Kuriér DPD

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Kuriér DPD

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Zdravím,

chcem sa spýtať ohľadne doručenia kuriérskou službou DPD.

Je kuriér pri doručení povinný ísť priamo "až pred dvere" príjemcu, ako je uvedená dodacia adresa na štítku? ... a normálne dajme tomu zaklopať a opýtať sa... či niekto nemá prevziať balík

Pretože pravdepodobne kuriér pred doručením sa len snažil zavolať na kontakt uvedený na zásielke (mobil na príjemcu), nechcelo sa mu nikde zastavovať ak to nemal isté a označil príjemcu ako nezastihnutého.
Ten ale len nepočul zvonenie,no na danej adrese bol. (to isté aj pri druhom pokuse o doručení)

z DPD VOP "Ak nie je možné zásielku pri
prvom pokuse o doručenie dodať, zanechá o tom zasielateľ príjemcovi písomné oznámenie." - to znamená, že kuriér musí na tú adresu aj fyzicky prísť, aby mohol nechať aspoň v schránke oznámenie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Problem - kurier DPD

Príspevok od používateľa beardie »

Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

nechcel som tam hneď volať, aby som nevyzeral ako blb, keby som kecal nejaké voloviny... preto som sa skúsil opýtať najprv tu.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Preco blb? Ked si doma a on povie ze si nebol zastihnutelny, tak sa treba ozvat.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Mas dvihat telefon, takto to funguje odjakziva. Stacilo mu zavolat ked si si vysimol neprijaty hovor a ak by nebol uz v inom meste tak by ti zasielku urcite doniesol.
Alebo si jeden z tych zaostalych ludi co nedvihaju nezname/clear cisla, lebo ich asi nahana ruska mafia ci co?

Kurier nieje postar, tie telefonnne cisla sa tam nevypisuju pre srandu.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Kuriéri ti vždy najprv zavolajú, či si doma, aby ti mohol doručiť zásielku (aspoň mne sa to tak vždy stalo, a to som objednával cez rôzne spoločnosti, dokonca aj kuriér z Pošty mi zavolal, či som doma) Teraz pred vianocami majú extra veľa roboty, pretože veľa ľudí si objednáva veci pod stromček z netu. Skús sa vžiť do jeho kože, že sa dotrepeš pred vchod s LCD televízorom, zazvoníš a nikto nebude doma. Zavoláš na uvedené tel. číslo a zákazník ti povie, že je v robote/ na nákupe a že príde za dve hodiny... (priblíženie z tej druhej stránky) Každopádne zavolaj do DPD a poinformuj sa.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som to myslel tak, ze treba cim skor volat spat, pripadne na dispecing, aby zistili kde sa nachadza a ci este moze dojst v dany den. Na druhej strane ak maju spomenute, ze kurier musi nechat pisomne oznamenie, tak by ho mal nechavat.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som totiž posielal balík zákazníkovi. Zákazník by nemal problém si vyzdvihnúť zásielku priamo z depa, lenže jemu nenechali ani oznámenie o tom, že tam niekto bol a pokúsil sa doručiť balík. (majú to vo VOP)

+ je to služba, za ktorú si platím, tak od toho aj niečo očakávam.

Energy00: tak pokiaľ by sa trepal s LCDčkom, tak si myslím, že by šiel najprv zaklopať, aby zistil či tam niekto teda je.
A navyše moje balíky majú rozmery max 20*30cm a nevážia viac ako 1kg. Všetko sú to zásielky max na území SR - keby si bol predajca a zasielaš to na opačný kraj zeme napríklad do Kanady, kde ťa poštovné bude stáť dajme tomu 30-40€ a kuriér nenechá príjemcovi ani lístok a tebe sa vráti zásielka.... tak si 30-40€ v mínuse.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Lubenečko: A posielal si balik do Kanady s postovnym 30-40 eur, ked to tu pises???
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Hojko: a je v tom nejaký rozdiel? uviedol som to ako príklad. Takto som "stratil" ja len 4€.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ano, je v tom rozdiel 36 eur.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Ako ty vieš v akej som ja situácii finančnej? Je mi dobré každé euro. Čo ak sú pre mňa 4€ toľko, čo pre iného 40€ ?

Takže ak by sa to zas opakovalo mám to riešiť až to bude presahovať sumu 40€ ?
Stalo sa mi to už druhý krát (1. krát asi pred pol rokom).
Ďalšia vec bola, že jeden balík som mal v poriadku označený - lepia sa štítky tlačené cez ich program, takže písmom to nebolo... adresa bola správna (dedinka pri Bratislave). Tak mi ho najprv poslali do Slovinska, odtiaľ sa im vrátil, lebo si uvedomili, že to bolo zle vyhodnotené, ale na výpise dobierok pre platbu som mal zaúčtovanú sumu cca 20€ za dobierku do Slovinska !
Gangy
Darca
Darca

Ak nesplnili obchodne podmienky ta sa stazuj a narokuj si vratenie penazi. A zakaznikovi povedz nech laskavo dviha telefony.

A ak si tych 20€ za dobierku do slovinska zaplatil tak ma napada asi 3000 sprostych poznamok na vysku tvojho IQ.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Samozrejme že nezaplatil. Ale išlo o to, že to naúčtovali úplne v pohode napriek tomu, že to bola ich chyba.

Už to riešiť, ani rozoberať ďalej nemusíme, pretože hneď v prvom komente sa to začalo uberať úplne iným smerom ako bola položená moja otázka.
Gangy
Darca
Darca

Zmen kuriera, v depe v tvojom okrese evidentne pracuje nejaka polodementna banda.
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Čakám už na výpočet ceny u UPS.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak pridam aj ja problem s DPD. Priatelka nieco objednavala na Vianoce v polke minuleho tyzdna, vo stvrtok ci piatok jej dosla SMS sprava, ze zasielka je vybavena a bude dorucena v pondelok. Kedze nebola v piatok a cez vikend doma, sadlo jej to, nemusela nikoho otravovat a aspon sa nikto nedozvie co objednavala. V piatok poobede jej vola kurier, ze stoji u nej a nech si nachysta sumu na zaplatenie. Povedala mu, ze prec a ze podla SMS mal prist v pondelok alebo ze nech pride na miesto na ktorom sa prave nachadza (bolo to priblizne 40km mimo). Od odvetil, ze mal malo roboty a tak to priniesol hned, kedze nie je doma, tak jej hodi do schranky listok a ma sa stavit po to v depe (priblizne 30-40km od miesta bydliska vo vedlajsom meste v ich depe), ze on nikde nejde.

Tento postup kuriera sa mi zda nestandardny, pretoze tam byvaju pokusy o dorucenie, u DHL su to 3 pokusy, DPD asi tiez bude na tom podobne. Navyse kurier je plateny od poctu dorucenych zasielok a uspesnosti.

Vseobecny obchodne podmienky:
3.7 Ak nemožno zásielku doručiť ani opakovane, doručí zasielateľ zásielku späť príkazcovi. Tým však nie je dotknutý nárok zasielateľa na
odmenu za poskytnuté služby.

Z toho mi plnie, ze kurier sa ma skusit opakovane spojit s adresatom a ak sa to nepodari, ostava balik podla inych podmienok uskladneny v depe a potom sa odosiela spat odosielatelovi.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

urcite by som sa obratil na sefa depa, pripadne by som zavolal na infolinku
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Problem - kurier DPD

Príspevok od používateľa badboy007 »

Ja mám dobrú skúsenosť s DPD. Včera mi volal a mal som mobil off. Tak som mu o 20 minút zavolal a on vraví, že je už ďaleko a príde ak tak zajtra, lebo ma vela prace. Nakoniec sme sa dohodli a povedal, že sa vráti. Myslím, že bol dosť ochotný...

Btw asi majú mrte práce, nemal vôbec dodávku DPD a týpek vôbec nebol oblečený ako dpd kuriér čo bežne ku mne chodí :D .
Napísať odpoveď