Rada ohladom RAM
Rada ohladom RAM
Dorby den chcel by som sa opytat na temu RAM-ky...Kupil som si 2GB ddr3 1333 MHz a chcem ju hodit na tych 1333 MHz.
MHz frekvencia mi ukazuje cez program CPU-Z>
DRAM Freqency:266 MHz
V biose mi pise:
If you adopt DDR3 1333
pls. adjust jumper set
MB before aplly it.
For FSB1333 CPU
FSB1 =2-3
Ako zvysim tu RAM na 1333 MHz?
MHz frekvencia mi ukazuje cez program CPU-Z>
DRAM Freqency:266 MHz
V biose mi pise:
If you adopt DDR3 1333
pls. adjust jumper set
MB before aplly it.
For FSB1333 CPU
FSB1 =2-3
Ako zvysim tu RAM na 1333 MHz?
Re: Rada ohladom RAM
Keby sme tak vedeli aku mas dosku 
Ramky mas zapojene v tych modrych slotoch?Skus prehodit na doske taky modry jumper nad nim je napisane FSB1 su tam take tri koliky ak ho mas tak ze spaja prvy a druhy tak ho daj tak aby spajal druhy a treti alebo naopak..aj ten bios ti to pise FSB1 2-3 
jj...Ramka zapojena v modrom slote - DDR3_A1...To FSB1 som nasiel
Cim to ma spajat??? mne tam nicim nespaja 
zakruzkoval som ti to na obrazku
tam co vidis to zakruzkovane take modre to sa vola jumper tak to vytiahnes a znova to das naspet tak aby to spajalo 2a 3ti kolik
boze uz neviem ako to mam vysvetlit
Ak to tam nemas tak pohladaj v krabici od dosky alebo si kup alebo ja neviem
ale najprv vypni PC odpoj od elektriny az potom fusuj 
jj...Mam tam nieco take ale modre [Obrazok 1.]...
A mam to vybrat ako na tom obrazku - Obrazok 2. ? Staci to len vytiahnut a dat naspet aby to spajalo 2 a 3 kolik?
A mam to vybrat ako na tom obrazku - Obrazok 2. ? Staci to len vytiahnut a dat naspet aby to spajalo 2 a 3 kolik?
- Prílohy
-
- 1260108620eEBZL3.jpg (20.2 KiB) 610 zobrazení
-
- 13019904690qj6bT.jpg (15.87 KiB) 610 zobrazení
ano presne tak 
Vsetko suhlasi ako som napisal?
tak potom zajtra sa pustim do toho
ale stale nechapem ako to ma spajat 2 a 3ti kolik 
musis to dat tak aby to nespajalo prvy a druhy pin ale druhy s tretim ako je to na tomto obrazku
Aha
boze ja som vzdy myslel ze tam su 4 piny
... a tam su 3 takze 2 s 3tim uz chapem vdaka
Mne to na doske spaja 1 s 2 ked je v takej polohe ako na predchádzajúcom obrazku
ano na tvojej doske to spaja 1 s 2 a prehodis to tak aby spajalo 2 s 3 este jeden priklad 
Super vdaka
...Keby tu takych ludi bolo viac ako ty
...Co vedia a chceju poradit
...Vdaka este raz ked to prehodim uz normal bude ist na 1333 Mhz? cim to mam vybrat pinzetov staci?
aby som to moc nepritlacil 
Mozes to kludne vytiahnut a zastrcit aj prstami alebo pinzetou.Potom pozres v CPU-Z karta memory DRAM frequency a mala by byt 667 ak nebude treba to niekde v tom biose prehodit.Inac vsetko je popisane v manuali od dosky len treba citat 
Ok dik za cenne rady
... Zasluzis si KARMA
...Ale inak ja mam 1x 2GB nie ako ty myslis 2x 1gb, tak nieco sa zmeni ? malo by ukazovat 1333 MHz nie?
DDR (Double Data Rate) využíva na prenos dát aj nábežnú aj dobežnú hranu jednej periódy hodinového signálu, čím dosahuje zdvojnásobenie prenosu dát to znamena 667MHz x 2 prevody za jeden takt = 1333MHz
rozumiem....takze potom v CPU-Z by malo byt 667 MHz... A mam prehodit ten jumper aby spajalo 2 s 3tou?...Inak tu je ta ramka co mam http://datacomp.sk/ddram3-2gb-kingston- ... 96859.html