Zdravím,
Chcem sa spýtať ako je to s kompatibilitou medzi routrami ktore maju slot pre USB 3g modemy a samotnymi USB 3g modemmy.
1. Povedzme ze by som chcel vyuzit ZyXEL Prestige 660HN-F3Z na ktorom by bola klasicka DSL konektivita. Tento router ma ale tzv. 3g backup vdaka ktoremu vie prepnut v pripade vypadku DSL na 3G modem zastrceny v USB. Ma stym niekto skusenosti?
Tieto 3G modemy v pripade pouzitia priamo na PC vyzaduju instalaciu driverov, softwaru, zadania PIN. Ako je to riesene v pripade pripojenia cez taketo routre ?
2. V rumunsku mam par ludi ktory potrebuju byt pripojeny na net. Od vodafonu, tam mame zakupene opat taketo USB 3G modemy. Bohuzial sa casto stava ze USB prestane fungovat. Chcel by som preto radsej prejst na system, kde bude jedno taketo USB zariadenie pripojene k modemu, a to bude rozvadzat internet na jednotlive PC cez WIFI. Otazka je ci si mozem u nas kupit akykolvek 3G modem, do ktoreho tam vlozim SIMku (respektive pripojim USB 3g dongle) a ci sa spojenie musi niejako konfigorovat, alebo musim vyuzit iba zariadenia ktore mi ponuka rumunska telefonica.
Vdaka za akekolvek napady a vysvetlenia.
Zdielanie pripojenia z USB 3g modemu / routre
Re: Zdielanie pripojenia z USB 3g modemu / routre
najdi si na stranke http://www.zyxel.sk alebo zyxel.pl alebo na iných doménach popis produktu.
Popis produktu musí byť priamo od výrobcu zyxel - následne hľadaj 3G, alebo sa pozri do user guide.
Napríklad moj vytipovaný zyxel - má na stránke výrobcu zyxel.sk presne uvedené, ktoré modemy sú podporované.
Huawei 169, 270 atď... Takže ak modem bude podporovaný zyxelom malo by ti to ísť. Problém mi robí len jedna vec - alebo
teda starosť - zyxel stránka píše o použitej technológii pri jednotlivých podporovaných modemoch - problém je že sa spomína len HSDPA pri Huawei modemoch - z toho potom usudzujem, že problém by mohol byť - keby modem nemal signál HSDPA mal by iba EDGE a to by potom nešlo?
Takže na stránkach výrobcu musíš hľadať ak nenájdeš napíš na support možno sa odpovede dočkáš.
//autoeditácia príspevku (20 Dec 2011, 15:30)
no ak ťa to ešte zaujíma táto problematika pozri sa na FAQs na zyxel.sk
http://www.zyxel.sk/web/support_knowled ... 0908175941
je tam spomenutý aj záložný internet so zyxel produktmi
Popis produktu musí byť priamo od výrobcu zyxel - následne hľadaj 3G, alebo sa pozri do user guide.
Napríklad moj vytipovaný zyxel - má na stránke výrobcu zyxel.sk presne uvedené, ktoré modemy sú podporované.
Huawei 169, 270 atď... Takže ak modem bude podporovaný zyxelom malo by ti to ísť. Problém mi robí len jedna vec - alebo
teda starosť - zyxel stránka píše o použitej technológii pri jednotlivých podporovaných modemoch - problém je že sa spomína len HSDPA pri Huawei modemoch - z toho potom usudzujem, že problém by mohol byť - keby modem nemal signál HSDPA mal by iba EDGE a to by potom nešlo?
Takže na stránkach výrobcu musíš hľadať ak nenájdeš napíš na support možno sa odpovede dočkáš.
//autoeditácia príspevku (20 Dec 2011, 15:30)
no ak ťa to ešte zaujíma táto problematika pozri sa na FAQs na zyxel.sk
http://www.zyxel.sk/web/support_knowled ... 0908175941
je tam spomenutý aj záložný internet so zyxel produktmi