mirak2 napísal:nejak som nepochopil to pridelenie floridskeho juhu ku kanadskemu severu
tiež sa mi to zdá také čudné,asi kvôli malému počtu priradili aj juh
// inak v konferencii C myslím si že Boston nemá v súčasnej forme nejakého silného protivníka,možno trochu Florida
No mne by sa to ako fanúškovi Colorada aj malo páčiť, pretože Colorado ako mladé mužstvo, ktoré prechádza generačnou obmenou kádra bude mať v konferencii prestárnute tímy ako Calgary, San Jose a čoskoro aj Vancouer, v ktorom všetko stojí a padá na dvojčatách a výkonoch Luonga, ktoré už majú 31 rokov a už dlho žiariť asi nebudú...Ale nový systém NHL vo mne nevyvoláva prílišne sympatie. Coloradu pribudne do konferencie namiesto defenzívnej Minnesoty ešte defenzívnejší Phoenix a celkovo so súpermi s terajšej pacifickej divízie Colorado nemá priaznivú bilanciu asi ani s jedným z mužstiev. Avšak pri potenciály, ktorým Colorado disponuje vďaka svojmu mladému mužstvu, sa môže stať pravidelným účastníkom vyraďovacích bojov do nejakých 3 rokov, v čo verím a čo by znamenalo návrat k pozíciám zašlej slávy.
Hnevá ma však to, že ubudne klasických derby zápasov, ako napr. Colorado vs Detroit, či iné. Tiež sa mi nepáči spôsob akým sa má postupovať v play-off po druhom kole, keď dôjde k určeniu víťazov konferencii a oni sa majú dohodnúť medzi sebou ?, to snáď nie...
btw. Pokiaľ ide o Colorado začína sa špekulovať o odvolaní Head Coach Joea Sacca, údajne najvážnejším kandidátom na post hlavného trénera je Patrick Roy...konečne niekto, kto by mohol prísť na to, ako poskladať lepšie zostavu a využívať potenciál Cody McLeoda ako powerforvarda vedľa Duchena a Stastneho.
Absolútna konina. Ale tak čo by sme mohli čakať od Bettmana, že?
Jediná vec, čo sa mi na tom páči, je kvázi-divízne playoff, čo by malo podporovať derby zápasy.
Po druhom kole sa GM's dohodnú kto-s-kým v treťom? Som jediný, ktorý si myslí, že niečo nie je v poriadku?
__
Ináč Phaneuf iný hit zas nasadil...
mirak2 napísal:nejak som nepochopil to pridelenie floridskeho juhu ku kanadskemu severu
Čudné, asi chcú nechať tímy z NY a New Jersey v jednej konferencii. Ale ešte väčšia blbosť bolo to: http://en.wikipedia.org/wiki/2008%E2%80%9309_KHL_season (KHL 2008/2009) a aj terajšie divízie v MHL sú robené dosť čudne...
Skôr by som povedal, že chcú zatraktívniť hokej na juhu. Predsa len ak na Floridu budú cestovať také svetové bašty hokeja ako Canadiens či Maple Leafs....
Ono tam na Key Weste či Pointe či kde trávi dôchodok dosť starých paprdákov zo severu...
//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Tootoo inak práve dostal 2 zápasy stop za hit na Millera v bránkovisku a ešte k téme:
kto bude dostávať Clarence Campbell Bowl a Prince of Wales Trophy keď budú 4 konferencie...?
Je logicke, ze NY, NJ a okolite muzstva chcu nechat spolu, je to taka klasika. Kam ale pridelit tie dva timy z Miami??? Mna nic nenapada, jedine to skusit spojit ku NY a tie potom nejak rozdelit, ale to uz opat smerujem k prvej vete tohto prispevku.
Napr. NYI, NYR a NJD vymeniť za Buffalo a floridské tímy... Ale je pravda, že takto rozdelili jednu divíziu a mojim návrhom dve (ak nerátame Winnipeg).
Už som o tom prečítal tonu analýz a všetko vyzerá tak, že:
a) Phoenix do roka končí, pravdepodobne už počas offseason - Quebec, Hamilton, maybe Hartford...
b) Veľmi skoro sa dočkáme novej expanzie NHL o 2 teamy
_
Vy si viete predstaviť, že po druhom kole si sadnú GMs 4 víťazných teamov z konferencií a dohodnú sa, že kto s kým? Lebo zatiaľ na to nie je systém a vyzerá to na toto...
Prečo, veď keby bola expanzia o dva tímy, v NHL by ich hralo 32 a tak by mohli byť rozdelení po 8 v každej konferencii a aj teraz tie nové konferencie kopírujú Východnú a Západnú konferenciu, takže 3. kolo play-off by hrali proti seba víťazí dvoch konferencií na východe a dvoch konferencií na západe.
Po druhom kole budeš mať 4 víťazov konferencií. Zatiaľ nie je určený kľúč podľa ktorého budú zaradení do dvojíc. Ak si myslíš, že na základe počtu bodov, tak nie. Plán je, že generálny manažéri klubov sa stretnú a dohodnú sa kto s kým
Je možné, že uvidíme finále Tampa - Pittsburgh.
Treba prestať uvažovať v intenciách Východ a Západ. 4 konferencie v súčasnom znení a so zverejnenými pravidlami znamenajú smrť modrého a červeného erbu v NHL.
mirak2 napísal:mam pocit, ze cela nhl nemoze vystat to, ze bruins maju Pohar...ze si to kupili, ze chara je zabijak, ze mali vypadnut v prvom kole...ci sa mi len zda a len ludia na fb su ako dementi?
mirak2: V NHL tvrdia muziku kanaďania, myslím tým hlavne mienkotvorné subjekty t.j. média a aj fanúšikov (ktorí sú najpočetnejší, najhlasnejší a najviac sa zaujímajú).
Boston si pohneval komplet obe pobrežia Kanady - Montreal (západné) hitom na Paciorettyho, Vancouver (východné) Pohárom, navyše strápnili ich hlavné hviezdy. Pripočítaj k tomu ôsmy "kanadský" team Buffalo a Lucicov hit na Millera a je vymaľované
1) Gáborík dosiahol svoj 300. gól v 670 zápase.
2) Eliáš dosiahol svoj 348. gól a stal sa historickým lídrom Devils vo všetkých hlavných ofenzívnych ukazovateľoch
348 gólov; 497 nahrávok; 845 bodov...
Majo Hossa je po dnesnej noci 4. najproduktivnejsi hrac celej NHL, 11. najlepsi strelec, 13. najlepsi nahravac, 8. v rebricku +/- a taktiez 8. v statistike p/g ked Marian ma 1,12 bodu na zapas
snad mu to vydrzi