Startovanie cez startovacie kable !
Startovanie cez startovacie kable !
Zdravim!
kamaratovy zdochla baterka tak sme startovali z mojho focusa tddi a ked som prepojil kable tak ako som napojil kabel na moju baterku tak sa ozval mali pukot. druhykrat ked som prepojil uz nebolo pocut... co to mohlo byt ? POISTKA ? mam kazdu jednu teraz kontrolovat ? vsetko funguje len ma to znepokojilo ! este jedna vec minus som nedal na kostrou ale oba MINUSY som spojil ! velky problem ?
kamaratovy zdochla baterka tak sme startovali z mojho focusa tddi a ked som prepojil kable tak ako som napojil kabel na moju baterku tak sa ozval mali pukot. druhykrat ked som prepojil uz nebolo pocut... co to mohlo byt ? POISTKA ? mam kazdu jednu teraz kontrolovat ? vsetko funguje len ma to znepokojilo ! este jedna vec minus som nedal na kostrou ale oba MINUSY som spojil ! velky problem ?
Re: Startovanie cez startovacie kable !
ked si pripajal minus k minusu na vybitu baterku tak doslo k zaiskreniu, to je to prasknutie co si pocul, za istych okolnosti by prave tento jav mohol sposobit vznietenie vyparov z baterie, preto sa odporuca pripojit minus na kostru vybiteho auta, ale za normalnych okolnosti sa nema co stat
Vždy som pripájal minus na minus a nejako mi uchádza pointa kostrenia o karoseriu, keďže samotná batéria je ukostrená cez mínus o karosériu.
Určite si to omylom neprepojil minus na plus? Vtedy by som očakával praskanie.
Určite si to omylom neprepojil minus na plus? Vtedy by som očakával praskanie.
Podla mna to bolo dorovnanie potencialov zeme u oboch aut.
Auta su na pneumatikach izolovane od zeme, takze ked sa prepoja ich "uzemnenia" tak to zaiskri.
Nieco podobne ako ked sa dotknes klucky dveri a "kopne ta".
Auta su na pneumatikach izolovane od zeme, takze ked sa prepoja ich "uzemnenia" tak to zaiskri.
nie nie praveze mi to nezaiskrilo to by som si vsimol lebo bola tma, ten zvuk isiel niekde od spodu motora...len ma zaujimalo co to mohlo byt ale to uz asi nezistim 
noone napísal:Podla mna to bolo dorovnanie potencialov zeme u oboch aut.
Ty pises a ani sam nevies o com...
Ak ta baterka bola úplne mŕtva, je možné, že sa tam čosi prebralo k životu ako si to zapojil. Nejake relé alebo krokovy motorček sa dal do spravnej polohy.
ale ten zvuk siel z mojho auta kde baterka bola v OK stave !
takto nic nevyriesis, ak si nie si isty, daj ho na diagnostiku, ak nic neukaze nechaj to tak...