Problém s Wi-Fi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
relisys
Amateur
Amateur

Problém s Wi-Fi

Príspevok od používateľa relisys »

Zdravím mám problém s Wi-Fi . Mal som internet ale Wi-Fi nebola zaheslovaná .Tak som išiel na 192.168.2.1 stránku routru aby som si ju zahesloval a dal som si heslovanie WPA+PSK . Dal som si normalne heslo (napr. 12345678) ale ked som sa skusil potom pripojiť na internet cez wi-fi tak sa pripojil a mal som aj dobrý signál ale ked už som dal prehliadač tak mi nechcelo načítať stránku . A problém je aj v tom že sa mi teraz nedá ísť ani na to 192.168.2.1 aby som to vráťil naspäť . Ďakujem za odpoveď
vladenko007
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém s Wi-Fi

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Prepoj PC z routrom cez sieťový kábel a malo by ťa to pustiť cez IP do nastavenia routra.
Ak nie tak ho resetni ale potom budeš musieť všetko zas nastaviť.
relisys
Amateur
Amateur

prepojit som skúšal ale aj tak nešlo a ako ho resetnem prosím ťa ??

//autoeditácia príspevku (03 Dec 2011, 19:23)
a ešte čo všetko budem museť nanovo nastaviť jako pomocou install CD alebo to nebudem potrebovať ? Čo budem museť nastavovať ?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Router resetnes malym tlacitkom niekde na jeho spodku. Ziadne cd netreba, robi sa nastavenie cez prehliadac, nastavit budes potrebovat co tam je, nejde to z hlavy povedat.
vladenko007
VIP
VIP

Ako to že nešlo? Napíš presne čo si spravil a čo nešlo.
Dôvodov môže byť veľa. Ak si napríklad pripojil router k PC a zadal IP adresu routra musí od teba chcieť meno a heslo. Ak áno a ty ho zadáš a nepustí ťa ďalej kvôli zlému heslu tak ho resetni. Ak ti ani nevyskočí okno z menom a heslom tak môže byť aj zlý router prípadne vadná sieťová karta a dokonca aj poškodený kábel.
Takže pokial si sa dostal???
relisys
Amateur
Amateur

mne pred tym ako som nenastavil to heslo na wifi islo v pohode ani meno a heslo nechcelo proste som dal 192.168.2.1 a hned naskocila ta stranka. Ale ako som na tej stranke nastavil heslo ma wifi tak to nejde ani s pc kde je router napojeny . Proste napise stranka sa nenasla. A cez wifi ma pripoji a tam nejde internet voec ale signal je a pise ze som pripojeny ale prehliadat nejde.
vladenko007
VIP
VIP

Už si tu za ten čas mohol napísať aspoň aký máš router prípadne IP.
Za prvé ho skús resetnúť. Vzadu stlačiť tlačítko reset aspoň na 7-10 sekund. Záleži aký router máš.

Ak máš pripojený router kablom k PC tak ti musí svietit diodka na routry LAN alebo prípadne port kde máš kábel zapojeny 1-4 (joooj neviem aký maš typ) Ak nesvieti povedal by som že buď sieťovka alebo router sú vadné.
Prílohy
reset verizon fios router.jpg
relisys
Amateur
Amateur

uz som nasiel aj to reset tlacitko len som ho este neresetol ja sa chcem teraz spytat ze co sa stane ked ho resetnem? Stlacim to tlacitko vipne a zapne sa router a pojde mi aj internet hned alebo sa bude muset nieco nastavit najprv? Ak ano tak co prosim

//autoeditácia príspevku (04 Dec 2011, 18:10)
router mám Belkin N+ wireless
vladenko007
VIP
VIP

Podľa modelu čo si napísal tvoj IP není t-com (jedine že máš pred ním modem) takže nepotrebuješ zadať prihlasovacie meno a heslo k internetu. Po resetu by mal teoreticky fungovať internet ked budeš pripojený k routru káblom. Wifi bude pravdepodobne po resetu neaktívne a treba ho nastaviť.
relisys
Amateur
Amateur

ok díky skusím to najprv doma lebo hento je u jednej kamaratky ale mame take iste routre tak to skusim najprv doma . Diky zatial
Napísať odpoveď