Kupa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
barbaronan
Expert
Expert

Kupa TV

Príspevok od používateľa barbaronan »

Caute, chcel by som poradit s kupou LCD TV. Jedine poziadavky su minimalne 32 palcov a co najlepsi pomer cena/vykon. Max okolo 300e. Dakujem za kazdu radu. BTW, sorry ak je tu na to nejaka poddiskusia, avsak nenasiel som ju, pripadne prosim moda o vlozenie do spravnej diskusie, thx.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kupa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Za 300€ sa toho veľa vymyslieť neda, najlepši je asi LG 32LK530 alebo PHILIPS 32PFL4606H.
barbaronan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa barbaronan »

Dik, asi pojdem do LG 32LK530
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

Nebudem zakladat novu temu ...

-max strop sa mi vcelku kolise od 300 do 600eur ...
-kupovat budem pocitam niekedy v polovici januara cca
-chcem nieco vecsie ako 32 palcov
-samozrejme full HD
- LED LCD alebo plazma , tu niesom este celkom rozhodnuty kedze co som cital tak nove plazmy sa vcelku polepsili so spotrebou
-chcem to prepojit cez HDMI s PC ... takze aspon 2ks HDMI
-som vcelku fanusik techniky cize urcite by ma potesilo keby sa cez usb vstup dalo toho co najviac prehrat a dalsie bonusove funkcie
-DLNA

- viem ze este mam casu ale chcem si aky taky prehlad spravit co mozem ocakavat ... urcite tych 600 je maximalny strop ... ale zas neznamena to ze musime ist celkom blizko ku tej hranici ... hladam proste co nalepsi pomer cena/kvalita

-teraz asi taka mierna hlupost ... ale niekde som to uz pred rokom videl taku funkciu co sa tykalo hlasitosti a reklam ... neviem ako su na tom dnesne telky alebo ci to vtedy nebol marketingovy tah ale keby telka dokazala hrat rovnaku hlasitost stale by to bola pre mna mega funkcia ... narazam na zvysovanie hlasitosti pri reklamach v tv a v poslenom case aj v archivoch nasich televizii ...

-zatial primane pozeram po znackach ako LG a Samsung ... ale obe maju tych modelov pozehnane ... jedine co ako tak pochopil je u samsungu prichadza ovela kvalitnejsia obrazovka az od 6000 rady v kazdej uhlopriecke ...
-potom ze nove LG maju pasivne 3D ale nejaku recenziu som nenasiel ... vcelku sa mi to papierovo pozdava ale zeby som bol nejako mega fanusik 3D to zas nie ... ale tak trochu do buducnosti treba mysliet ...

dakujem za kazdu radu ... urcite by som bol rad keby ste mi len nepostovali ktory model ale aj vysvetlenie preco ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Obrazovo najlepši model do 600 € je asi najskôr Panasonic TX-P42G30E resp. s 3D Panasonic TX-P42ST30E. Za obrazovo porovnateľne LCD musiš zaplatiť viac.

- funkciu automatickeho vyrovnavania hlasitosti najdeš asi u každeho modelu.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

ta druha sprava ma potesila ...

oba tie modely sa mi pozdavaju aj ked su nad hranicou na take alze ... ale skor ma zaskocila spotreba ktora je 2x vecsia ako ta ista znacka aj uhlopriecka len LED LCD ...

ta druha plazma :
TX-P42ST30e
Údaje o spotřebě:
Maximální spotřeba: 295 W
Typická spotřeba: 123 W
Spotřeba ve Stand-by: 0,3 W

TX-L42E3E
Spotřeba:
Jmenovitá: 109 W
Průměrná: 89 W
Pohotovostní režim: 0,25 W
Energetická třída B

som nejako myslel ze tie rozdiely su mensie ... fu keby prislo vyuctovanie tak by som asi infarkt chytil ...

Inak o Panasonicu som ani nerozmyslal ... pozeal som skor po vyssich radach od Samsungu al LG ako som spominal ...
tak cakam na dalsie rady ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nejakych 20-30 wattov rolu nehra. To ťa z biedy nevytrhne. Môžeš mať aj nižšiu spotrebu, ale za cenu horšieho obrazu. Alebo mať rovnaky obraz ale za vyššiu cenu a tam tu vyššiu cenu nižšou spotrebou nesplatiš. Vždy je to nejake ale... to už ale musiš vedieť sam, čo je pre teba prvorade. Či obraz alebo spotreba.
Ta plazma nežerie o nič viac ako CRT. Takže si nijako nepohoršiš.
Môžeš sa poobzerať po plazmach od LG a Samsungu, ale tam nižšiu spotrebu nedosiahneš. A s LCD si zas obrazovo pohoršiš, navyše sa veľmi na hranie (ak to chceš aj na to) nehodia kvôli vyššiemu input lagu.

Alza je na TV predraženy obchod.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

hmm ... tak pri maximalnej je to rozdiel skoro 180W co je uz dost silny rozdiel ...

1.takze pri plazme si mozem nastavit ako pekny obraz chcem a to bude ovplyvnovat spotrebu ? lebo som z toho nejako mimo ...

///no ide o to ze ja novy televizor nenahadzam CRT ale vlastne pridavam do domacnosti ... (skusim pohladat nejake prepocty alebo nieco aby som sa dokazal k nejakym cislam dopracovat)///

2.s imput lagom je nejaky problem pri LCD ? viem ze pri plazmach tiez niekedy bol ...

3.chcem sa na tej telke aj hravat ... momentalne asi len futbal a podobne srandy a mozno casom aj viac veci ... neviem si to nejako predstavit na hry typu Battlefield 3 ... prislo by mi to trosku velke a musel by som ubrat z detailov... neboleli by z toho oci ?

4.takze ked sa chcem aj hrat tak mam plazmu vynechat ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

iTu maximalnu spotrebu ale absolutne neries. To je len uplne maximum, ktore je tv schopny odoberat. K tomu sa nikdy nepriblizis ani zdaleka. V priemere sa bude spotreba pohybovat do 150 wattov. Zalezi na nastaveni. Kazdy riesi 30-40 w rozdiel v spotrebe tv, ale ze X spotrebicov doma zerie ovela viac uz do uvahy neberie nik. O PC v zatazi ani nehovorim ten ide kludne aj vysoko cez 300 wattov. Toto fakt nikdy nepochopim. Riesenie ako neplatit vela je v setreni celkovo, nie v tom, ci si kupim tv s o 50 wattov nizsou spotrebou. Ak mas vysoke ucty, toto ta nezachrani.
Plazmy maju minimalny input lag, co sa o lcd povedat neda. Zalezi na konkretnom modeli. Niektore su na tom priserne, napr. prave tie 3D LG. Najlepsie su na tom Sharp a Panasonic.

Oci by ta mohli boliet ak si citlivy na blikanie obrazu. To si vies overit v kazdej predajni ci to na plazme vidis. Ak nie, nie je dovod aby ta boleli oci. Ked ta nebolia z crt ktore blika ako stroboskop, nemalo by ani z toho. O velkost nejde, rovnaka uhlopriecka je rovnaka uhlopriecka ci uz na plazme alebo na lcd. A tam hra rolu pozorovacia vzdialenost. Od 42" tv sa nestoji pol metra, ale dalej. To nie je 24" monitor. Teda detaily znizovat je kravina, proste si ssdnes dalej.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

ok tak v kategorii 500 az 600e mam vcelku jasne ... cital som recenzie a suhlasili s tvojimi tvrdeniami ...
aj ked par ludi sa balo vypalovania obrazu ... no to co som cital mi prislo skor ako hlupost a ze sa to mozno stavalo na starych plazmach co mali nonstop nejaku reklamu pustenu
potom niekto pisal ze na hry sa velmi plazmy nehodia ... dalsi pisal ze v pohode tie novsie typy

tak ci onak pred kupou by sim si aspon polhodinku na drzaka posedel v predajni s nejakym mojim zdrojom obrazu alebo nejako si to preskusal ... osobne mi vadi blikanie crt uz ... ako aj lcd napriklad co mame v praci pri vyssej zatazi el.siete zacne blikat /zapnem rychlovarnu k./.... som nejako zvyknuty na vecsiu uhlopriecku mojho samsungu 22... preto nerad pracujem ani na notebookoch ... bolia ma z toho oci

na ten 3D plazma model si musim este viac utriedit myslienky ci vobec chcem ist do 3D a podobne ...

dobre a keby sme mali ist do nizsich kategorii ? tam to asi uz bude o LED LCD nie ? tak teda ktory ?
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Ked vravíš do 600€ tak kolega teraz kupil Samsung UN40D6000.
Perfektny Smart 3D televízor. V NAY ho mali za okolo 720€ ale ked ho objednal cez net z nejakeho inter. obchodu tak za 591€.
Bol som ho pozrieť tuším 4xHDMI 3xUSB full-hd 200Hz páčil sa mi. :)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

to je take subjektivne zhodnotenie ... polozit by som ho mohol papierovymi podkladami ktore mi boli jasne ... a trvdeniami vsade ze poriadny obraz u Samsungu zacina az od 6000rady ... urcite by som premyslal aj nad tym co si poslal alebo mensim bratom .... no kvalitou obrazu sa podla mna velmi tej plazme od panaka nemozu porovnavat ...

v tej vyssej kategorii sa asi lepsia volba nenajde ak moje oci nebudu citlive na nejake to blikanie plazmy ...

skor sa teraz snazim sustredit na nieco z opacneho pola mojho financneho zamerania ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie Samsungy od modelu D61XX vyssie nie su zle, problemom u 6-tkovej rady je panelova loteria. Samsung tam pcha 4 typy panelu, ktore sa kvalitativne lisia. A istotu ktory panel clovek dostane nema.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

tak to si má veľmi nepotešil touto správou... nedalo by sa to nejako rozoznať v predajni ? ... nech mi ho zapnu alebo podľa nejakého cisla ... a ktorý je najlepší ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Najlepši je original PVA od Samsungu (SQ). Malo by sa to dať rozoznať podľa označenia vzadu na štitku.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1178897
Lord ANAKIN
Professional
Professional

no nič moc pri cene toho monitor hrať lotériu alebo zháňať ten správny panel.... v tejto cenovej kategórii určite plazma od panaka ...

skúste niečo do 450 e poradiť... primárne na hry a uhlopriecka viac ako 32
Napísať odpoveď