Lenovo G570 Muxless problem
Lenovo G570 Muxless problem
Zakúpil som si tento notebook asi pred mesiacom a zo začiatku som bol veľmi spokojný. Avšak posledný týždeň bol pre mňa utrpením. Notebook sa začal zvláštne správať. Obsahuje prepínateľnú grafiku ATI HD 6370 a Intel HD Graphics. A tu je môj problém. Všimol som si, že pokiaľ je v prevádzke grafika Intel tak je vyťaženie procesora 1-3% čo je v celku normálne. Avšak ak aplikácia prepne na grafiku ATI vyťaženie procesora stúpne na ~30% a pod túto hranicu neklesne nikdy. Počítač je tympádom značne spomalený čo mi prináša tažkosti. V správcovi úloh je všetko v poriadku tympádom nieje možné vysledovať ktorý proces to spôsobuje a či je to vôbec spôsobované nejakým procesom alebo chyba je niekde inde. Skúšal som obnovu systému cez Lenovo One Key Recovery avšak ani po troch pokusoch sa problém neodstránil. Akonáhle nainštalujem ovládače VGA problém sa začne prejavovať. Ventilátor ide na 40% svojích pracovných otáčok vkuse a vyfukuje teplý vzduch. Spozoroval som aj občasný výpadok systému a modrú obrazovku smrti s hláškou atikmpag.sys