pohovor a moja uloha .
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: pohovor a moja uloha .
Soviet ma z casti pravdu, ale obavam sa, ze v dnesnej dobe clovek robi v prvom rade pre peniaze, az potom pre dobry pocit, kedze je velakrat problem najst pracu, ale ucty (hypoteka, leasing, atd.) nepockaju.. Ale vseobecne suhlasim, ze clovek sa musi v praci citit dobre, inak bude chodit do nej aj z nej nahnevany. Ja som to mal donedavna tak, ale uz sa veci zmenili a nemenil by som teraz zamestnanie vobec, aj ked by prisla o nieco lepsia ponuka.
-
cORP.
Addict
to mate pravdu chalani ,ja som tiez zastanca toho aby clovek robil hlavne to co ho bavi ,no chcel som tym poukazat na to ze to v dnesnej dobe moc realne zial nieje ,preto aj budem ziadat realne ohodnotenie a nie nejake predimenzovane platove naroky ktore by mohli zavazit v tom koho vyberu .
Ked budes chciet 550e a druhy uchadzac co spravil pri pohovore to iste a zapyta si 430e, tak koho vezmu?
-
cORP.
Addict
sorac ale ten co si zapyta 430 bude ko*ot ,inak to povedat neviem ,mam inak dojem ze za kazdu cenu sa snazis vyvolat konflikt 
nie, má pravdu. trh práce funguje na podobnom princípe ako trh s tovarom či službami - môžeš konkurenta podliezť cenou.
jedina moznost ako si zaziadat viac a mat aj realnu sancu dostat viac je ta ze budes lepsi ako ostatni ...
ked dokazes to iste co iny a chces viac tak pohni rozumom a zistis ako to dopadne ...
ver tomu ze v dnesnej dobe je v urcitych regionoch problem sa zamestnat a ludia su ochotni za pracou dokonca cestovat niekolko 10 az 100 km a zarobit len par eur ...
ked si hned po skole tak si neskac neviem ako vysoko lebo veeelmi rychlo padnes na drzku ...
plno ludi co chodi na strednu si mysli ze skonci skolu a zacne zarbat pomaly 1500 eur len tak za nic ...
detto vysoka skola ... proste kym nemas prax mozes by rad ze ta vobec niekde vezmu ked neexcelujes v niecom ...
ak s tym mas aj tak problem tak sa priprav na to ze budes na urade ...
ked dokazes to iste co iny a chces viac tak pohni rozumom a zistis ako to dopadne ...
ver tomu ze v dnesnej dobe je v urcitych regionoch problem sa zamestnat a ludia su ochotni za pracou dokonca cestovat niekolko 10 az 100 km a zarobit len par eur ...
ked si hned po skole tak si neskac neviem ako vysoko lebo veeelmi rychlo padnes na drzku ...
plno ludi co chodi na strednu si mysli ze skonci skolu a zacne zarbat pomaly 1500 eur len tak za nic ...
detto vysoka skola ... proste kym nemas prax mozes by rad ze ta vobec niekde vezmu ked neexcelujes v niecom ...
ak s tym mas aj tak problem tak sa priprav na to ze budes na urade ...
-
cORP.
Addict
nechapem o co tu kazdemu ide ,povedal som ,potom sa vyjadrim ked otial pojdem ,teraz je to jedno a tato diskusia uz je uplne zbytocna ...
obelix ,nie niesom po skole ,mam prax , viem ake su platy a viem kolko si mam pytat ,uvidim zajtra co bude ,mimochodom na plat sa ma uz pytal aku mam predstavu na prvom kole ,keby mu to nevyhovovalo tak by sa neozval ,cize fakt sa uvidi o co tam pojde
obelix ,nie niesom po skole ,mam prax , viem ake su platy a viem kolko si mam pytat ,uvidim zajtra co bude ,mimochodom na plat sa ma uz pytal aku mam predstavu na prvom kole ,keby mu to nevyhovovalo tak by sa neozval ,cize fakt sa uvidi o co tam pojde
-
hojko
Site Admin
Tato diskusia nie je podla mna zbytocna, je to pekny priklad pekneho pribehu, ktoreho koniec este nepozname. A to co sa pise vyssie je pravda, konkurencia moze ist s nizsim platom a jedine co mozes oslnit s vyssim platom, tak to je komunikacia a skusenosti, proste sa musis vediet predat. Neviem odkial presne si, ale pokial nie si priamo z BA alebo TT ako mas v profile, ale si napriklad zo SC ci PK, tak tam to bude platovo ine. Poznam firmy, ktore v meste, ktore patri do desiatky najvacsich na Slovensku, tak pracuju ani nie za 400 eur mesacne, system bezny pocitacovej predajni, tj. otvaracie hodiny od 9:00 do 18:00 a jedna sobota v mesiaci, to je vsak bezna prax. Pokial mas skusenosti a vies robit, trebars opravovat elektroniku, zvladnes vymeny displejov na notebookoch, opravy tlaciarni (mechanicke chyby) atd..., tak tam sa da zapytat viac, pretoze radsej ti da zamestnavatel par eur navyse, nez by platil niekomu 20-30 eur za vymenu LCD, pricom on sam si za to zapyta 50 eur.
Len tak pre zaujimavost, v ktorom meste je ta predajna PC a aky plat v cistom si mu povedal???
Len tak pre zaujimavost, v ktorom meste je ta predajna PC a aky plat v cistom si mu povedal???
-
cORP.
Addict
je to senec ,ved ja som sem aj dal web tej firmy tak myslim ze nebol problem to zistit odkial je
a maju tam aj otvaracie hodiny predsa ,bral som to tak kedze v tescu ked som robil istu dobu bohuzial som zarobil 480 v cistom ,povedzme tych 500 aj gastracmi ,preto som si aj tu povedal ze chcem v rozmedzi od 500 v cistom v takom pripade ze po skusobnej trocha viac ,moja realna predstava na ktoru sa ma spytal bola tych 600 v cistom ,tolko som mal nastupny plat v ageme ,700 v cistom som mal ako clovek od klimatizacii ,cize som to nejako vyselektoval a povedal tak 
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2011, 11:23)
no ,idem na bus na pohovor ,kedze mi iny nejde pockam si v zime hodku ,drzte teda palce nech uz to dopadne akokolvek
//autoeditácia príspevku (02 Dec 2011, 11:23)
no ,idem na bus na pohovor ,kedze mi iny nejde pockam si v zime hodku ,drzte teda palce nech uz to dopadne akokolvek
Na fore si bol, ale info ziadne 
-
cORP.
Addict
z pohovoru som isiel k priatelke a domov som prisiel okolo 1 rano ,dnes mi forum neslo kvoli udrzbe cize sa sem realne dostavam az teraz vecer som tu bol na chvilku ale nechcelo sa mi to reisit , pohovor prebehol klasicky otazkami na telo ,klasicke psycho veci ako cim ste vynimocny a podobne ,aky prisnos pre firmu ste ,na akom mieste sa vidite o 5 rokov
to uz je asi cisto len na nahode ako sa rozhodnu ,stretol som minimalne 3 dalsich mimo mna takze je to loteria ktoru zial asi nemam sancu vyhrat ,neviem podla akeho vzorca budu vyberat
No s takym pristupom asi fakt nemas sancu
Ved toto su zakladne otazky na ktore sa treba pripravit a odpovede treba vediet aj spravne predniest aby si zaposobil 
-
cORP.
Addict
neviem sice o akom pristupe zas vravis ale dobre ,ja som na ne odpovedal dobre ,to ze vravim ze nemam sancu uz je len moja terajsia domnienka pretoze netusim kolko uchadzacov sa tam dostalo na to druhe kolo ,mozno sme boli len 4 a mozno nas bolo 25 ,videl som len jedneho predomnou a jedneho za mnou ,obaja taky nejaky laknuty pohladom ku zemi 
Aha, tak to som zle pochopil, ten tvoj predosly prispevok vyznel dost blbo v zmysle toho, ze si isiel na pohovor len tak a potom si ostal zmiereny s tym, ze nemas sancu.
-
cORP.
Addict
nie nie bolo to skorej mierene na pocet postupujucich o ktorom zial neviem povedat kolko ich bolo 
Musis dufat, ze ostatni pohovor pokazili alebo mali na praktickej casti horsie vysledky ako ty a mas to 
-
cORP.
Addict
sak to je to ,jeden moze byt lepsi ,viac uz nie kedze beru dvoch 
-
hojko
Site Admin
Ty daj hlavne vediet ako to dopadlo/dopadne a ci by nas teda miesto teba prijali do zamestnania, kedze prakticku cast sme spravili za teba 
-
p4ra
Redeemer
No, snad to dostane a nevypisovali sme tu nadarmo texty. 
-
cORP.
Addict
zobrali ma, nastupujem 4.1. dakujem chalani