WIFI

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

WIFI

Príspevok od používateľa matoH12 »

zdravím
mam taky problém (skôr otázku) doma chytám wifi chytám 3 čiarky ked tam bol nastavení kanál 1 alebo 2 tak išlo normálne pripojiť a tiež íst na internet ale keďže teraz tam je kanál 13 tak ma nepripojí alebo prípoji a mám výkričník keď pozriem IP tak je čudná skúsil som nastaviť staticky ale aj tak ma nepusti na internet a ani do administrácie rútru. silu signálu mám takú istú. Zaujímalo by ma prečo ma nechce pripojiť ked je iný kanál
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: WIFI

Príspevok od používateľa hojko »

Aky mas dovod na zmenu kanalu??? Zmena kanalu nema vplyv na pridelenie IP adries, problem bude inde, napriklad aj v tom, ze ta nepripojilo k sieti.
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

ja viem nepripojilo ma ale ked tam bol kanal 2 tak kludne ano a teras nie ? (nejaký tupec zmenil kanál na nezaheslovanom wifi a mna len zaujima prečo ma nepripoji) a pripojit by ma malo kedže mám 2-3 čiarky signálu v programe od wifiny hlasi 47%
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

To, ze je wifi nezaheslovana, teda nepouziva WEP alebo WPA kluc neznamena, ze sa da pouzivat. Staci, aby admin nastavil MAC Access List a mas problem, pretoze pripojit s sieti dovoli len zname MAC adresy, ktore tam definoval. Okrem toho mohol vypnut DHCP a nastavit pevne IP adresy, takze ich treba rucne nastavit.
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

pevne IP som som skušal nastavil ale nepomohlo šifrovanie alebo filter MAC neviem či bude mat dal som ping na IP rutra a vkuse e nemohlo pripojit vipisuje len male vypdky su že začne komunikovat ale je tam dlha odozva aj 2000ms takže jedine čo som postrehol je zmenení kanal z 2 na 13
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Oskenoval si si siet, ked si si nastavoval IP??? Kludne mohol pouzit ine IP, trebars router a zaroven aj ako brana je na 192.168.100.100 a v tom rozmedzi bude mat pridelene aj IP adresy. Tym padom je samozrejme, ze si nic nemohol pingnut a ani sa pripojit na router. Zmena kanala moze ovplyvnit signal a rusenie, nie vsak toto co popisujes. Je proste jasne, ze mu doslo, ze sa niekto pripaja na jeho router a tak si tam dal najskor filter MAC adries.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nazvat tupcom niekoho kto si chrani svoj net :-) Pre mna si tupec ty, lebo si ho nevies zaplatit.
matoH12
Medium Expert
Medium Expert

ja mám aj svoj net ale je mobilný a keď niesom doma tak net beriem zo sebou a ked chce niekto ist na net tak nemá de tak preto tak to je. Inač blokovane nieje skúšal som na inom mieste a išlo normálne mňa by jem zaujímalo že keď zmením frekvenciu (kanál) na 13 (2472mhz) tak je taky rapídny pokles výkonu skúšal som aj na svojom rútri a ledva som vykryl svoj byt
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Kanal 13 je v rozsahu kanalov c. 9, 10, 11 a 12. Kanale, ktore sa vzajomne nerusia su 1, 6 a 11, niekde sa udava aj kanal 12 a 13. Preto ak nieco bezi na tychto kanaloch, moze dochadzat k ruseniu, rozsah kanala je 22MHz. Na internete najdes urcite graf prekryvania, frekvencie, co to k ruseniu..., taktiez mohol majitel preniest router na ine miesto, znizit vykon zariadenia atd...
Napísať odpoveď