Je to dobry netbook
Re: Je to dobry netbook
Áno, za 330€ s OS je to dobrý kus. Ako zakaždým vytiahnem niečo nové, sám mám podobný či rovnaký proces AMD dual-core C-50 a hoci sa to tvári honosne, veľa od toho nečakaj. Svižná práca s netom, filmy, office, muzika a bodka.
noo super veď oto mi ide svižná rýchlejšia práca s netom pozeranie filmov(to mám v obľube aj seriály) a office malo by to stíhať aj 3 a viac otvorených dokumentov či? Ja len že som mal starý PC s jednojadrovým 800MHz procakom a stíhal aj 7 a viac otvorených dokumentov. Hlavne nech je ľahký a ľahko prenosný a dlho vydrží.
Však o to ide, čím slabší máš procesor tým lepšia je výdrž. Tak to je skôr o ramke by som povedal...
Moja bežná práca je otvorených cca 10 tabov v Chromov (včetne náročnejších ako Gmail, Facebook, G+, Youtube + "pracovné", často v pozadí i sťahujem), do toho mi hrá hudba cez banshee alebo VLC a pracujem s cca 3-5 dokumentami naraz. Stíha. Na druhej strane, ale zároveň musím dodať, že pracujem na Ubuntu, ktoré je šetrné k systémovým prostriedkom, rozhodne šetrnejšie ako Windows. Mal som možnosť porovnať na 3 notebookoch čo s nimi spravil prechod z W na U...
Moja bežná práca je otvorených cca 10 tabov v Chromov (včetne náročnejších ako Gmail, Facebook, G+, Youtube + "pracovné", často v pozadí i sťahujem), do toho mi hrá hudba cez banshee alebo VLC a pracujem s cca 3-5 dokumentami naraz. Stíha. Na druhej strane, ale zároveň musím dodať, že pracujem na Ubuntu, ktoré je šetrné k systémovým prostriedkom, rozhodne šetrnejšie ako Windows. Mal som možnosť porovnať na 3 notebookoch čo s nimi spravil prechod z W na U...
bude, myslim ze 12" je pre teba idealna volba, akurat pri 12" ti klesa vydrz baterie v porovnani s 10" asi o polovicu, na nejake 3 - max 3,5 hodiny
Ja mám 11,6 a držal 6-7 hodín po kúpe.
na tomto http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1215b-cerny-d274984.htm píše max 8hod takže by mal držať tak 5 hod vpohode pri práci na nete a občasnom počúvaní hudby alebo pozretí videa na youtube a este ten AMD čo má ten asus čo som sem teraz dal je lepší ako intel atom N550?
begbeee: a teraz ti kolko drží
begbeee: a teraz ti kolko drží
moj nikdy tolko nevydrzal
ani na power save a jas na minime, dokonca aj pri vypnutom wifi vydrzi max 4,5 hod
teraz bateriu pouzivam iba v skole a doma fungujem na napajani a vychutnavam si asus super hybrid engine nastaveny na super performance mode
teraz bateriu pouzivam iba v skole a doma fungujem na napajani a vychutnavam si asus super hybrid engine nastaveny na super performance mode
Myslím, že predajca uvádzal 8-10 čiže tých 6-7 vydržal, raz som sa dostal až na hranicu pracovného času, t.j. prišiel som do práce, nechal som ho bežať a keď som odchádzal ešte som ho musel vypínať
Ale zas nesedel som za ním nonstop, čiže mne držia dobre.
Po pol roku myslím, že tých 5,5 hodiny stále dá. Ale o baterku sa starám, t.j. keď nepotrebujem napr. doma alebo mám možnosť pichnúť do e. siete, tak ju vyberám a snažím sa ju udržiavať v chlade.
Po pol roku myslím, že tých 5,5 hodiny stále dá. Ale o baterku sa starám, t.j. keď nepotrebujem napr. doma alebo mám možnosť pichnúť do e. siete, tak ju vyberám a snažím sa ju udržiavať v chlade.
Tak všetkým vám ďakujem za rady, nakoniec som sa rozhodol pre http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1215b-cerny-d274984.htm je to asi najlepšia voľba. No a ešte by som sa chcel spýtať, ten procak v tom netbooku v kombinácii s tou grafikou v ňom zvládnu aj full hd video?? V popise píše že hej ale je to len popis tak... to bude úplné maximum čo by sa na ňom robilo tak vopred dik za odpovede.
//autoeditácia príspevku (05 Dec 2011, 19:26)
No a ešte vidím že má klávesnicu kde sú tlačítka od seba oddelené je takáto klávesnica lepšia niekde som čítal že hej tak sa len pýtam.
//autoeditácia príspevku (05 Dec 2011, 19:26)
No a ešte vidím že má klávesnicu kde sú tlačítka od seba oddelené je takáto klávesnica lepšia niekde som čítal že hej tak sa len pýtam.
Full HD sa urcite nemysli kvalitne .mkv, s tym nepocitaj, ale kvalitne hd avicko by to prehrať malo
noo mne nejde o super full hd len aby bolo dobre vidieť na film alebo serial no a ta klavesnica ako je to s ňou??
co s klavesnicou, celkom dobra.. neprehyba sa, klavesy dostatocne od seba, podsvietenie sice nema ale pise sa celkom dobre
a mas aj cisla na "numpade" ale nemaju svoje vlastne klavesy ale spolocne s pismenkami (ze nie iba hore nad QWERTZ....)
a mas aj cisla na "numpade" ale nemaju svoje vlastne klavesy ale spolocne s pismenkami (ze nie iba hore nad QWERTZ....)
veď toto aby sa neopotrebovala veľmi rýchlo
neopotrebovala?
v akom zmysle...mam ho rok a nieco a zatial super
v akom zmysle...mam ho rok a nieco a zatial super
ako moj kamarat ma lacnejší notebook no a tlačítka sa mu zasekávajú a prehýba sa mu celá klávesnica tak preto
-
rastikbart
Medium Star
a co si myslite o tomto? pomer cena/vykon. pouzitie = vacsinou office a nejake specialne programy v praci, internet, film , hudba a kedze ma HDMI tak obcas by so z neho pustal 1080p
http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1215b-cerny-d264923.htm
popripade poradte nejaky notas max 14" HDD aspon 500GB cena max 420 E
http://www.alza.sk/asus-eee-pc-1215b-cerny-d264923.htm
popripade poradte nejaky notas max 14" HDD aspon 500GB cena max 420 E