Cavte mam (pre mna) velky problem. Mam problem s HDD. Pri starte notebooku mu to trva strasne dlho. disk blika a pravidelne jemne skripe teda asi odchadza ale: Mam 2 particie C (system) a D. Rano som sa vedel dostat na obe cize videl som co mam na C aj na D a chystal som sa zalohovat potrebne veci len som nemal cas. Vecer ked som chcel zalohovat robilo nejake aktualizacie a restartovalo. Nasledne spustilo windows a pred tym ako naskocilo WELCOME a plocha naskocila cierna obrazovka a zacalo robit nieco na Dčku nejake veryfying ci co (malo to 3 casti to verifying). Ked to dorobilo hodilo mi to normalne plochu. A potom ma uz nepustilo do D a ziada formatovanie (do C v pohode ale tam mam len system). Rozhodol som sa teda kedze som laik, ze znovu preinstalujem windows a snad to pomoze (windows 7). No a zrazu ma zarazilo ze mi ukazalo na vybratie instalacie 2 particie tu Cčkovu a čo ma nahnevalo aj Dčkovu ale ta ukazovala 300 GB free space of 300 GB. To akoze je prazdna? Ziadne formatovanie som nerobil. A pritom rano som sa tam v pohode dostal. Jedine co robilo disku problem bol start windowsu ale potom uz pekne slapal. Uz ked je PC nakopnute tak nie je problem mozno pri nejakej narocnejsej prace s diskom ale nic viac. Je nejaka moznost zachrany dat na disku? Dakujem
//autoeditácia príspevku (06 Dec 2011, 17:34)
Ked nan kliknem tak na stavovom riadku je pisane ze: Stav funkcie BitLo... VYPNUTE. Neviem co to znamena. Ked kliknem na C tak dole v stavovom riadku je je pekne velkost, volne miesto gracike zanzornenie zaplnenia atd. A to graficke znazornenie zaplnenia Dčka mi neukazjue nikde. Iba Cčka
Neviem sa dostat na HDD v NB
Re: Neviem sa dostat na HDD v NB
Osobne by som spustil nejaký live Linux, napríklad Ubuntu, čo to povie tam.
hej presne to mi povedal jeden cez net. Stiahol som si teda ubuntu live 10.11 a spustil z CD. Tam mi ukazalo systemovy disk s velkostou aku ma mat a potom dalsi a v nom bola len nejaka zlozka boot a v nej podzlozky a nejake exe suboriky v kazdych v tych podzlozkach. Moje ulozene veci tam neboli ani len velkost pisanaDenco napísal:Osobne by som spustil nejaký live Linux, napríklad Ubuntu, čo to povie tam.
Mal by si tam vidieť 2 partície, ako aj na Windowse. Iba nebudú označené písmenkami (C, D). Jedna z nich mala byť aj to tvoje Dčko. Ak tam ale nie je, tak pravdepodobne už asi nebude vôbec. Možno by nejaký program dokázal pod Windowsom odtial dostať dáta, netuším však aký. Snáď sa nájde niekto, kto ti taký poradí.
Asi takto to vyzera, ked nato kliknem. A 4 obrazok je co ukazuje sprava pocitaca cez ovladaci panel a co ukazuju vlastnosti D oddielu. Na jednom je akoze cely disk free a na druhom nejaka blbost. A to ze disky som mal pred pouzivanim naformatovane NTFS a teraz je to D zrazu RAW.
-
Mrk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
podobne sa spraval moj externy hdd, predtym nez siel do kytek, tiez tam boli data a potom, zrazu akoby ani nebol naformatovany
skus ho prezret cez HDtune, mne tam vtedy naslo asi milion vadnych sektorov a uz som vedel ktora bije
skus ho prezret cez HDtune, mne tam vtedy naslo asi milion vadnych sektorov a uz som vedel ktora bije