela veci sa da objednat z eBayu, existuju rozne nahrady a pod., takze v tomto je to velke plus.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

za 15000e by som sa na oktaviu vybodol uplne. co slovači na tomto mokrom sne kazdeho prizdisráča príde také "uber"?... okrem toho nova oktavka za 15 tisic nebude mat ani adekvatny motor, ani adekvatnu vybavu. celkovo je to dost predrazene auto. ani priestoru pre posadku v tom neni nejako vela. mam taky neblahy pocit ze na 15tis. € zacina len motor 1.4tsi v zaklade.

Stoupe: tak ako ti povedal hojko... e60, w211 budu mat uz relativne dost nabehane a servisne naklady budu vyssie ako pri novom aute. vyber pekneho kusu je zakladom, 6valec v 525i je relativne bezporuchovy, vykonny a 200tkm pre neho nemusi byt absolutne nic, pokial je starany. pri jazde po meste na tom budu horsie napravy, auto je to velke a dost tazke. kazdy vieme aka je kvalita ciest. horsia vec je poruchovost aktivneho riadenia. trojka e90 s tymi napravami na tom bude rovnako ak nie horsie. smola že aj trojrocne MB C w204 je este dost drahe. je to najnovšia koncepcia a auto je skutocne vrchol segmentu. ale ktovie kde budu ceny o 6-9 mesiacov. samozrejme tieto auta by som kupoval iba v pripade, ze aj po kupe mi ostane este dost velky financny obnos na pripadne riesenie poruch.
17
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 17 »

Neviem co tu momentalne riesite, ale co poviete na toto? Pomer cena / parametre.

http://auto.bazos.sk/inzerat/10929592/N ... era-16.php
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

kilometre na neuverenie, fotene pri garazach takze predpokladam ze lak bude vo vynikajucom stave, velmi pekne zvonku, interier tak isto, velmi vdacne auto so spotrebou do 7l a s vybornym SR20 motorom, rozvodova retaz, ak ma tolko km ako ma mas takmer 150 000 km do vymeny...urcite ist pozriet!
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

tych garazi by som sa az tak nechytal kedze vidim nalepky KO tak to pravdepodobne bolo dovezene.. inak vypada dost dobre ako zvonka tak aj zvnutra tie km tiez na stav vypadaju ze sedia ale nato v akom je to auto stave mi pride dost pod cenu.. tak aby tam znahodou nebol nejaky hacik a inzerat tiez pozeram ze je na nete uz nejaky tyzden.. ale urcite to treba ist pozriet, vyskusat a podla toho sa rozhodnut..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

tie auta za taku cenu bezne chodia, videl som aj za viac ale to bola perla medzi perlami, skusim ten inzerat este najst ale nedavam tomu velku sancu
inac ak sa ti zda ze nesedia km a mas pocit (z majitela, z auta,..) ze boli ztocene z dovodu vysokeho najazdu, staci sa zapocuvat do motora, ma to retaz, takze bude chrastit, budes pocut ci niesu vytahane voditka alebo hydrostely ;)

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2011, 22:22)
tak nasiel som
http://www.nissanclub.cz/inzerat/prodam ... -vuz-12782
samozrejme motorovo je to niekde uplne inde ako 1,6 :)
17
Light Professional
Light Professional

Dakujem vam za komentare. Inak, ake ma to auto este ine vyhody okrem spotreby? Co sa vybavy tyka je na tom ako? Inzerent je tam pomerne skupy na informacie.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

vyhody oproti comu? je to stary klasicky japonec bez zasahu francuzov, spolahlive auto s rozvodovou retazou
17
Light Professional
Light Professional

Vyhody oproti inym autam tejto cenovej relacie resp. triedy. Aku to ma vybavu, napriklad?
Napísať odpoveď