Anglický bulldog - info
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
Anglický bulldog - info
Kedže už dlhšie uvažujem nad kúpou tohto psa, chcela by som sa opýtať či s ním máte niekto skúsenosti, alebo ak nie zrovna anglický bulldog tak aspoň či nejakého psa v byte máte, ako dlho býva doma sám, či neničí veci atď..
Pretože ja som dva dni v týždni v škole od rana az do pol šiestej a uvedomujem si že to je dost dlhá doba, tak chcem zistit, či je tu niekto natom podobne a ako to jeho pes znáša. Nechcem totiž aby trpel.
Pretože ja som dva dni v týždni v škole od rana az do pol šiestej a uvedomujem si že to je dost dlhá doba, tak chcem zistit, či je tu niekto natom podobne a ako to jeho pes znáša. Nechcem totiž aby trpel.
Re: Anglický bulldog - info
kazdy pes sa da vychovat na to, aby vydrzal sam v byte (mam aljasskeho malamuta a aj ked je vonku obcas ideme k znamym alebo na chatu kde je dnu aj cez noc). Chce to len cas. Musis postupne psa priucat samote.
Brat si domov psa je velke rozhodnutie, musis si uvedomit ze ten pes aj nieco prezije... cize treba rozmyslat minimalne na desat rokov dopredu... mozno dnes ti to vyhovuje ale mozno o 5 rokov ked budes uz pracovat ti to vyhovovat nebude... nechcem ta odhovarat ale psov som mal cely moj zivot a urcite aj budem chciet mat dalsich ked budem starsi, ale teraz kym nemam dom so zahradou, tak nad tym neuvazujem, robi to dost bordel v byte a pes ktory nic neznici neexistuje.... 
ked uz chces psa do bytu, tak si zozen nieco mensie, ved to musi byt trapenie pre takeho psa byt stale zavrety.
Ja si zase myslím že pes do bytu nepatrí. Sú zvyknutí na ľudskú prítomnosť a keď ju nemajú tak sú veľmi smutní a dokážu cely byt pretočiť naruby.
Osobne si myslím že idealne zviera do bytu je mačka, tej je úplne jedno či je tri dni sama alebo nie, a vyžaduje oveľa menej celkovej starostlivosti.
Osobne si myslím že idealne zviera do bytu je mačka, tej je úplne jedno či je tri dni sama alebo nie, a vyžaduje oveľa menej celkovej starostlivosti.
Velky pes v byte netrpi. Samozrejme ak je o neho postarane tak ako treba. Ak mas zahradneho psa, tak mu dat najest, pohrat sa, obcas aj von na dlhsie prechadzky ale bytoveho musis stale zamestnat, aby ti byt neznicil. Pes ktory sa nudi, si vymysli vlastnu zabavku
-
NoGoodAdvice
Medium Expert
M142 neviem nakolko poznáš psov, ale anglicky bulldog rozhodne nieje velký pes. Výškou je podobný Bíglovi. A držat Anglického Bulldoga vonku na dvore - skor to mi príde ako týranie, je to bytový pes ktorý zle znáša zimu. Viem čo to obnáša mat psa, u rodičov mám dvoch - jedného z nich som mala teraz u seba, preto som sa rozhodla spolocne s priatelom počkat, ked budeme mat viacej času. Možem povedat že do psov sa dost rozumiem, len som chcela počut nazory ludi ktorí MAJU doma takehoto psa a ich skusenosti...
Dunlop - spomínaš mačku, mačku sme mali a bola to hotová katastrofa. Uplný aristokrat, sral na nás..proste niečo úplne iné ako pes
Dunlop - spomínaš mačku, mačku sme mali a bola to hotová katastrofa. Uplný aristokrat, sral na nás..proste niečo úplne iné ako pes
Eh téma pre mňa, psíčkarku
Nezáleží na veľkosti psa, ale na tom, či vie majiteľ ako na neho, ako ho správne zamestnať. Každý pes je iný a nesúvisí to len s plemennou príslušnosťou. Ja som mala 9 rokov argentínsku dogu, z toho vyše 7 sme bývali v byte. Nikdy s ním nebol najmenší problém, jediné čo "upravil" boli dvere- sám od seba sa začal pýtať von tým, že si na ne zaškrabkal. A predsa len s takou labkou to zanechalo nejaké následky
Kamoška zas mala v byte nemeckú dogu a proste je milión ďalších ľudí, ktorí aj s väčšími psami žijú v byte a tým psom nič nechýba. Čo sa zas nedá povedať o tých, čo žijú na dvore štýlom krátka reťaz a minimálny výbeh 
Buldoga do bytu uplne vpohode, ale aj celkovo psa. Dlhe desatrocia chovame psov, mame rodinny dom s obrovskou zahradou a vonku mame iba dvoch, ostatni su bytovy. Nazor, ze pes patri na dvor do budy a nie do bytu nie je nicim racionalne podlozeny.
S tym vencenim sa priprav, ze ak si ho zoberes ako 8 tyzdnove stena, tak budes s nim musiet lietat von, aby si ho naucila rezimu vencenia. Dospeleho psa vencit 3x denne, pricom idealne raz denne na dlhsiu prechadzu alebo vybeh, nech sa zamestna fyzicky aj dusevne. Ak sa mu hlavne ako stenatu nebudes venovat a nechas ho cely den zavreteho, tak on sa zamestna sam tym, ze bude obhryzat topanky alebo nabytok.
Ak budes potrebovat akykolvek vycvik pre svojho psa, tak sa mi ozvi cez SS.
S tym vencenim sa priprav, ze ak si ho zoberes ako 8 tyzdnove stena, tak budes s nim musiet lietat von, aby si ho naucila rezimu vencenia. Dospeleho psa vencit 3x denne, pricom idealne raz denne na dlhsiu prechadzu alebo vybeh, nech sa zamestna fyzicky aj dusevne. Ak sa mu hlavne ako stenatu nebudes venovat a nechas ho cely den zavreteho, tak on sa zamestna sam tym, ze bude obhryzat topanky alebo nabytok.
Ak budes potrebovat akykolvek vycvik pre svojho psa, tak sa mi ozvi cez SS.
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Tak nasa Megan, na zaklade ktorej priatelka tuto temu otvorila je s nami uz doma nejaky ten cas. Ma 4 mesiace. Je ucenliva, co je super. Zakladne veci, ako "miesto", "lahni", "sadni" uz ovlada. Problem je stale vencenie. Nenaucila sa, ze sa to robi vonku a nie doma, ale este je na to asi mala, tak to chce cas. Co sa tyka obhryzania, tak uz sme prisli o casti barovych stoliciek v kuchyni, kusok steny, zarubne poskrabane.. Ale myslim, ze ked vyrastie sa to da do poriadku, a vsetko bude OK. Myslim si, ze pes moze byt pokojne v byte, len to chce viac starostlivosti, ako ked je vonku.
Para: len neurob taku chybu ako my: nevymienaj poskodene veci kym sa pes uplne neodnauci ich nicit 
Ale naozaj drzim palce, nech sa psikovi dari
Ale naozaj drzim palce, nech sa psikovi dari
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Jasne, do toho sa nepustim skor. Potom len nazbierat stovecky a opravovat.