zadné koleso-geometria?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zadné koleso-geometria?

Príspevok od používateľa dekarbon »

Ja sa ospravedlnujem ze tu furt zakladám témy ale vzyd sa nájde nejaká tá otázka:) Mno ide o to že sa mi uz viackrat v priebehu trištvrte roka čo jazdím podarilo bud nabehnuť zadným pravým kolesom na obrubník pri vyberaní zákruty alebo som pri vyberaní zákruty zavadil tým kolesom o obrubník.a chcem sa spýtať či je možné žeby sa na aute nejako poškodila týmto geometria..Auto zatial neťahá ani do strany ani nič nevibruje ale bojím sa že môže byť niečo s geometriou aj ked to asi nebadám lebo predsa to auto má svoju váhu má svoju kinetickú rýchlosť ked sa tieto veci stali..je mi jasné že som si mohol rozseknut pneumatiku ale tak každý raz začínal jazdiť a nikto z nás niesme dokonalý aa ja som bohužial z tých ktorým to trvá trocha dlhšie než zvládnu aspon ako tak jazdu autom....hoci uz mám nabehaných skoro 13000 km furt to neije ono aa z času an čas sa mi stanu taketo veci mno..:(
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: zadné koleso-geometria?

Príspevok od používateľa hojko »

Samozrejme, ze sa mohla poskodit geometria, standardom je ale problem na prednych kolesach. Okrem toho sa moze poskodil lozicko, rameno a kadeco ine...

PS: Skus si v klude precitat druhu vetu a potom sa pozri na rozlozenie klavesnice, nejak ti tam preskakuju pismenka.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

jo máš pravdu,písal som rýchlo to zato..opravím to
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

Ja som počul že sa to testutuje tak : že sa rozbehneš na aute , pustíš volant a zabrzdíš , ak je všetko OK auto by malo stále isť rovno aj pri brzdení , samozrejme neskúšat priamo v premavke , radšej niekde na parkovisku alebo na nerušnej ulici

ale zase či to funguje aj na zadne kolesa alebo to plati len pre predne to už neviem , za vyskúšanie nič nedaš
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zaxman: Pokial mas jedno z kolies nafuknute odlisne, tak to nie je dobra metoda. Pretoze ak fukas napr. predne kolesa na 2.3 a zadne 2.2, tak v pripade praveho predneho kolesa nafuknuteho na 2.2 ta logicky stiahne na pravu stranu. Preto ak to chces skusat touto metodou, tak najskor si skontrolovat tlak v pneu. Dalsim faktorom moze byt brzda, nerovnomerne opotrebovanie brzdy sposobi iny ucinnok brzdy a teda na jedno z kolies moze posobit vacsia sila, takze ta opat moze tahat mierne do boku. Testuje sa to skor tak, ze das volant do rovnomernej polohy, potom ho pustis a sledujes, ci ta niekde netaha - problemom v takomto pripade moze byt okrem zleho tlaku v pneumatikach aj chybne nastavenie nulovej (rovnomernej) hodnoty volantu. Pokial je tam odchylka napriklad 2 percenta, tak sa ti vobec nemusi zdat, ze ti auto taha do boku, ale digitalna geometria ti vsetko odhali. Ist pred zimou na geo moze byt zbytocne, pretoze pri tych jamach, ktore su u nas na ceste tam treba ist opat aj po zime, pokial si chytil nieco vacsie.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Chcem sa ešte opýtať že či je potrebné nejako s výnimočnou prioritou meniť silentbloky všeobene na autách? je to nejako zvlásť potrebná výmena keď to berieme z hľadiska bezpečnosti v aute? alebo len tam ide o to že ak ich vymením tak mi len stúpne komfort že to nebude vŕzgať a podobne búchať a tak.. neviem ale aj čo je na tom pravdy,kamarát mi spomínal že ak to nevymením tak sa mi môžu zle opotrebovávať( nerovnomerne ) pneumatiky. vďaka
Napísať odpoveď